TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 21 Lip 2012 22:03 #56526

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Marto wpisuję więc metasekwoję w kajet :) O nowa obwódka, fajna muszę skombinować kamole :bad-idea:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 21 Lip 2012 22:52 #56548

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
No, Martuś. Szacun :thanks: Pociągnęłaś brukarstwo, oj, pociągnęłaś.
Nawet Wielka D prezentuje się mniej prowokująco... Nieomal tak nadobnie jak Wielki Dzban ;) . W tej fotografii frapujące są cienie... Duże drzewo to będzie klon Drummondii... Cień z aparatem to będziesz Ty... A kolejny cień.... Pozostaje cieniem :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 24 Lip 2012 21:08 #57128

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
A ja to wszystko widziałam wreszcie na żywo :woohoo: :dance:
Bardzo owocna wizyta w bardzo bogatym ogrodzie :P i bardzo gościnna właścicielka :kiss3:
Zapraszam z rewizytą (w realu) do siebie :hug:

Odp: Martowy prawie ogród 24 Lip 2012 21:24 #57137

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
:cry2: a ja nie widziałaaaaam :cry2: a przynajmniej naumiałabym się no znaczy nauczyłam tej techniki. Piękna autostrada. Ja mojej nie zacznę póki mi gruntu pod nią nie naszykują :( no i czekam fakt aż lilie na drodze alejki przekwitną.

Odp: Martowy prawie ogród 24 Lip 2012 21:32 #57141

• Kocina
  • Kocina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 181
artam wrote:
Martuś, co to takie rdzawe?

Obśmiałam się: PIACHU Ci brakuje? A to nie sam piach masz, jak mówisz? :happy4:
Pozdrawiam ciepło - Ogródek Marty
FO Oaza na Facebook'u

Odp: Martowy prawie ogród 24 Lip 2012 21:44 #57146

• Poll
  • Poll's Avatar
Ojtam Martus, czepiasz się Marty...Toć to, jak umrzeć z pragnienia na morzu. :hammer:
Moje matasekwoje na wjeździe bardzo źle zniosły pierwsze dwa lata.One lubią większą wilgotnośc podłoża aja je posadziłam na super suchym stanowisku . :placze: Teraz juz jest lepiej,chyba same dokopały się korzeniami do wody.
:kiss3:
Ostatnio zmieniany: 24 Lip 2012 23:06 przez Poll.

Odp: Martowy prawie ogród 24 Lip 2012 21:54 #57151

• Kocina
  • Kocina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 181
Pola42 wrote:
Ojtam Martus, czepiasz się Marty...Toć to, jak umrzeć z pragnienia na morzu. :hammer:
No tak, ten piach, który miała w taczce do budowy autostrady był jakiś inny, niż ten na rabatkach :happy4:
Pozdrawiam ciepło - Ogródek Marty
FO Oaza na Facebook'u

Odp: Martowy prawie ogród 24 Lip 2012 22:15 #57169

• dkny
  • dkny's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 103
Odrobiłam wszelkie zaległości. Przyłączam się do wszystkich "ochów" na cześć liliowców. Czy po przekwitnięciu wycinasz im te sterczące łodyżki?

A w kwestii prac brukarskich - masz rację: ułożenie kamieni to juz czysta przyjemnośc po etapie przygotowawczym, który jest dość żmudny... Ale i efekt JEST!!! :thanks:

I jeszcze apel mój: dawaj więcej zdjęć z szerszym ujęciem ogrodu - one są wspaniałe! :)

Odp: Martowy prawie ogród 24 Lip 2012 22:15 #57170

• kamma
  • kamma's Avatar
  • Junior Boarder
Marta zazdroszcze twoim sasiadom --mają za płotem takie cudne widoczki

Odp: Martowy prawie ogród 24 Lip 2012 23:01 #57190

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Marysiu, no jak nie zachwyca, jak zachwyca? :rotfl1: Dobrze, że choć rozśmiesza! :rotfl1:
Roma, ta obwodnica będzie prowadzić donikąd! :silly: Po prostu urwie się w pewnym miejscu, tam gdzie kończy się rabata... Szerokość... Ja jestem kiepska w szacowaniu wielkości, wysokości i takich tam... Jakieś 20-30 cm...
Isiu, widziałam, jakoś ma za mało płatków... To może to Graham Thomas, bo żółtawa jakaś... Liliowce prześliczne zidentyfikowane dzięki forum! Lady Inara...
Hiacynto, dziękuję! Tyle miłych słów z ust Administratora! ;) Czuję się dziwnie! :rotfl1: Wybacz żarcik, nie mogłam sobie odmówić ;) :hug: Scieżeczki to teraz u mnie priorytet, brukować, brukować, brukować! :)
Ewa, a jednak uparłaś się, żeby moje najwyższe drzewo obrażać! :silly: Nie miotła, tylko niziołek! :hammer:
Markitka, "w ofercie", jak to poważnie brzmi... Chyba był... No i upały nadeszły! :angry: Plany brukowe, jak to brzmi :silly: , ambitne, a trudności się piętrzą, brak materiałów i brak warunków! Powyżej 25 stopni nie brukuję!Dorciu, w planach jest A3, A4 i A5 i to tegorocznych! Jak nie wyjdzie, chyba się podam do dymisji! :rotfl1:
Iwa, metasekwoje są fajne! Kamole... Łatwo u Ciebie o kamole? U mnie z tych wszystkich składników nie ma jedynie kłopotu z cementem :silly:
Izuś, brukarstwo zdecydowanie moim powołaniem! Tylko przydałby się jakiś pomocnik od czarnej roboty, a ja już bym się artystyczną stroną ;) całego przedsięwzięcia zajęła... Cienie... rozpoznane bezbłędnie! Ten trzeci to moja przyjaciółka Małgorzata, która zwykle podtrzymuje mnie na duchu, a tu akurat na doniczce! :rotfl1: :rotfl1:
Markitko, nawet na ledwo żywo ;) , jak się trochę pokręciłyśmy po tym słońcu... Z tym "gościnna" nie przesadzaj, ale dużo płynów to podstawa! ;)
Ula, na razie brukowanie wstrzymane, ale to naprawdę nic trudnego...
Marta, to taka pełna rudbekia, która nie wiedzieć czemu ;) u mnie zimuje... Za co nawet wdzięcznam! ;) Ja nie mam samego piachu! Ja mam piach z domieszką ziemi! ;)
Polu, no właśnie, piach, piach, a jak go trzeba, to go nie ma! :silly: A u mnie tam wszystkie stanowiska są jednakowo suche albo jednakowo wilgotne! ;) I często ja o tym decyduję! :rotfl1: Podlewając lub nie... Ostatnio na deszcz nie można było liczyć, w najbliższych dniach podobnie... :angry: Metasekwoje podlewam, zwłaszcza, że one w hostkach rosną, to mogą być spokojne! ;)
Marta, prawda, żółciutki był!

Słuchajcie, nadszedł ten dzień! Jaka ja byłam zapobiegliwa, przewidując, że on może nadejść! :rotfl1: Pokochałam floksy! Stało się to wczoraj! A dziś kupiłam dwa bardzo fajne, tylko nie zrobiłam zdjęć i w drodze wymiany z koleżanką :hug: będę miała 6? następnych! Cudnych! :fly: :fly:
Może jeszcze tak pokrótce wyjaśnię zmianę swego stosunku do floksów... Jak zobaczyłam te wysepki, plamy jednolitego koloru wyłaniające się spośród liliowców, pomyślałam, że chyba to mi się podoba...

Dziś był dzień tak pełen emocji, spotkań, że zapomniałam o zdjęciach... Przemiła wizyta Markitki, wreszcie mogłyśmy trochę pogadać! :) A potem Katri i Keri :hug: Rozmowy przy podlewaniu! Poszukiwanie kluczyka od samochodu, uwieńczone sukcesem! Wróciłyśmy! :rotfl1:

Widoczki...

Gorzatka wyjechała, to wkleję :rotfl1: Choć chyba trochę nieostre...

Belamkanda! :woohoo:

Pinky Winky jest cudna!

A na tym zdjęciu wcale nie chodzi o niebo! :silly:

Odp: Martowy prawie ogród 24 Lip 2012 23:08 #57192

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
nie narzekać mi tu na upały! bo jak zaraz...... :club2:
areszcie można coś porobić, bateryjki słoneczne naładować no i w końcu mogę w pełni korzystać z urlopu! :woohoo:
zaś widoczki......ojej :hearts:

Odp: Martowy prawie ogród 24 Lip 2012 23:35 #57203

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
A co te zdjęcia takie malutkie? :silly:

Śliczne! Ale malutkie....

Floksy pokochałaś? Ja chyba kochałam je zawsze oprócz tych gołych ,zmączniakowanych badyli...
Co z tym robić ,pewnie pryskac?
Zakwitnie mi ten floks od pana Marka- taki zielonkawy ... Ciekawa jestem :P

Jak u Ciebie pięknie wszystko kwitnie! I murujesz i brukujesz :woohoo: Super!

Odp: Martowy prawie ogród 25 Lip 2012 00:26 #57217

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
Każdemu wolno kochać....... nawet floksy potrzebują odrobiny uczucia moja droga :silly:
Fajne te hortensje schowane za jakąś budowlą,szopką? Któż one? Zapoznałabym chętnie :happy: To niebieskie to driakiew czy jakoś tak? :jeez: Tyle tego ziela u Cię,że nie ogarniam :ouch: Skoś te łany w widoczkach ,a nie wieczne opóźnienia ,jak nie A-coś tam,to trawnik ;)
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D

Odp: Martowy prawie ogród 25 Lip 2012 00:33 #57219

• Poll
  • Poll's Avatar
marzenaF wrote:
Każdemu wolno kochać....... nawet floksy potrzebują odrobiny uczucia moja droga :silly:
Marzena, Ty jak walniesz... :rotfl1:
Floksy .....Boshhhh :blink:
Koniecznie zmień dilera. :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Czy mogę ten text wykorzystać na FB? :whistle:
Ostatnio zmieniany: 25 Lip 2012 00:36 przez Poll.

Odp: Martowy prawie ogród 25 Lip 2012 01:02 #57223

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
Akceptuję i nawet już zalajkowałam :blink: :silly: Dealera nie zmienię tak mi z tym wszystkim dobrze o yeeeah :dance:
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D
Ostatnio zmieniany: 25 Lip 2012 01:02 przez marzenaF.

Odp: Martowy prawie ogród 25 Lip 2012 09:39 #57244

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Może i miotlaste, ale oryginalne te podniebne rudbekie. Lubie takie wielgasy ;) Jaką osiągają wysokość?
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Odp: Martowy prawie ogród 25 Lip 2012 18:25 #57307

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Rubdekie moja sąsiadka je ma mają około 2 m..albo i wyżej..prześliczne masz hortensje...długo u ciebie rosną ??..czy mi się wydawało masz zieloną jeżówkę??...
Za tę wiadomość podziękował(a): piku

Odp: Martowy prawie ogród 26 Lip 2012 08:00 #57408

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Hortensje, moje hortensje cudne :hearts:
Powiem ci w sekrecie, ze juz nie moge doczekać sie powrotu do mojego ogródka :lol:
Floksy - wiedziałam, że w końcu ulegniesz ich urokowi i pokochasz. Nie było innej możliwości :laugh1:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.594 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum