TEMAT: Ogród Kasi

Ogród Kasi 25 Cze 2014 11:02 #276856

• lizz
  • lizz's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Śliczne jarzmianki. Róże też piękne.
U mnie też zamiast trawy to najwięcej koniczyny rośnie.
W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci.... Leopold Staff

Zapraszam do "Ogrodowe potyczki Małgorzaty"

Pozdrawiam
Małgosia

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Kasi 07 Lip 2014 18:33 #280710

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 552
Małgosiu :) , jarzmianki koniecznie muszę wyeksponować, bo urocze są, fakt. U mnie róże w pełni kwitnienia, a większość w połowie drogi.

Pozdrawiam upalnie :bye: , ogród w pełni rozkwitu... róż :happy:
Siedzę na wsi i wiodę leniwe życie. Kicia Dzidzia wysterylizowana, jeden kłopot mniej. Pomieszkuje na działce ze swoim synkiem Pierdutkiem, który upodobał sobie zabawę w polowanie na kwiaty żurawek. A skoki przez i w proso Rehbraun uprawiają codziennie :woohoo: .
Pierdutek
IMG_9572.JPG

IMG_9575.JPG

IMG_9547.JPG

IMG_9554.JPG

murek jeszcze łysy

IMG_9561.JPG

Mozart

IMG_9589.JPG

IMG_9591.JPG

IMG_9602.JPG
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi

Ogród Kasi 07 Lip 2014 18:37 #280712

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Piękne widoki, swojski klimat. A róża to niezła piękność.
Za tę wiadomość podziękował(a): katja

Ogród Kasi 07 Lip 2014 18:38 #280713

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Kasiu, jakże tam u Ciebie pięknie, kolorowo, kwitnąco!
Odpoczynek na takiej działce w sielskim otoczeniu, to prawdziwa wartość.
Pięknie zaaranżowałaś rośliny na rabatach i widać, że chyba w większości same sobie radzą :)
Pozdrawiam również upalnie!

Ogród Kasi 07 Lip 2014 18:42 #280714

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
IMG_9601.JPG

IMG_9606.JPG

IMG_9608.JPG

IMG_9609.JPG

IMG_9613.JPG

IMG_9614.JPG

IMG_9617.JPG

IMG_9618.JPG
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi

Ogród Kasi 07 Lip 2014 19:11 #280724

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
O, jak miło, goście :dance:

Ula :) , dziękuję. Masz na myśli New Dawn czy Mozarta? Nad ND już nie panuję, a Mozart :hearts: , to moja ulubiona róża.

Aga :) , cieszę się, że Ci się podoba. Siedzę na tarasie, patrzę na te kolory i myślę... koniec... idę w trawy ;) .
Rośliny dają radę, jestem, czy mnie nie ma. W tym roku od czasu do czasu zasilam je płynnym biohumusem z własnej mini hodowli dżdżownic kalifornijskich :) .

:bye:
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi

Ogród Kasi 07 Lip 2014 19:39 #280731

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Rabata pod płotem cudna :woohoo: , kotek Pierdutek :happy3: śliczny i zabawny :hearts: , mam nadzieję, że łowny będzie ;)

Ogród Kasi 08 Lip 2014 09:55 #280863

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Czym kotek zawinił, że takie imię dostał? :rotfl1: Śliczny jest :)
Wydaje mi się, że ND w zeszłym roku była nieco chudsza. Eden już u Ciebie kwitnie? Moja zaczęła wiązać pąki :unsure:

Ogród Kasi 08 Lip 2014 09:58 #280865

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Miła dla oka sielskość Twojego ogrodu Kasiu :flower2: , a Pierdutek rozkoszny :lol:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Ogród Kasi 08 Lip 2014 11:44 #280908

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta :) , Pierdutek nie ma innego wyjścia, będzie musiał być łowny, żeby przeżyć. Póki co kotek nie ma domu :( , pomieszkuje z mamą Kocią Dzidzią na działce, ma ok. 9 tygodni i ona uczy go wszystkiego. Razem wyglądają przezabawnie, jak naśladuje matkę, do tego podobni do siebie, jak dwie krople wody.

Ewa :) , Pierdutek, bo pierdółka ;) , a poza tym sama słodycz. Przy okazji sterylki kotki, obejrzany przez weta, odrobaczony, zdrowiutki, za kilka dni go zaszczepię. Wet dziwił się, że to koty wolno żyjące, piękna sierść, zdrowe uszka, oczka.
ND chyba grubsza, bo trzcinnik to na pewno, pamiętasz w zeszłym roku taka mizerota była. Edenka kwitnie dwoma kwiatami reszta w pąkach.

Wiesiu :) , teraz największą uciechę z ogrodu mam ja, bo patrzę, od czasu do czasu skubnę przekwitłe kwiaty, z pieleniem czekam na deszcz i Pierdutek, skaczący między rabatami.

ND sobie, podpórka sobie

IMG_9616.JPG

Pomponella zaczyna

IMG_9620.JPG

IMG_9621.JPG

czosnek główkowaty dopiero nabiera fioletu

IMG_9624.JPG

Mozart

IMG_9590.JPG

:bye:
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi
Ostatnio zmieniany: 08 Lip 2014 11:49 przez katja.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku

Ogród Kasi 08 Lip 2014 13:36 #280926

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Kasiu, Mozart wyjątkowo się prezentuje, urocza różyczka. Jarzmianki bardzo lubię, zwłaszcza, że same się sieją i ciągle ich przybywa :)
Różyczki u Ciebie w połowie kwitnienia, a u mnie większość już ścięta.. :huh:
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Ogród Kasi 09 Lip 2014 22:55 #281386

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
Koty są śmieszne :) Mam tego szczęścia całe mnóstwo :rotfl1:
Mimo upału wszystko rośnie, przekwita, zachwaszcza się-a ja siedzę w domu, bo w nim chłodno. Koty wylegują się w cieniu pod różami. Mogę nic nie robić, nigdzie się nie spieszę i to dla mnie najmilsza rzecz :)

Ogród Kasi 10 Lip 2014 17:12 #281587

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Obejrzałam całe 37 stron ,od początku. :lol: Jestem zachwycona Twoim miejscem odpoczynku. Szkoda ,że masz tak daleko. Wszystko mi się podoba , Domek ,dobudowany taras i fotel bujany i widok na sielskie rabaty. Malwy totalnie mnie zachwyciły i róże. Wszyscy chuchają i dmuchają na nie a u Ciebie po prostu sobie rosną. :lol: Mozart jest cudny i jak ładnie mu z gałązkami pęcherznicy. :)
Zaznaczyłam sobie Twój wątek bo wiem ,że będę do Ciebie wracała. :hearts:

Ogród Kasi 11 Lip 2014 16:54 #281929

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
Kasiu, Mozart jest wyjątkowy, jak zacznie to kwitnie, kwitnie, kwitnie..., ma dużo miejsca, w odróżnieniu od Balleriny wciśniętej między byliny.

IMG_9605.JPG

Mnie ta późniejsza wegetacja odpowiada, bo ogród wygląda "lepiej" gdy na początku lipca przyjeżdżają goście ;) .

Ewa, deszcze nas znowu omijają, wczoraj tylko pokropiło. Z kotami weselej :idea1: .

Ina, witaj, jak miło, gdy komuś się chce przelecieć wątek od początku :kiss3: . Cieszę się, że Ci się u mnie spodobało, tym bardziej, że masz "wyczucie" ogrodowe, co widać w Twoim ogrodzie. Tutaj na działce długo mi wczytuje fotki, dlatego obejrzałam tylko pierwszą i ostatnią stronę Twojego wątku, nadrobię, po powrocie do domu, bo warto :flower1: .

Może wiecie, co mi rośnie, to żółte, na fotkach wyżej :think: , słoneczniczek, rudbekia? Ma delikatnie owłosione liście.

IMG_9563.JPG

IMG_9626.JPG
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi

Ogród Kasi 11 Lip 2014 19:26 #281964

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Ile kwiatów........ niesamowite, że róże kwitną mimo, że nie są ciągle doglądane, Mozarta i ja kocham.....przyznaję, że pięknieje Twoje siedlisko i pięknieje....... :hearts:
Ostatnio zmieniany: 11 Lip 2014 19:27 przez sierika.

Ogród Kasi 11 Lip 2014 20:35 #282006

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Żółte kwiatki to rudbekia, słoneczniczek ma większe liście ,które tworzą taką kępę i z niej wyrastają kwiaty. :)

Ogród Kasi 12 Lip 2014 08:22 #282184

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
Też mi się wydaje, że to rudbekia :) One przybierają bardzo różne kolory ze zmienną ilością brązowego, słoneczniczki raczej jednolicie żółte. Rudbekia się sieje i nigdy nie wiesz, jakim kwiatem zakwitnie :)
Wczoraj mieliśmy gości, a że miejsca mało, a w ogrodzie zimno, przynieśliśmy małą ławeczkę do domu. Mieszczą się tam cztery koty, którym niezwykle się spodobało nowe miejsce do spania :) Hamlet układa się na innych kotach-pieszczoszek :)

Ogród Kasi 12 Lip 2014 09:13 #282190

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Wszystko jest ok ale sam dom, przynajmniej jak widzę z zewnątrz... nadaje wszystkiemu specjalnego uroku. Jakbym chciała podobnym drewnem "obić" mój domek na działce.............

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.413 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum