Witajcie!
Po wyjazdowym weekendzie z radością odkryłam, że ogród wyraźnie dojrzał, przybyło różanych pąków, kolejnych kwiatów, a co najważniejsze…zakwitła glicynia!!!
Pojawiły się też pierwsze orliki, czosnki, powojniki otworzą się lada dzień, judaszowiec kwitnie na całego, a cisy powoli zyskują nowe przyrosty.
Na dużych okazach, sadzonych ubiegłej jesieni, o które tak się obawiałam... jeszcze nie widać jaskrawo zielonych igiełek, ale pączki są, więc wygląda na to, że żyją i powoli się aklimatyzują
Markitko, wygląda na to, że Twoje nornice mają szczególną dietę…
Pozostaje chyba tylko sadzenie w koszach..
A na moich czosnkach zauważyłam dzisiaj stado ślimaków
Ewa, piosenki nie znam, ale chętnie posłucham
Dla mnie ta róża będzie po prostu Christianą..
Moni, witaj! Bardzo dziękuję za odwiedziny i przemiły wpis
Zauważyłam, że mamy wiele wspólnych upodobań w ogrodzie
Jak zobaczyłam Twoją listę róż to oniemiałam, wspaniała kolekcja. Wiele z nich mam u siebie i będzie mi bardzo miło wymienić doświadczenia w uprawie…zapowiada się wspaniały sezon dla róż!
Jeśli chodzi o miniony sezon, był fantastyczny. Ogród się rozwinął, zmienił.. dojrzał. Ma tylko niecałe 4 lata, ale wykonana praca już procentuje i efekty cieszą! Pokazywałam ogród wielokrotnie, tyle że nie tutaj
Jednak jaak tak dalej pójdzie, pierwsze róże zakwitną w maju, więc już wkrótce będziemy się raczyć wspaniałymi, różanymi widokami
Pozdrawiam serdecznie!
Vero, witam i zapraszam
Bozuniu, len ma pączki
Od Juliet przywiozłam miskanty - Gracillimus i Variegatus, Imperatę Red Baron, Turzycę Buchanana i rozplenicę japońską
Aguś, wyjazd był bardzo udany
Jak to wśród forumków bywa, pojechałam z pełnym bagażnikiem i wróciłam….z pełniejszym
Było super
Edytko, nie ma tego złego.
.Yellow Crown są cudne
Ja też będę polować na
Picture jesienią
Monika, witaj! Spotkanie super, towarzystwo świetne, ogród cudny - w dodatku wypasione prezenty dostałam, czego chcieć więcej?
Glicynia rozkwitła! Zaraz będą fotki
Jule, jesteś! Ale czad, sto lat Cię nie widziałam
Co u Ciebie? Mam nadzieję, że nie wpadasz przelotem tylko zostajesz i pokażesz nam wiosenne Mini?
Stęskniłam się okrutnie…
Martuś, witaj! Mam gości od czwartku, więc nie wiem jak będzie z kiermaszem, ale dam znać
Nowinko, witam serdecznie! Dziękuję za odwiedziny i zapraszam! Zanim pojawią się róże…troszkę wiosennych widoków
Judaszowiec
Glicynia - w tym świetle wygląda na różową, ale w realu jest fioletowo-lawendowa