TEMAT: Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II.

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 29 Wrz 2017 11:25 #566917

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43745
Ranek chłodny 8,7*C.Teraz piękne słoneczko i cieplutko.Na balkonie w słońcu mam aktualnie 30,2*.No i do roboty. :drink1: :drink1:
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 29 Wrz 2017 11:25 przez Krecik stary.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): rozalia, Betula, Agusiak

Zielone okna z estimeble.pl

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 29 Wrz 2017 18:28 #566954

• Agusiak
  • Agusiak's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5500
6 rano +4 Ventusky się nie mylił. Dziś byłam na grzybach, słaby dzień z moją starszą siostrą już tak jest pecha przynosi jak nic. Zgubiłyśmy samochód większość czasu to było błądzenie po lesie. Nigdy nie zbłądziłam w lesie mam dobrą orientacje jeśli chodzi o las całe dzieciństwo chodziłam sama do lasu i nigdy nie zbłądziłam. Ostatecznie znalazłam samochód i jeszcze pochodziłyśmy po krzaczorach ale ogólnie słabo. Siostra strasznie się boi nowych miejsc więc chodziła mi pod nogami, nie mogłam się skupić na zbieraniu grzybów, denerwują mnie takie sytuacje nie wiem po jakiego groma ją wzięłam. Cały czas marudziła i mnie straszyła że nie znajdziemy auta :sad2: Ja nigdy nie nastawiam się na porażkę a ona jest typową pesymistką, oj miałam dzisiaj pranie mózgu ;)
Pozdrawiam
Aga
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Emalia112, rozalia, CHI, Betula

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 29 Wrz 2017 20:21 #566975

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Aguś, a kiedy wcześniej zgubiliście samochód będąc na grzybach i pomógł Wam gps dla psiska, to siostra też z Wami była ? Ja też zaliczyłam wiele lat temu błądzenie po lesie ( jeździmy do Puszczy Nadnoteckiej ), pamiętam, że kilka dobrych godzin błąkaliśmy się po chaszczach z koszami pełnymi grzybów, a dookoła nas biegała nasza sznaucerka olbrzymka .... no, ale byłam 20 lat młodsza, więc i kondycja była lepsza.

Mijający tydzień upłynął pod znakiem słońca, bezchmurnego nieba, ciepłych dni i chłodnych poranków. Może i w mojej Puszczy pojawiły się grzybki ?
Kochani, życzę bardzo udanego, pogodnego i sympatycznego weekendu ....
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....
Za tę wiadomość podziękował(a): Armasza, rozalia, Betula, Agusiak, Zielona

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 29 Wrz 2017 20:54 #566993

• Agusiak
  • Agusiak's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu ja nie mam w telefonie nawigacji dla psa, mąż ma chodź psa nie mamy :rotfl1: Nie no pewnie szybciej by się dało znaleźć drogę.. włączyłam nawigację dla ludzi ale nawigacja nawigacją a matka natura swoją drogę mi pokazała słońce i drzewa więcej mi powiedziały jak Pani w telefonie ;)
Pozdrawiam
Aga
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, rozalia, CHI

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 30 Wrz 2017 07:51 #567040

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 21394
Wczorajszy wieczór był ciepły - aż miałam ochotę wziąć piwo, usiąść przed domem i popatrzeć w gwiazdy... Taki powiew lata...

Skończyło się jak zwykle - czymś się zajęłam, a potem już był czas spać :supr:

Teraz jest rześko - +7 i piękne słońce,

P9285614.jpg

A lilie wciąż kwitną :wink4:

Miłej soboty
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, rozalia, Betula, Agusiak

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 30 Wrz 2017 08:00 #567041

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43745
Raniutko 8,1*C.Teraz wyłazi słoneczko a temperatura skoczyła na 9*C :rotfl1: :rotfl1: Mimo wszystko zapowiada się piękny dzień. :coffe: :drink1: :dance:
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): kurjan, rozalia, Agusiak

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 30 Wrz 2017 09:38 #567049

• emi247
  • emi247's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 180
Wczoraj byłam na działce, miałam zerwać dynie, skończyło się na zerwaniu jednej dużej (nie wiem jaka odmiana, dostałam w ubiegłym roku od Chrzestnej Męża) i dwóch piżmowych na spróbowanie czy już dojrzały. Reszta została na działce. Przy okazji Tata pochwalił moją marchewkę (mam bez robali) bo ich cała zjedzona przez robaki (praktycznie nic się nie nadawało do zjedzenia, nigdy takiej nie mieli) i powiedział, że moja ładna bo ja pryskałam przez cały sezon. W końcu docenił rolę preparatów Mietka. Jak miło usłyszeć takie coś po całym sezonie słuchania, że to i tak nic nie da itp. :bravo: :bravo: :bravo: :hearts:
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Krecik stary, CHI

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 30 Wrz 2017 11:42 #567066

• Zielona
  • Zielona's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4950
Ha. Dziadek mróz uśmiechnął się. U mnie dziś rano było -1 .
Pozdrawiam Alicja.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, CHI

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 30 Wrz 2017 17:41 #567106

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
Sobota w Poznaniu - piękna, słoneczna, ciepła, bezwietrzna .... nad ranem niecałe 6 stopni, ale już w ciągu dnia temperatura szybko rosła. Dzisiaj nie pojechałam na działkę - właściwie wszystko co było do zebrania, zebrałam, a teraz czeka mnie jesienna analiza gleby.
Ale zanim się za to zabiorę, to serdecznie zapraszam dzisiaj w inne moje ukochane miejsce ...

forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/7...yby?start=540#567104

Za tę wiadomość podziękował(a): Daro65, Krecik stary, Zbyszko46, pouder, CHI, Betula, Zielona

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 30 Wrz 2017 18:11 #567113

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
Chłopaki kochane :)
Przecież dzisiaj jest Wasze Święto !!!! Przepraszam ....
30 września zawsze będzie kojarzył mi się z Dniem Chłopaka i szkolnym spiskowaniem , kiedy razem z nauczycielką obmyślałyśmy "prezenty" dla płci męskiej ;-) Zazwyczaj kończyło się na lizakach, ale to były zamierzchłe czasy....
Dzisiaj - w imieniu wszystkich oazowych dziewczyn, życzę Wam, drodzy Panowie, aby każdy dzień przynosił Wam uśmiech, radość z najmniejszej czynności, zdrowie oraz dobrą kondycję w ogrodniczym rzemiośle ....

Za tę wiadomość podziękował(a): Adrian89, Daro65, Krecik stary, otojolka, Zbyszko46, Kasionek, Biotit, CHI, Jedrucha

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 30 Wrz 2017 18:31 #567119

• emi247
  • emi247's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 180
Aniu mi się wydaje, że szkołę nie tak dawno kończyłam, u nas też normą były lizaki. W tamtym roku albo 2 lata temu (nie pamiętam dokładnie) wracaliśmy z Mężem wieczorem do domu, to chyba był dzień kobiet. Taka dziewczynka, na oko miała maksymalnie 10 lat, mówi koleżankom co dostała od kolegów z klasy i oczywiście była niepocieszona bo za słabo się chłopcy postarali, tylko jakieś czekoladki dali. I na koniec mówi taki tekst, że co im szkodziło się złożyć po te 25zł, przecież to nieduże pieniądze i kupić coś lepszego. Gdzie te czasy, że wystarczał lizak a zrzutka była po 1zł i każdy się cieszył.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, rozalia, pouder, CHI

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 30 Wrz 2017 20:47 #567172

• Agusiak
  • Agusiak's Avatar
  • Platinum Boarder
o 6 rano +5. Dzień ciepły, słoneczny, jednak był zimny wiaterek i trzeba było się ubrać. W południe +15.
Rano zbieraliśmy ziemniaki u siostry męża, później pozwoziliśmy moje dynie. Resztę dnia spędziłam na porządkowaniu działki po dyniach, troszeczkę przekwitniętych kwiatów wyrwałam, i zebrałam maliny bo sobie przypomniały że mają się czerwienić :happy:
20170930_1157211.jpg
Pozdrawiam
Aga
Za tę wiadomość podziękował(a): Daro65, Krecik stary, Adasiowa, rozalia, pouder, CHI

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 01 Paź 2017 09:46 #567250

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
Kolejny piękny dzień - bezchmurne niebo, słońce, nawet temperatura jest łaskawa, a dzisiaj przecież 1 października ...
Donicowe papryczki dojrzewają, a niektóre nadal kwitną i zawiązują owoce. Na okiennym parapecie wyglądają bardzo dekoracyjnie.
Zostawiam moim kochanym ludzikom zdjęcie wczorajszego skrawka raju na ziemi z życzeniami wspaniałej niedzieli :)

Za tę wiadomość podziękował(a): Daro65, Krecik stary, Zbyszko46, rozalia, Kasionek, pouder, CHI, lucysia, Betula, Agusiak, Zielona

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 01 Paź 2017 10:25 #567255

• Agusiak
  • Agusiak's Avatar
  • Platinum Boarder
Dziś niedziela więc śpimy dłużej :) o 8 rano +4 więc mógł być przymrozek. Teraz ładnie świeci słoneczko, wieje lekki wiaterek. Zapowiada się leniwy dzień ;)
Pozdrawiam
Aga
Za tę wiadomość podziękował(a): Daro65, rozalia, CHI

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 01 Paź 2017 12:58 #567266

• Betula
  • Betula's Avatar
  • Moderator
  • Marki/W-wa
  • Otrzymane dziękuję: 13292
Aguś! Córa zrobiła szarlotkę z podanego przez Ciebie przepisu. Faktycznie pyszna. Kruche ciasto jest fantastycznie kruche.
Pozdrawiam
Bea
Za tę wiadomość podziękował(a): Agusiak

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 01 Paź 2017 14:24 #567271

• Agusiak
  • Agusiak's Avatar
  • Platinum Boarder
Bea bardzo się ciesze że ci smakuje :) wypróbujcie jeszcze te przepisy, ciasta są mega pyszne a mini szarlotki biją wszystkie inne na łeb i szyję :
www.mojewypieki.com/przepis/sernik-krakowski
www.mojewypieki.com/przepis/malinowe-mini---szarlotki
Pozdrawiam
Aga
Ostatnio zmieniany: 01 Paź 2017 16:04 przez Adasiowa.
Za tę wiadomość podziękował(a): pouder, Betula, emi247

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 01 Paź 2017 14:58 #567274

• Daro65
  • Daro65's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 924
Adasiowa wrote:
Zostawiam moim kochanym ludzikom zdjęcie wczorajszego skrawka raju na ziemi z życzeniami wspaniałej niedzieli :)

Zdjęcia są zjawiskowe :) . Widać rękę mistrza. Raz że robione pod światło, a drugie tyle szczegółów uratowanych z cieni w obróbce.

Pozdrowienia

Pogoda - a nasz warzywnik cz III cz II. 01 Paź 2017 16:51 #567291

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
Daro, w imieniu Adama bardzo, bardzo dziękuję :oops:
Zdjęcie z dzisiaj .... dla wszystkich ....

Za tę wiadomość podziękował(a): Daro65, Krecik stary, Armasza, Zbyszko46, rozalia, pouder, Betula, Agusiak

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.707 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum