TEMAT: Ogród spełniających się marzeń

Ogród spełniających się marzeń 23 Kwi 2013 20:59 #148616

• Martina
  • Martina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 85
Witaj Małgosiu. Zdradź tajemnice co budujesz? Markita uprzedziła moje pytanie co rośnie przy czerwonej pergoli, czyżby zamówione powojniki? :)
Pozdrawiam Marta.

siedlisko

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród spełniających się marzeń 23 Kwi 2013 21:04 #148620

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Jaki zielony trawnik :woohoo: I stokrotki :supr3: Musiałaś miec niezłe upałki. U mnie zima bardzo spokojnie przechodzi w wiosnę :happy4:

Ogród spełniających się marzeń 23 Kwi 2013 21:11 #148630

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Już mam dwa klematisy, dopiero ją obłożyliśmy kostką i posadziłam tam różne iryski syberyjskie , które kupiłam w tym roku.
Strasznie brakuje mi czasu, praca , dom i takie tam inne sprawy, co dziennie staram się coś zrobić ale nie mogę nadążyć, bo za chwileczkę trzeba kosić pewnie będzie trawę a ja jeszcze nie uporządkowałam skalniaka i rabat. :think:
Strasznie dużo czasu zajęły mi kretowiska ,a trawnika ubywa i to dobrze , bo wolę pielić niż kosić :rotfl1:, jeszcze sporo,roślinek mam w domu, które posadzę w maju, niskie iryski zaczęły mi kwitnąć już, może w sobotę je już posadzę na razie muszę się rozprawić z tą rabatą pod siatką.
Wcześniej miałam tam tą zieloną taśmę ale przerosła ją trawa i tak wygląda jak widać na tej fotce z taczką , trawa wrosła w roślinki, teraz robimy obrzeże z dachówki może coś to zabezpieczy przed trawą troszeczkę :think:, bo już nie mogłam sobie z nią poradzić. :think:
Ostatnio zmieniany: 23 Kwi 2013 21:13 przez Małgorzata124.

Ogród spełniających się marzeń 23 Kwi 2013 22:03 #148683

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Małgosiu :bye: u Ciebie praca wrze :bravo: Ja też sama nie wiem w co najpierw ręce włożyć. Pięknie u Ciebie już...

Ogród spełniających się marzeń 26 Kwi 2013 22:44 #149702

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
To prawda wrze , ale jest bardzo sucho, na razie zajmuję się podlewaniem i porządkowaniem , bo rabaty nie mogę wykończyć z powodu twardej ziemi.
Ta "budowa" na całego to obrzeża :rotfl1: :rotfl1: bo u mnie to jak budowa,ziemia twarda i ciężka jak skała. :jeez::
U mnie królują w tej chwili sasanki i troszeczkę cebulowych, sasanki lubię najbardziej jak kwitną są piękne. :flower1:

Troszeczkę mi przezimowało nowych sianych w tamtym roku ale jeszcze nie kwitną, może na drugi rok, będą większe i już coś zakwitnie.
Za tę wiadomość podziękował(a): liliowiec01

Ogród spełniających się marzeń 27 Kwi 2013 00:12 #149748

• liliowiec01
  • liliowiec01's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 63
Małgosiu śliczne sasanki ja je też bardzo lubię, są bardzo dekoracyjne cały sezon.
Pozdrawiam :) lila

Zapraszam :) Działka-hobby, relaks hm...i co jeszcze

Ogród spełniających się marzeń 27 Kwi 2013 10:41 #149822

• Annes 77
  • Annes 77's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 69
Śliczne kępki sasanek :) Brakuje mi czerwonej i różowej...długo je masz?

Ogród spełniających się marzeń 27 Kwi 2013 10:48 #149824

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Małgorzata124 wrote:
... rabaty nie mogę wykończyć z powodu twardej ziemi.
Ja wczorajaszego wieczora specjalnie podlewałam, żeby trochę popracować, wypielić, inaczej się nie da :jeez: taka susza :unsure:
Sasanki dekoracyjne to prawda, wczoraj dokupiłam dwie kolejne papagenki po 5 zł :wink4:
Ostatnio zmieniany: 27 Kwi 2013 16:16 przez pamelka.

Ogród spełniających się marzeń 27 Kwi 2013 16:14 #149888

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
To prawda,pięknie wyglądają sasanki na naszych rabatach,ja tez lubię jak one kwitną są takie piękne. :P
a Ty widzę masz sporo kolorków :bravo:

Ogród spełniających się marzeń 27 Kwi 2013 19:54 #149933

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
Liluś dziękuję :hug:
Agnieszkotą czerwoną dwa lata a tą różową rok, reszta paro letnia, te fioletowe mam z podziału z jednej kępki zrobiłam pięć tylko rosną w innym miejscu. :flower1:
Pamelko, może zakwitnie czekam z niecierpliwością na tą gwieździstą, na razie ma pączki, nie wiem jakie może liściowe, tak jak w tamtym roku.
Aniu mam jeszcze jakieś wysiane w tamtym roku , może na drugi już będą kwitły. :flower1:
A tym czasem świeżutkie dzisiejsze zdjęcia po deszczyku. :)

rabatka hostowa

takie cudo nie pamiętam kiedy posadziłam ale chyba w tamtym roku jesienią

jedna z magnolii

zakwitła forsycja na nodze
Ostatnio zmieniany: 27 Kwi 2013 19:55 przez Małgorzata124.

Ogród spełniających się marzeń 27 Kwi 2013 20:29 #149947

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Zazdroszczę deszczyku , u mnie wciąż sucho. Widać jak ogród odżył,zazielenił się , rozkwitł...
Fajna forsycja na nóżce :woohoo:

Ogród spełniających się marzeń 07 Maj 2013 20:18 #153999

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
Margolciu pewnie i deszczyk do Ciebie dotarł, bo u mnie ciągle pada, nie można nic normalnie zrobić w ogrodzie, tylko wszystko z doskoku. :jeez:
Prace bardzo zaawansowane , trawnika ubywa robi się bardzo kolorowo.
Dokupiłam jeszcze magnolię pośrednią różową, myślałam ,że ma kwiatki a to były listki ;) , no cóż poczekam, gwieździsta nie kwitła też, za młoda jeszcze chyba mam ją dopiero 2 rok.
Zrobiłam parę fotek było już późno , troszeczkę ciemne, może będzie widać jak jest kwitnąco i kolorowo. :think:

Ogród spełniających się marzeń 07 Maj 2013 21:43 #154084

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Oj, widać, widać! kwitnąco i kolorowo! Małgosiu, trawnika ubywa... Mówisz, że wolisz pielić niż kosić... Ja już sama nie wiem, dziś kosiłam, nie lubię... Plewienie też jest nudne... Najfajniejsze jest tworzenie czegoś nowego... Tylko zanim za to się zabierzemy, trzeba wypielić i wykosić! :rotfl1: To straszne... I jeszcze ten brak czasu... Tak samo mam...

Ogród spełniających się marzeń 12 Maj 2013 18:24 #155878

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
Martusiu tego czasu zawsze mało, zwłaszcza teraz jak u mnie prawie cały czas pada, chwasty urosły bardzo duże, trawa już raz koszona znów urosła , nie ma jak skosić i zrobić porządków.
Może się coś zmieni, dzisiaj byłam zrobić tylko zdjęcia bo trawa wysoka i mokro, tylko błoto się przykleja pod buty nic zrobić nie można, szkoda. :angry:
Hosty zaczynają puszczać listeczki , wszystko aż kipi , czekając na ładną pogodę żeby rozkwitnąć, rododendrony, azalie i orliki lada moment pokarzą co potrafią. :flower2:
Chyba pozbyłam się większość lilii , zjadły je nornice, jedna hortensja też chyba zmarzła , poczekam jeszcze troszeczkę wszystkie już mają listki a ta jedna się opiera, prawie wszystkie hortensje mam drzewiaste i dwie krzewiaste oraz dwie ogrodowe, one wszystkie już się obudziły a ogrodowe w doniczkach zimowane w domu mają pączki. :think:

:bye:

Ogród spełniających się marzeń 12 Maj 2013 18:42 #155889

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ależ u ciebie wszystko wielkie, dorodne :eek3: , chyba po tych deszczach ;)
A co to za cudo w centrum pierwszej fotki? takie piękne dwukolorowe liście :woohoo:

Ogród spełniających się marzeń 12 Maj 2013 18:50 #155896

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Pięknieje Twój ogród w oczach :)
Rh :ohmy: jaki ukwiecony,piękny,ile już ma lat??
Tulipanki śliczne i goryczka już szykuję się do pokazania kwiatów,pięknie :bravo:

Ogród spełniających się marzeń 12 Maj 2013 18:53 #155898

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
Martusiu to irys, ma kwitnąć na ciemno niebieski kolor, jeszcze nie kwitł a mam go chyba ze dwa lata, może dlatego ,że jak go kupiłam to podzieliłam i mam go jeszcze kawałeczek przed domem.
Nawet jak nie kwitnie to zdobią go te ładne dwu kolorowe liście. :flower1:
Aniu, około 10 lat, ale rośnie bardzo pomalutku bo on jest z tych drobno liściastych, mini Rh, mam jeszcze jednego podobnego w innym kolorze ale jeszcze nie kwitł dwu letniego, może w tym roku zakwitnie, na razie ma pączki tylko nie wiem jakie czy liściowe czy kwiatowe bo są jeszcze malutkie, chyba pędzie późniejszy. :flower2:
Ostatnio zmieniany: 12 Maj 2013 19:06 przez Małgorzata124.

Ogród spełniających się marzeń 12 Maj 2013 19:19 #155907

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Małgosiu, u mnie do takich widoków jeszcze daleko :P .
Pięknie Ci wszystko kwitnie a ten irys ma faktycznie wspaniałe liście :bravo: . Jednak miło byłoby z jego strony gdyby zakwitł :wink2: .

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.425 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum