TEMAT: Pogoda w naszych warzywnikach cz. VI

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 11:39 #662388

• Pizza
  • Pizza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2830
Adasiowa wrote:
Wiki - super pomysł z tym rozdzielnikiem, Gdzie można nabyć takie cudo ?

Aniu, to cudeńko jest z Obi :)

Niestety u mnie też liczne alerty się nie sprawdziły, prognozy kompletnie nie trafiają w rzeczywistość :( A szkoda, rośliny tak bardzo potrzebowałyby prawdziwego, solidnego deszczu...
Za to jest dzisiaj bardzo przyjemnie. Lekkie zachmurzenie, obecnie 19 stopni, bez wiatru. W najcieplejszym momencie dnia mają być 24 stopnie :)
Zmęczone upałem rośliny na pewno są zadowolone.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, CHI, Betula, Kajtkowa, Pestka, Mamma, Agusiak, hakul

Zielone okna z estimeble.pl

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 11:51 #662400

• Kaja
  • Kaja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6709
U mnie co chwilę pada.raz mocno,a raz kropi.W oddali słychać grzmoty.Teraz patrzę na stronę:https://antistorm.eu
Na niej są aktualne wiadomości dotyczące burzy i wielkości opadu.jak wszędzie.Czasem się sprawdza.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, grzesiek59, Adasiowa, CHI, Betula, Kajtkowa, Pestka, Mamma, Agusiak

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 12:02 #662406

• Jan4
  • Jan4's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14131
Za tę wiadomość podziękował(a): bela, Adasiowa, CHI, Betula, Mamma, UllaM, Mandorla, hakul

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 12:44 #662426

• bela
  • bela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2436
W nocy duszno 20*C teraz w cieniu 32*C i nie ma czym oddychać. Ja dzisiaj odpoczywam od działki :paper: :drink1: wczoraj przecież nie byłam długo na działce bo skosiłam trawnik już nawet groszku nie zerwałam tylko pojechałam do domu,a po południu dostałam dreszcze, bóle mięśni i głowy musiałam silny środek przeciwbólowy zażyć bo mi poduszka przeszkadzała tak mnie głowa bolała.Chyba na to złożyło się przegrzanie i potem klimatyzacja w samochodzie gdzie jest automatyczna i ustawiona na 20*C no i odczułam to.Uważajcie na siebie w te upały.
pozdrawiam Bożena
Ostatnio zmieniany: 13 Cze 2019 12:46 przez bela.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, rozalia, CHI, Betula, Kajtkowa, Pestka, Mamma, Agusiak, UllaM, hakul

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 13:05 #662429

• UllaM
  • UllaM's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1591
Słonecznie, bardzo. Upalnie, baaardzo. Wczoraj o 17 termometr, wiszący 2 m nad ziemią, od strony północnej, (słońce świeci na niego do 9.30 rano), pokazywał 34 stopnie. Noc nie przynosi ochłody. Teraz 31*, co najmniej :lev: :jeez:, obłoki jak lody śmietankowe :fly:.
Dzieci na piętrze mają 30*, wczoraj wybraliśmy się wreszcie po wentylatory, dobrze że jeszcze były, schodziły jak świeże bułeczki albo jaja przed Wielkanocą :rotfl1:.
Okna w domu pozamykane w ciągu dnia i pozasłaniane na głucho. Wietrzenie tylko nocne, najgorzej, gdy psu sąsiada zaczyna się nudzić, albo musi przypomnieć o sobie :mad2:. Pocieszam się tylko tym że on też wtedy nie śpi...
Ile waży matka? Po odliczeniu stalowych nerwów, żelaznych zasad i serca ze złota, tyle co modelka z cosmopolitan:-)
Ostatnio zmieniany: 13 Cze 2019 13:07 przez UllaM.
Za tę wiadomość podziękował(a): bela, Adasiowa, rozalia, CHI, Betula, Kajtkowa, Pestka, Mamma, Zielona, hakul

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 15:34 #662449

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23023
Pizza jak do tego rozdzielnika podłączysz jeszcze wyłącznik czasowy (to nie reklama, po prostu pierwszy jaki mi się nawinął) to masz "patent na sklerozę". Niestety u mnie się nie sprawdziło (=skleroza wygrała) - mam taki zestaw, zdjęłam na zimę i jeszcze nie znalazłam :mad2:

U mnie padało od 23-ciej. Trochę podlało. Alerty na szczęście się nie sprawdziły.
Teraz jest 21 st.

Mamma wędkować? KIEDY?
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bela, Adasiowa, Łatka, Betula, Kajtkowa, Pestka, Mamma, Agusiak, Zielona, Mandorla, hakul

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 15:43 #662450

• Zielona
  • Zielona's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4952
Przed chwilą zrobiłam wypad po sałatę do ogrodu. Koszmar, mam wrażenie, że się wszystko gotuje. Liście klapnięte, a sałata wylądowała w zlewie namoczona w zimnej wodzie. Wczoraj o 19 było u mnie 30 stopni, spadać zaczęło po 22. I jak podlewać. W takim przypadku przydałby się nam białe noce. Wtedy wiele rzeczy było by zrobione " w odpowiednim czasie". :wink4:
Na dzisiejszy termometr nie patrzę, w domu chodzi wiatrak.
Aby do wieczora. :flower1:
Jest alert, burzy chyba nie będzie. Nie widać na horyzoncie. :search:
Pozdrawiam Alicja.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bela, Adasiowa, CHI, Betula, Kajtkowa, Pestka, Mamma, Agusiak, UllaM, Mandorla, hakul

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 16:28 #662458

• Mandorla
  • Mandorla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • ogród w 6b, serce w 7a
  • Otrzymane dziękuję: 7851
U mnie też jest alert, ale najbliższa burza prawie 100 km stąd :P Poczekam z pół godzinki i lecę podlewać, po zachodniej stronie już będzie cień, można spokojnie lać.
Na balkonie, w słońcu, mam 46*.
Nic nie napełnia serca takim smutkiem, jak symetria. Symetria bowiem to nuda; nuda zaś to dno smutku. - V. Hugo

Gdzie by to upchnąć?

TARG KWIATOWY
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, CHI, Betula, Kajtkowa, Pestka, Mamma, Agusiak, UllaM

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 16:48 #662462

• Emalia112
  • Emalia112's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14475
Podkarpacie też dzisiaj gotuje się. Koteczka gdzieś się zaszyła i nawet jeść nie chce.
Ostatnio zmieniany: 13 Cze 2019 19:09 przez Emalia112.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Betula, Kajtkowa, Pestka, Mamma, Agusiak

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 18:17 #662478

• lucysia
  • lucysia's Avatar
  • Moderator
  • Wiedżma Zielarka to ja :)
  • Otrzymane dziękuję: 13272
U mnie też nikt nie chce jeść, ani zwierzęta ani my.
Od 16 burza z gradem. Ulewa jak chol.....Zobacze jutro co poniszczyło, wbiło w ziemię.
A już wszystko umierało z pragnienia.
Za to panny miały raj
20190612_191457.jpg
docs.google.com/presentation/d/1WWF42aQM...bkM/edit?usp=sharing
………………………………………………………………………………………
kosmetykinaturalnelucysi.blogspot.com
…………………………………………………………………………………………
forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/3...26398-ogrodek-lucysi
…………………………………………………………………………………………
Ostatnio zmieniany: 13 Cze 2019 18:19 przez lucysia.
Za tę wiadomość podziękował(a): MagdaH, bela, Adasiowa, Łatka, CHI, Betula, Kajtkowa, Pestka, Mamma, Agusiak, Zielona, UllaM, Jaedda, hakul

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 18:55 #662482

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9765
U mnie przez kilka minut mocniej powiało i pokropiło. Przynajmniej temperatura wyraźnie w dół.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): bela, Adasiowa, CHI, Betula, Kajtkowa, Pestka, Mamma, Agusiak, UllaM

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 19:04 #662484

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 18550
A to największa niespodzianka tygodnia (dnia). Wszystkie inne "ziemskie cuda" nie mogą się do tej równać.

IMG_20190613_185629116.jpg

Piesek ma 6tyg. i dziś został przez nas adoptowany. Oddany już dwa tygodnie temu na "prezent" dla dzieci...
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 13 Cze 2019 19:28 przez Mamma.
Za tę wiadomość podziękował(a): MagdaH, Krecik stary, bela, Adasiowa, Łatka, CHI, lucysia, Betula, Kajtkowa, Pestka, Agusiak, najemnik, Jasia, Nimfa, JaNina

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 19:08 #662486

• Jan4
  • Jan4's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14131
Od 17,00 w moim rejonie burze, ulewy, grad, wichura. Dobrze, że zdążyłem zamknąć tunel u siebie i sąsiada.
Ostatnio zmieniany: 13 Cze 2019 19:09 przez Jan4.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, CHI, Betula, Kajtkowa, Mamma

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 19:20 #662488

• Adrian89
  • Adrian89's Avatar
  • Platinum Boarder
  • śląsk strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 7967
Popadało całe 10min ale podlewałem 2h więc roślinki napojone. Na warzywniku wspaniale kwitnie facelia, pszczół i trzmieli masa niech się żywią :hearts:
DSC01939.jpg

DSC01931.jpg

DSC01933.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): bela, Adasiowa, Łatka, CHI, lucysia, Betula, Kajtkowa, Pestka, dordar, Agusiak, UllaM, JaNina, hakul, sznurki Ani

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 19:22 #662489

• XYZ
  • XYZ's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Błądzę we mgle...
  • Otrzymane dziękuję: 7409
Przed 15 niebo pociemniało i przyszła burza, na szczęście bez gradu. Nie muszę podlewać.

P6130003-2.jpg
Ostatnio zmieniany: 13 Cze 2019 19:24 przez XYZ.
Za tę wiadomość podziękował(a): bela, Adasiowa, Łatka, CHI, Betula, Kajtkowa, Pestka, dordar, Agusiak, UllaM, JaNina

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 19:28 #662490

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68084
Mamma .... wielkie uściski za pochylenie się nad pieskiem...dla tej kruszynki to Wy jesteście ziemskim cudem.
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bela, Łatka, CHI, Betula, Kajtkowa, Pestka, Mamma, JaNina

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 19:40 #662493

• dordar
  • dordar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 916
Duszno, gorąco i susza, jak nie popada to rybki w bajorku zdechną :placze:
Pozdrawiam
Dorota
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI, Betula, Pestka, Agusiak

Pogoda w naszych warzywnikach cz. V 13 Cze 2019 22:15 #662528

• Pestka
  • Pestka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8502
O 20 pojechałam na działkę z myślą o zebraniu truskawek.Komary koszmarne , nie dały nic zrobić,Dwie łubianki zebrałam ekspresowo w ciągu 15 min,na więcej nie pozwoliły chmary komarów .Zerknęłam na warzywnik i tak :ogórki mimo upałów i suszy radzą sobie całkiem dobrze mimo że ich jeszcze nie podlewałam ,natomiast pomidory domagają się już wody,mają zwinięte listki i jutro muszę je solidnie podlać,papryka stoi w słońcu dzielnie,nawet nie oklapła ,buraczki też godnie znoszą upały .Sprawdzałam mapy opadów i deszcz u mnie przewidywany na sobotę .Oby prognozy się sprawdziły.
Zebrałam nasionka salsefii,którą miałam w ubiegłym roku i kilka roślin zostawiłam

20190613_194528.jpg

takie śliczne puszyste kule

20190613_194518.jpg

a to już nasionka

20190613_213612.jpg

Teraz na termometrze 24*
pozdrawiam Grażyna

Ogrodnictwo to ćwiczenie optymizmu.
Czasami jest triumfem nadziei nad doświadczeniem
(Marina Schinz)
Ostatnio zmieniany: 13 Cze 2019 22:18 przez Pestka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Armasza, CHI, Betula, Mamma, Agusiak, Zielona, UllaM, JaNina, sznurki Ani

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.841 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum