TEMAT: Ogródek Robaczka

Ogródek Robaczka 30 Kwi 2014 08:35 #249989

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Kasiu takie tam najpiękniejsze jednak są :woohoo: choć glicynia :think: No nie wiem co wolę :funnyface:
Tak szybko urósł judaszowiec :)
Mój nie przetrzymał zimy, to zamówiłam kolejny, już czeka w szkółce :rotfl1:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek Robaczka 30 Kwi 2014 08:58 #249999

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Glicynia szaleje :woohoo: ... Pięknie! :woohoo:
Coś ostatnio strasznie niedostępna jesteś... :wink4: ....

Ogródek Robaczka 30 Kwi 2014 11:30 #250063

• Mandragora
  • Mandragora's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 28
Kasiek, jestem i cały czas wiernie podziwiam :hug: Na glicynię poluję, ale koniecznie na większy egzemplarz. Myślisz, że na moim podmokłym terenie poradziłaby sobie? Mamie rok temu kupiłam glicynię letnią o swojsko brzmiącej nazwie milenia japońska. Jest mniej ekspansywna, zobaczymy czy uraczy nas kwiatami tego lata. Ściskam serdecznie!

Ogródek Robaczka 30 Kwi 2014 16:25 #250131

• jlg
  • jlg's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23
Ta glicynia to mi spać nie da po nocy...cieszę się, że przymrozki jej nie zaszkodziły. Ja też mam maleńką glicynię, uparłam się i w głębi duszy wierzę, że kiedyś też zakwitnie.
Pozdrawiam ciepło - Joasia

Miniaturka Joasi

Ogródek Robaczka 01 Maj 2014 17:17 #250549

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 293
Znalazłam Cię!
Uff,
muszę się wpisać,żeby nie zgubić zanim nauczę się poruszać po tym forum :)
pozdrawiam
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

Ogródek Robaczka 01 Maj 2014 17:33 #250553

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Kasiu, długo nie miałam możliwości podziwiania Twojego pięknego ogrodu :(
Dobrze, że jesteś teraz w Oazie!
W tym roku glicynia szaleje :flower2: Takie łagodne zimy i ciepłe wiosny to ona lubi :hearts:
A Twoje tulipanowe łany ... śliczne :bravo:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Ogródek Robaczka 01 Maj 2014 20:13 #250625

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Kasiu ale u Ciebie tulipanowe szaleństwo :woohoo: ja też lubię sadzić ten sam gatunek w większych grupach ale takich dużych jak Ty to nie mam :dry:
Tulipan curly sue jest obłędny. I super, że odmiana się zgadza ...ja ciągle mam pomyłki i wychodzą mi np. tulipany różowe z pomarańczowo-czerwonymi :evil:
Glicynia jest niesamowita :woohoo: no i piękne zdjęcia robisz :)
pozdrawiam

Ogródek Robaczka 01 Maj 2014 20:19 #250629

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Tulipany w ciekawym kolorze i formie.
Ile lat ma twoja glicynia?

Ogródek Robaczka 01 Maj 2014 21:41 #250713

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
hej hej jak tam minął dzionek? :kiss3:

Ogródek Robaczka 01 Maj 2014 23:12 #250764

• Monika
  • Monika's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
:bye: Zalogowałam się na tym forum, żeby Cię odwiedzić, Kasiu. Nie wiem co się stało, ale wiem, że musiało stać się coś niemiłego. Po wpisie na FO, że można Cię tutaj znaleźć, odszukałam Ciebie i ... jak się okazuje wiele innych znajomych ogródków. Czy tutaj już pozostaniesz?
Powoli zapoznaję się z tym nowym forum i jego szatą graficzną :bye:
Pozdrawiam serdecznie.
Monika z wichrowego, różanego wzgórza :kiss3:
Ostatnio zmieniany: 01 Maj 2014 23:13 przez Monika.

Ogródek Robaczka 01 Maj 2014 23:40 #250780

• -Piotr-
  • -Piotr-'s Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17
Witaj robaczku, też Ciebie tutaj odnalazłem, i pozdrawiam. :bye:
Pozdrawiam Piotr
Nasz kochany ogródek

Ogródek Robaczka 02 Maj 2014 09:56 #250880

• Fiwonka
  • Fiwonka's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 39
Witaj Kasiu, zastanawiałam się co się z Tobą stało, kiedy nagle przestałaś pisać na FO. Już wszystko wiem, sama uciekłam zaraz po świętach. Obiecuję też, że będę bardziej aktywna. Czas zacząć głośno wyrażać zachwyty nad Twoim ogrodem, a nie tylko cichaczem tak... ;)
Pozdrawiam, Iwonka

Ogrodowe szaleństwa Fiwonki

Ogródek Robaczka 02 Maj 2014 10:29 #250898

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Dzień dobry!
Majowy weekend rozpoczęłam piękną pogoda i relaksem na świeżym powietrzu, ale krótka była moja radość bo dzisiaj zimno...a ja do roboty :cry3: Mam też gości od wczoraj do niedzieli, więc wpadam tylko przelotem powitać nowych gości, ale obiecuję zdjęcia wieczorem z aktualną megagwiazdą mojego ogrodu czyliiiii....glicynią!!!! (fanfary, owacje na stojąco, tłumy wiwatujących cheerliderów) :dance:

Martuś, glicynie fotografuję codziennie, teraz kwiatów jest najwięcej i jest w szczycie formy! Obłędny zapach czuć w całym ogrodzie :woohoo: Udanego buszowania po kiermaszu :bye:
Adrianie, glicynia to prawdziwa gwiazdą tegorocznej majówki w ogrodzie! Sama nie mogę sie nadziwić, że tak cudnie kwitnie :silly: Tulipany mam w 90% zgodne, kilka marketowych opakowań wyszło innych niż przekonywa producent z Holandii, ale to drobne wpadki. Zasadniczo tulipany kupowane na wyprzedażach w necie, sadzone w grudniu sprawdziły się w 100% :)
Julieto droga, ja też nie mogę odżałować tej Twojej glicynii.,,marnie skończyła bidula....może się jeszcze kiedyś skusisz?" ; :hug: Przy Twoim tarasie wyglądałaby zjawiskowo i miejsce wymarzone... :whistle:
Keetee, ale mnie rozbawiłaś tym tekstem o donicach haha, kochana, bierz, są Twoje :kiss3: Jeśli dzięki temu będę Cie mogła gościć na kawie, to obie donice są Twoje, wraz z zawartością ofkors ;-)
Udanej majówki :bye:
Ewa, ja zapowiedzi przymrozków przyjmuję z podwyższonym ciśnieniem..., :ohmy: Oby nas ominęły...Dobrze, że Twoje roślinki zahartowane i przyzwyczajone do ekstremalnych warunków :hug:
Pamelko, judaszowiec kupiłam w necie u sympatycznego Pana z pasją do roślin (ogrodnick.pl)i ta sadzonka rośnie fenomenalnie. W ciągu 2 lat nabrała takiej masy i rozmiarów, że zaczyna przypominać drzewo! Warto dac mu szansę..poza kwiatami, które pojawiły się po raz pierwszy..ma przepiękne liście, w kształcie serc - no cudo :kiss: Jak chcesz poszukam Ci zdjęć od początku jak był posadzony, w 2012r. ps. Twoje "zamyślenia z widokiem" zostawiam sobie na niedzielny wieczór, jak goście wyjadą, dlatego jeszcze się nie wpisałam :oops:
Asiu, dla Ciebie zawsze jestem dostępna B) Od wczoraj mam gości do niedzieli, więc nie mam czasu siedzieć na Forum, ale teraz zrobiłam sobie przerwę, w czasie pracy :coffe:
cdn. ;-)
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 02 Maj 2014 10:30 przez Robaczek.
Za tę wiadomość podziękował(a): Bozi

Ogródek Robaczka 02 Maj 2014 10:42 #250901

• Daisy
  • Daisy's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 122
Kasiu, ach ta glicynia.., cudo!

Moja chyba ducha oddała w tym roku.. nie wypuściła nic a nic, za to próbowała szaleć w styczniu no i przyszły 3 dni mrozu i chyba po glicynii..

Tulipanowe szaleństwo u Ciebie :)

O przymrozkach staram się nie myśleć, mam nadzieję, że nie będzie tak źle :)

Ogródek Robaczka 02 Maj 2014 11:12 #250912

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
Milenko, glicynia nie ma szczególnych wymagań odnośnie gleby (u mnie tez jest zbita glina), musi jednak mieć słoneczne i osłonięte stanowisko. U mnie rośnie pod ścianą garażu osłonięta od zimnych wiatrów i to zapewne jej służy. Milenii japońskiej ( :hearts: )nie znam, ale chętnie obejrzę..., pięknie jej na imię!
Oby wkrótce zakwitła :kiss3:
Joasiu, chucham i dmucham na moją królewnę i jak dotąd kwitnie bez przeszkód,..ba, jest zjawiskowa! Zapowiedzi drobnych przymrozków mnie nieco martwią, ale może nas ominą... :dry:
Ewo-Terlico, witaj! Cieszę się, że mnie znalazłaś, zapraszam serdecznie! Widzę, że masz wąteczek, super :dance:
Dalu, witam Cię serdecznie i bardzo dziękuję za ciepłe przyjęcie..jesteście kochani!Ja też stęskniłam się za Twoim bajecznym ogrodem.., ale trafiłam akurat na początek spektaklu różaneczników i azalii, a resztę wkrótce sobie odświeżę przy lampce wina, w niedzielę wieczorem ;) Jeszcze raz dziękuję za życzliwość :hug:
Glicynia w tym roku może pokazać pełnię swoich możliwości, to była idealna, angielska zima jak dla niej!Moglibyśmy mieć taką co roku, prawda? Urzeczona jej kwiatami już w ubiegłym roku dosadziłam kolejne,na pokaźnej konstrukcji w formie kutej wiaty na samochód i tamte też zaczęły kwitnienie :flower2: Obiecuję kolejne zdjęcia, jak tylko uporam się z przeładowaniem dysku i biblioteką iPhoto :lev:
Moni, dziękuję :kiss3: Sadziłam ubiegłej jesieni, aż do grudnia duże grupy po 30-50 szt i widzę, że ten efekt się sprawdza, więc będę tak dosadzać ;-) Curly Sue cudna, a widziałaś Black Parrot? Markitka też je ma :dance:
Witaj Bożenko! Glicynia może mieć ok. 10 lat, ale my sadziliśmy ją 3 lata temu. Miała wyprowadzony pień w formie parasola i dostała takie podpory, żeby utrzymać formę. Prezent rocznicowy wyjątkowo nam się udał ;) Pozdrawiam serdecznie!
Witaj Januszu! Dziękuję za wpis i serdeczność, czekam niecierpliwie na Twój wątek! pewnie róże zaczynają kwitnąć? :woohoo:
Hej Martuś! Mamy gości od wczoraj, więc sama rozumiesz..a dzisiaj niestety do pracy :pinch: Czekam na relację z kiermaszu, oby nie padało!
Monia, witaj! Cieszę się bardzo, że tu trafiłaś :kiss3: Długo by mówić o FO...ale generalnie poszło o sposób w jaki potraktowano Aguniadę, która znam, szanuję i darzę sympatią. Nie godzę się na takie traktowanie ludzi. Tym bardziej, że nie poszło o dysputy np. polityczne (uważam, że forum ogrodnicze nie do takich celów jest stworzone) tylko o zwyczajne świąteczne życzenia i ludzką życzliwość wplataną w codzienne rozmowy o ogrodach. Mój komentarz do sprawy i wpis wyjaśniający nieobecność w wątku wraz z odpowiedziami również został usunięty, oczywiście bez śladu interwencji moderatorów. Wydaje mi się, że po napisaniu ponad 10 tys. postów, w znacznej mierze merytorycznych, ponad 3 tys zdjęć i niezliczonych godzinach na Forum można by okazać mi nieco więcej szacunku i nie stosować tak brutalnej cenzury. Wystarczyło zrobić dopisek moderatora, który ma przecież prawo edytować wpisy i zamieszczać komentarze. Ale po co, łatwiej usunąć i pozmiatane. Nikt nic nie wie, nie było tematu. A do wątku przychodzą zdezorientowani goście i pytają o co chodzi. Cyrk i żenada.
Nie pisałam się na takie akcje, tym bardziej, że uważam, iż nigdy nie złamałam regulaminu ani netykiety.
Dobra, koniec o tym bo już mi nastrój siadł.. :sick:
WitajPiotrze! Fajnie, że tu dotarłeś! pewnie wpis informujący o tym, gdzie można mnie znaleźć wkrótce zniknie, więc dobrze, że jesteś :P
Fiwonko, witaj! Bardzo mnie ucieszył Twój wpis i miło mi Cię oficjalnie gościć, w nowym miejscu w sieci :dance: Ogród jest ten sam, gospodyni też, więc zapraszam jak najczęściej!Miłego weekendu!

Trochę tulipanów dla miłych gości (zdjęcia weekendowe):

Esperanto - omyłka marketowa, miał być Golden Artist

Virchic

Claudia

Doll's Minuet

Fantasy Parrot

yyyy....nie pamiętam :oops: Edit: już wiem :woohoo: Matchpoint

Queensland

Crispion Sweet

Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 02 Maj 2014 12:17 przez Robaczek.
Za tę wiadomość podziękował(a): Keetee, Firletka, VERA

Ogródek Robaczka 02 Maj 2014 11:39 #250918

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Kasiu - ja też lada chwila zakładam tu wątek, dam znać, jak już będzie :)

Wiesz co, przypadkiem spowodowałaś, że mogę zidentyfikować moje tulipany NN. Dostałam cebule w prezencie, wsadziłam i wyrosło coś całkiem innego, niż na opakowaniu. No i właśnie się tu dowiaduję, że mam Queensland. Bardzo mi się one podobają, są zupełnie nieziemskie!

Ogródek Robaczka 02 Maj 2014 12:05 #250925

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Kasiu ja też Cię znalazłam. Zniknęłaś tak nagle,że myślałam że coś złego się stało u Ciebie prywatnie. FO ogrodnicze mogłoby chociaż napisać malutki komentarz a nie zostawiać Forumowiczów w niewiedzy i w coraz większym niepokoju o Ciebie. Ale zostawmy to. Cieszę się na nowe zdjęcia i na miły czas spędzony w Twoim ogrodzie. :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Robaczek

Ogródek Robaczka 02 Maj 2014 12:12 #250928

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
Daisy, przykro mi z powodu Twojej glicynii...może spróbujesz jeszcze raz? :hug:

Małgosiu, do piękna i trwała odmiana, masz szczęśliwą omyłkę :dance: Gdybyś chciała identyfikować kiedyś inne odmiany, to polecam stronkę: www.flora-images.com/thumbnails.php?primary_id=87, gdzie jest blisko 7tys zdjęć tulipanów z podanymi odmianami.
Inag, witaj! Jak Ci na imię? Nicka nie poznaję... Wyjaśnienie w wątku było, ale zostało usunięte :-( Przeczytaj proszę to, co napisałam na poprzedniej stronie, dla Moni, może to coś wyjaśni...pozdrawiam serdecznie i cieszę się, że jesteś :hug:

Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 02 Maj 2014 12:14 przez Robaczek.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.751 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum