Daguś nooo właśnie ... drzwi na zewnątrz otwierane, co wczoraj stanowiło nie lada problem
Dobrze, że garażowe drzwi do góry, więc wyjść się dało, jak nie tymi, to tamtymi
Bób co najwyżej do kuwety mogę, bo do powierzchni gruntu mam co najmniej metr dwadzieścia
Dorotka napadało i u Ciebie
mam nadzieję, ze szczęśliwie do domu doszłaś. Jak już wspominałam na nogach pewniej niż autkiem
Moje wczoraj zawisło w drogowej zaspie na amen
M kopał do 22-giej dojazd w zaspach, a wiatr ponownie nanosił kolejne partie śniegu
Pan, który zwykle odśnieża okoliczne drogi stwierdził wczoraj stanowczo, że nie wyjeżdża
Markito na rozach mam z 1,40 śniegu, więc chyba im ciepło jest
Masakra jakaś z tą pogodą
Madziu zupełnie się nie cieszę, dlaczego
Z powodu, o którym wspomniałaś, przecież za kilka dni przywitamy wiosnę, a u mnie zima w pełni
Shiralciu zapewniam Cię, że takie nagłe wskoczenie w zaspy nie jest bynajmniej miłą przygodą
Śnieg sypie się do butów i rękawów, a moje dziecko miało nawet bliski kontakt twarzą, kiedy zaspa okazała się głębsza, niż przewidywało
No cóż począć.
Dzisiaj na szczęście mamy słoneczny, choć dosyć mroźny dzień, tylko dlaczego nikt nie chce lepić bałwana
Marta zgodnie Twoją sugestią
otworzyłam ponownie wątek, bo jakże pozbawić towarzystwo takich doznań
Nie opowiadaj o porannych przeżyciach może
Powtórzę pytanko za Pawłem ... odnalazłaś Cześka pośród zasp, a może nawet zdecydowałaś się go wykopać
... 'Pan odłoży tę kamerę i pomoze odsnieżać ...'
Gosiu nie wiem co czują boćki, bo pogoda zupelnie im nie sprzyja, biedne ptaki
Paweł huśtać się nie da, bo za plecki huśtawce robi wieeelka zaspa
Nie mamy co prawda jeszcze prognoz na lany poniedziałek, ale pogoda na Wielkanoc jest wielce obiecująca.
Alinko właśnie, właśnie tyle śniegu
widziałam zimą w górach ostatnio, ale u nas
Zapowiadane nocne temperatury na minusie nie wróżą szybkiego ustąpienia śniegu, szczególnie w takiej ilości
Anetko sama jestem wielce zaskoczona, nigdy dotąd nie miałam na działce takich ilości
-13 w nocy przy takiej śnieżnej pokrywie nie robi różnicy
Małgosiu właśnie zastanawialiśmy się z M ile te zaspy będą znikały ... dajemy dwa tygodnie minimum
Nie jest to optymistyczna perspektywa zupełnie. Tym bardziej, ze zasypało mi pomieszczenie z roślinami, które trzeba podlać, zaś canny podzielić ...
Vituś na pytanie o topnienie ... odpowiem długo chyba
Potłuczenie ustępuje i oby się nie powtórzyło
Romciu żadnych urojeń nie masz
Poprosiłam o ponowne otworzenie wątku, aby pokazać co ta zima u nas wyprawia
Danusiu oby znaczących spadków temperatury przy małej pokrywie śnieżnej nie było życzę
bo u mnie to jeden karabin
Iwonko dziękuję
i ja mam nadzieję, że to już ostatnie takie wiosenne szaleństwo Pani Zimy
Gosiu bardzo dziwne te strefy opadów, ostatnie zdjęcia satelitarne obrazują tę czarność u Was, czyżby to kamienny węgiel był
A tak poważnie to jest w Polsce wiele regionów pokrytych warstwą śniegu, niewiele zaś jest wolnych od tej pokrywy.
Aniu a ja dzisiaj planuję przez okno zimę oglądać
Po wczorajszych przeżyciach wolę zachwycać się słońcem zza szyby
Dziecię przyjechało z Lublina, więc drogi krajowe już chyba w dobrej kondycji są, miejskie zaś ... wolę nie sprawdzać
Gieniu zgadzam się z Tobą, już nawet cieszyliśmy się na wczesną wiosnę i gdzie ona? Chyba u Gorzaty na Śląsku
Dzisiaj zimowe klimaty w promieniach słońca już nie wyglądają tak przerażająco
Kolorów nieco dorzucę na koniec