TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 15 Lip 2012 19:14 #54907

• kamma
  • kamma's Avatar
  • Junior Boarder
Ja tam lubię floksy i liliowce lubię u Ciebie i jedne i drugie przepiękne
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 15 Lip 2012 20:23 #54927

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Marzenko, obwodnica, wydaje się dość trwale związana z gruntem ;) Ubiegłoroczne odcinki się twardo trzymają, w każdym razie ;) Floksy, jakie są, każdy widzi... :lol: Mogę coś tam uszczknąć... :)
Marta, prawda, ze to fajnie wygląda? Czyli dajemy naturalne podpory powojnikom! Ale to, ze ktoś kupuje floksy, to wcale nie znaczy, że je lubi! :rotfl1:
W budowaniu obwodnicy bardzo przeszkadza brak surowca...I nie o kamieniach tu myślę, bo tych trochę zwiozłam, jak widziałaś ;) , tylko o braku piachu! Jednorazowo w bagażniku mogę przewieźć pojemność taczki :( , a tyle obwodnicy wychodzi z jednej taczki, że się tak wyrażę :rotfl1:
Gosia, cement jest, teraz nie ma piachu! :rotfl1: Jak tu budować! A lilia się Pani kłania! :rotfl1:
Jola, dziwne, na co one czekają? Ależ ja floksów nikomu nie narzucam! Sama nie lubię! :rotfl1:
Paweł, ten floks należy do kategorii śmiesznych kwiatków, nic do niego nie mam! :) Na dorzucenie za późno, cebulki poszły w piątek... Zdjęcia na razie nie będzie, bo kwiatki się już osypały, a kolejne w pąkach... Ładnie wygląda, nie martw się! :P :drink1:
Markitko, różowe bywa piękne! ;) A mi się podobają, jeśli o podobaniu w ogóle można tu mówić ;) , raczej te w odcieniach niebieskich, no zbliżonych do niebieskich...
Jola, tak to jest z tym, co sobie zakładamy...Pani od róż, co ich miało nie być! ;)
Aguś, no musi je być widać, żebym wiedziała, czego nie lubię! :rotfl1: Obwodnicy nie będę rozbijać, ona w takim miejscu, gdzie nic się już nie zmieni, tam poszerzyć rabat i tak się nie da...Wszystko ok!
O Dorotka! Jak tam w słonecznej Helladzie? Zawsze jest to jakieś wyjście! :lol:
Paweł, ogłosiłam nawet przetarg, ale nikt się nie zgłosił! :P
Dorcia, miałyśmy i szkółking i po-szkółking ;) Obydwa bardzo fajne! Obwodnica to taki powrót do kocich łbów na drogach ;)
Ula, jak już się zacznie, to kiedyś i się skończy! ;) To nawet fajna układanka ;)
Iwa, A2! :P Kamyki układane na mieszance cementu z piaskiem w blizej nieokreślonej proporcji "na oko" ;)
Floksów jest cała masa, a ja się już nawet dorobiłam własnych siewek! :)
Mirka, kryzys w związku :lol: był! Trwał od sierpnia do końca czerwca! ;) Ale polubiliśmy się na nowo, one mi wybaczą, że czasem przerasta je trawa, ja im, że brzydkie po kwitnieniu! Nikt nie jest doskonały! :rotfl1:
Paweł, wiertarki nie posiadam, ale za to udar już był blisko! :rotfl1: Słoneczny... :mad2:
Aniu, cieszę się, że znajdujesz trochę czasu... Nie zapracowuj się! Zacznę niebawem wprowadzać pewne zmiany, żeby nie było nudno! ;)
Kasiu, a dziękuję! Nawet w połowie się z Tobą zgadzam! :rotfl1:

Apel mam! Czy ktoś wie, jak się nazywają takie gumowe? czarne rurki, jakie ma w swoim ogrodzie MirekL w charakterze znaczników? Pisał na nich korektorem... Ja takie coś muszę kupić, co to jest? Będę wdzięczna za nazwę, o co ja mam pytać w sklepie? I w jakim sklepie? :rotfl1:
Męczę się łokrutnie z identyfikacją liliowców, już prawie dochodzę z nimi do ładu, ale muszę ten problem rozwiązać na stałe i wymyśliłam, że ten Mirka patent jest jedynym rozwiązaniem...

Lilia 'Lady Alice'

Oj postanowiłam nie być taka znów obrażalska! :P Nowe jeżówki...

Siloam By Lo i Siloam Show Girl:

Hortensja Pinky Winky:

Outrageous:

Na koniec moja duma! Własnoręcznie wysiane!

Ostatnio zmieniany: 15 Lip 2012 20:26 przez artam.

Odp: Martowy prawie ogród 15 Lip 2012 20:27 #54929

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Ooooooooooo jak kolorowo :woohoo: to kiedy imprezka ?????
Ale pięknie :dance:
A twoja katalpa nie kwitła?
Zerknij ... może nie zauważyłaś w natłoku pięknych kwitnień ;)
Ostatnio zmieniany: 15 Lip 2012 20:29 przez pamelka.

Odp: Martowy prawie ogród 15 Lip 2012 20:27 #54930

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Marta, no i właśnie te kocie łby tak mi się podobają :woohoo: . Uwielbiam po takich jeździć autem :whistle:

Ach brakowało mi Ciebie, nie powiem :dance:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Martowy prawie ogród 15 Lip 2012 21:08 #54936

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
Lwie paszczki very nice kolorek,dostałam od sąsiadki ale taki mi się nie trafił. Zakupiłam sobie nasionka w tym gustownym kolorze i w przyszłym roku nadrobię. Też zaczęłam siać,na mej nowej ziemi o dziwo to co sieję wschodzi,rodzi i kwieci :dance:
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D

Odp: Martowy prawie ogród 15 Lip 2012 22:07 #54962

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Martuś, rajciu jak masz kolorowo! :woohoo:
jakie piękne liliowce i jeżówki i floksy.......no cuuudne! :flower2:
zaś lwie paszcze maja niesamowity kolorek...... :kiss3:

Odp: Martowy prawie ogród 15 Lip 2012 23:51 #54987

• Roma
  • Roma's Avatar
Marto- rabata z hostami, cymesik :bravo: Pomysł ze ścieżką bardzo ciekawy a że mam jeszcze trochę kamienia w zapasie to chyba i moje autostrady zacznę utwardzać.Coraz bardziej zaczynają podobać mi się Floksy, chyba wykarczuję jakiś kawałek coby je posadzić :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 16 Lip 2012 18:30 #55115

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Widzę, że praca wre... U nas 16 stopni... Jak dla mnie zbyt zimno...Siedzę pod kocykiem obłożona psidłami i spaceruję po wirtualnych ogrodach.
Zdjęcia z Twojego ogrodu buchają barwą, kipią energią. Wypisz wymaluj jak Pani na Włościach.
Dziękuję Martuś z wszystko. Jesteś moim najulubieńszym kaowcem :thanks: Rzecz jasna dziękując za to co było liczę na jeszcze i..... jeszcze... na więcej :P

No, to moje spojrzenie na Ogród Marty. Liliowce pomijam, bo to wiadomo... Oczywista oczywistość :rotfl1:

16VIIOgrdMartyI.jpg

16VIIOgrdMartyII.jpg

16VIIOgrdMarty.jpg

Odp: Martowy prawie ogród 16 Lip 2012 18:35 #55116

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Śliczna lilia ( trafi na listę na następny rok , już dość mam różowych ) ............................ a nowe jeżówki powinny być podpisane :dry:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: Martowy prawie ogród 16 Lip 2012 20:22 #55144

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Marto, oj, dzieje się, dzieje w Twoim ogrodzie! Pięknie, kwieciście i kolorowo :flower2:
Mówisz, że nie jesteś obrażalska i kupiłaś nowe jeżówki? Kurcze, one u mnie nie chcą wcale rosnąć :(
Kupowałam ze 100 razy i po zimie - nic, nul, zero :evil: Więc - jak nie to nie :silly: I nie mam jeżówek w ogrodzie :placze:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Martowy prawie ogród 16 Lip 2012 20:26 #55147

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Jolu, oj kolorowo! I wcale mi to nie przeszkadza! Bo...bo kocham liliowce! :rotfl1: Imprezka? A kiedy się da! ;) Moja katalpa nie kwitła na pewno... :(
Dorciu, samochodem to nie...Ja jeżdżę po tym kosiarką, trochę nią trzęsie ;) Czekaj, czekaj, z tym "brakowało"... To mnie nie było czy Ciebie? :hug:
Marzenko, ten very nice kolorek to z paczuszki tylko z takim kolorkiem, nawet nazwa odmiany była! A ja to je siałam w ziemi na parapecie! Ale nie pikowałam! Poczekałam, aż osiągną jako taki rozmiar i posadziłam do gruntu... Jestem zachwycona sobą jako siewcą! :rotfl1: Chętnie bym zobaczyła,co Ci się tam kwieci, ale nie widać nic... :(
Martusia, umawiamy się, że kolorowo znaczy ładnie? ;)
Roma, ja cały czas pokazuję tę jedną, bo tam już jakieś rozmiary L przynajmniej ;) przybrały, na pozostałych pustawo jeszcze... No na tych nowych hostowych... W kwestii floksów mogę powiedzieć, że ponoć ładnie pachną ;) A autostrady polecam! Teraz w Polsce taki trend! ;)
Izuś, są warunki, to i prace wre! Szkoda, że nasze spotkanie nie odbyło się w ten weekend, bo wszystko mam wyplewione! :woohoo: A to się u mnie niemal nie zdarza! :P
Róż do fotografowania nie było, ale to nie moja wina! ;) Jako kaowiec załatwiłam nawet wesele w okolicy, żeby fajna muzyczka była! ;) :rotfl1: A ja jeszcze bardziej dziękuję! :hug:
Mireczko, właśnie pomarańczowe lilie to zdecydowanie to! Ja jeśli już ;) to będę szła ;) w pomarańczowe! A z jeżówkami masz rację, tylko nie znam imienia tej łososiowej... To jakaś nowość z Terranovy, ale na tym etapie kwitnienia nie mogę jej zidentyfikować... A różowa to Secret Passion.
Dalu, u mnie jeżówki to też drażliwy temat... Po tej zimie nie pojawiło się u mnie wiele z tych nowości, które kupowałam w tamtym roku... A jedna taka piękna Gum's Drop pojawiła się jako zwykła purpurowa!
Ale te zwykłe zimowały bez problemu... Ale już nie będą, bo je wyrzuciłam! :rotfl1:

Widoczki liliowcowe i liliowcowo-floksowe. Trochę się spóźniłam, bo szczyt kwitnienia chyba już minął...

Dziś powstał kolejny odcinek autostrady, odcinek Miodunka-Kuklik! :rotfl1:

Ostatnio zmieniany: 16 Lip 2012 20:30 przez artam.

Odp: Martowy prawie ogród 16 Lip 2012 21:03 #55173

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
haha no dobra kolorowo = ładnie ;) :rotfl1:
jejku te kępki liliowców........o rajciu, albo jak Krecik ah jo :eek3: :whistle:
hehe autostrada piękna....... ;) :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 16 Lip 2012 21:06 #55177

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
artam wrote:
Dziś powstał kolejny odcinek autostrady, odcinek Miodunka-Kuklik! :rotfl1:

Jaka ekologiczna! Zieleń po bokach, a nie te wstrętne ekrany! :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 16 Lip 2012 21:40 #55192

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Tylko patrzeć, jak węzły na tych autostradach powstaną! :lol:
U nas jest taki jeden... "Sośnica" się nazywa... myślę, że u Ciebie miałoby to głębszy sens! :rotfl1:

Po ułożeniu takiego kawałka autostrady zapewne ogłosiłaś upadłość... na trawę? :silly:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 16 Lip 2012 21:59 #55215

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Focha strzelam :dry: ... mnie nie było... dwa tygodnie :evil: ... wpadałam tylko z doskoku :funnyface: . No pięknie... nawet nie zauważyłaś :dazed: :placze: .

Liliowce ... no, tak, utwierdzam się w przekonaniu, że przekonanie się do nich było słuszne :rotfl1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Martowy prawie ogród 16 Lip 2012 23:17 #55251

• Roma
  • Roma's Avatar
Kurcze ale widoki aż czy bolą, ja też tak chcę :placze:
Marto- czy te kamienie kładzione są na suchy beton czy na zaprawę?

Odp: Martowy prawie ogród 17 Lip 2012 08:54 #55292

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
O matko, oczopląsu dostałam :ouch:
Jak Ty w tym gąszczu zidentyfikowałaś cokolwiek :thanks: , to jak kopciuszkowe oddzielanie piasku od maku :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 17 Lip 2012 10:35 #55318

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Jeżówki wyrzuciłaś :eek3: a wiesz ilu forumków poszukuje :teach:
Ja tm wyrzucam berberysy dla odmiany :rotfl1:
Mam nadzieję, że uda się spotkać jeszcze w tym tygodniu ... około soboty ;)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.558 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum