TEMAT: Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 28 Gru 2019 08:58 #685059

• bela
  • bela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2436
Szaro buro i ponuro jest dzisiaj choć troszkę w nocy popadało ale tylko widać na dachach samochodów teraz jest 0*C i zaczyna prószyć
śnieg :eek3: nawet nosa nie chce sie wychylić z domu.
Pozdrawiam wszystkich cieplutko :drink1: :coffe:
pozdrawiam Bożena
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Kaja, Armasza, CHI, Pestka, koma, Szafirek, JaNina, Termaj, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek

Zielone okna z estimeble.pl

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 28 Gru 2019 09:33 #685063

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83502
ewakatarzyna wrote:
cebulowe.jpg

Ewo, trochę mało wyraźnie widać te listki, dlatego trudno mi orzec, co to. Choć w zasadzie ani szafirkom, ani tym bardziej cebulicy byle minus kilka stopni nic nie zrobi.
To, że nie wyszło tyle, ile wsadziłaś, może mieć różne przyczyny. Może inne wetknęłaś głębiej (co i dobrze)? Ale bywa, że w torebce nie wszystkie cebulki są dobrej jakości, oględnie rzecz określając.
Wbrew moim przewidywaniom śnieg nie tylko się utrzymał, jeszcze go przybywa :supr3:

-3, niebo zakryte chmurami, z których popaduje drobny puszek.

Wczoraj musiałam zjechać do Jeleniej, bo zapewne od noszenia suki nadszarpnęłam sobie kolano. W dodatku moi młodzi zapragnęli wybrać się na "Gwiezdne wojny". To, co się dzieje na ulicach centrum - :jeez: . Centrum handlowe, to z Sudetami w nazwie, w stanie oblężenia. A przecież to ani wielkie miasto, ani największe "debilarium", jak mawia moja brzydsza połowa.
Ostatnio zmieniany: 28 Gru 2019 10:05 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bela, Adasiowa, Kaja, Armasza, CHI, Pestka, koma, Szafirek, Nimfa, JaNina, anaka, Barborka, ewakatarzyna

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 28 Gru 2019 09:34 #685064

• gazela
  • gazela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2628
Dla wszystkich spragnionych śniegu - mój dzisiejszy ogród:
IMG_2383.jpg

IMG_2384.jpg

IMG_2386.jpg

IMG_2387.jpg

IMG_2393.jpg

Pochmurno, -1, śnieg mokry i ciężki, pewnie długo nie zagości:)
Pozdrawiam, Małgorzata

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 28 Gru 2019 10:38 #685071

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 21394
-1. Śnieg przypudrował "rzeczywistość"
PC286355.jpg

Jeszcze nie byłam na zewnątrz - jakoś nie muszę. W kominku się pali, w domu pachnie pieczonym bananem - mój ostatni hit :devil1:
Zoo się samo wyprowadziło, zjadło i teraz dosypia.
Kury i kaczki pozamykane, bo przedwczoraj pokazał się latający drapieżnik. Nie wiem, co to było, ale z daleka miał więcej niż metr rozpiętości skrzydeł. Ledwo wyrabiał między brzozami. No cóż, orły też tu mamy... Widzę jak się czai, po sikorkach, które nagle znikają.

Spokojnego dnia

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 28 Gru 2019 12:07 #685077

• Kaja
  • Kaja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6415
Teraz między niewielkimi dziurami w chmurach świeci słońce,ale przed kilkudziesięcioma minutami padał deszcz ze śniegiem.
I żeby nie było znośnie to wiał silny północno-wschodni wiatr. Znów niestety nadchodzi czarna chmura.
Temperatura 3,6 stopnia.

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 28 Gru 2019 12:25 #685081

• Adriаn
  • Adriаn's Avatar
Teraz -2 i z godziny na godzinę ma być coraz chłodniej i nasypało trochę śniegu i ma sypać jeszcze
20191228_121929.jpg

20191228_121832.jpg

20191228_121918.jpg

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 28 Gru 2019 13:45 #685089

• Szafirek
  • Szafirek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10960
U mnie 0 i szaro- buro. W nocy i rano trochę popadalo śniegu, ale niewiele z niego zostało.

Screenshot_2019-12-28-13-36-45-1-2.png
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Adasiowa, Kaja, Łatka, rozalia, CHI, Pestka, koma, Adriаn, sznurki Ani, anaka, Barborka, ewakatarzyna, Szczypiorek

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 28 Gru 2019 15:58 #685096

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14323
W Głownie temperatura zerowa, ale wieje i jest tak mało przyjemnie.

Pozdrawiam Szczypiorek Agnieszka
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Adasiowa, Kaja, Armasza, rozalia, CHI, Pestka, koma, Adriаn, Nimfa, anaka, ewakatarzyna

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 28 Gru 2019 16:13 #685097

• rozalia
  • rozalia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7800
U mnie to nie ma co pisać o pogodzie, bo jest niezmienna. Oscyluje w granicach 2-5* domowo. Albo mżawka albo deszcz
Rzadko pokaże się jaśniejsze niebo
Chociaż dzisiaj nie padało , a teraz jak poszłam nakarmić koty sąsiadom (jak zwykle
Opiekuję się nimi gdy wyjeżdżają) to poczułam bardzo ostry zimny wiatr który smagał mi policzki. Będzie zmiana pogody na bardziej zimową. Lubię śnieżną zimę i nie przeszkadza mi odśnieżanie.
Pozdrawiam.Rozalia
Ostatnio zmieniany: 28 Gru 2019 16:29 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Adasiowa, Kaja, Armasza, Łatka, CHI, Pestka, koma, Adriаn, Nimfa, sznurki Ani, anaka, Barborka, ewakatarzyna

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 28 Gru 2019 20:32 #685120

• SylwiaS
  • SylwiaS's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 320
U mnie róże już czują wiosnę. Zdjęcie jest z wczoraj, dziś prószył śnieg.
IMG_20191227_154850.jpg

Z cięciem czekam jednak na kwitnienie forsycji...
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Adasiowa, Łatka, rozalia, CHI, Pestka, koma, MARRY, Adriаn, Szafirek, anaka, ewakatarzyna

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 28 Gru 2019 21:41 #685124

• anaka
  • anaka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9263
Dziękuję za wszystkie białe krajobrazy,u mnie szaro,buro.Trochę zbłąkanych okruszków spadło wczoraj wieczorem i rano,kiedy było -1,ale śladu nie ma.Jest zimno,wieje nieprzyjemnie.Gdyby był śnieg byłoby troszkę przytulniej,a tak :cry3:
Lodówka pustoszeje :dazed: jakoś niezauważalnie,a ruchu niewiele.Dobrze,że córka zabrała trochę zapasów ze sobą,ja jutro strajkuję i zamiast kucharzenia spacer.Jeszcze parę dni i wysiewam Maskotkę :dance: i zacznie się przygoda.
Ale na razie jeszcze chłoniemy świąteczną atmosferę,bo następna taka okazja za rok,niby długo,ale zanim się obejrzymy...znów ,jeśli zdrowie dopisze,spotkamy się przy stole .
IMG_20191225_153642.jpg

IMG_20191226_160914.jpg
Naturalne ,niebanalne,własne.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Adasiowa, Łatka, rozalia, Marlenka, CHI, Pestka, koma, MARRY, Adriаn, Szafirek, Nimfa, sznurki Ani, ewakatarzyna

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 29 Gru 2019 09:19 #685139

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43745
Nocka chłodna z temperaturą ok.0*C.Poranek zachmurzony a termometr wskazuje 4,5*C.Na razie nic nie pada,a w nocy z nieba leciały krupy snieżne.Rano już nic nie było widać.Wiatr nie wieje ,jest spokojnie i jak na tę porę roku nieźle.Jako,że w ogrodzie nic nie kwitnie,więc następny parapetowiec.

001-270.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 29 Gru 2019 09:21 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, bela, Adasiowa, Kaja, Armasza, Łatka, rozalia, Marlenka, CHI, Pestka, koma, pszczolka, Adriаn, Szafirek, Nimfa, sznurki Ani, anaka, ewakatarzyna

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 29 Gru 2019 09:21 #685140

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9133
Rano przymrozek, następna noc ma być mroźniejsza -4.

Dziś słyszałem żurawie, może zimy nie będzie.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): bela, Adasiowa, Kaja, Armasza, rozalia, CHI, Pestka, koma, Adriаn, Szafirek, anaka, ewakatarzyna

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 29 Gru 2019 10:16 #685144

• bela
  • bela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2436
Wczoraj dość mocno wiało,a dzisiaj spokojnie -1*C i zaczyna prószyć śnieg.
Miłej niedzieli :drink1: :coffe:
pozdrawiam Bożena
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Armasza, Łatka, Pestka, koma, Szafirek, anaka, ewakatarzyna

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 29 Gru 2019 10:20 #685145

• rozalia
  • rozalia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7800
Za oknem 0*,gdzieniegdzie przebija czyste niebo. Wnuki zostały zabrane i pojechały do Świnoujścia pospacerować i pooddychać jodem, a ja mam chwilę odpoczynku :drink1:.
Pozdrawiam.Rozalia
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Adasiowa, Armasza, Łatka, Pestka, koma, Szafirek, Nimfa, anaka, ewakatarzyna

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 29 Gru 2019 11:05 #685154

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9874
Kujawy nadal zielone, bez wiatru i dodatnią temperaturą 3 stopnie. W nocy był minus, bo samochody były białe. Za oknami piękna, jak na grudzień zieleń :

1577617475144-1891096187.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bela, Jan4, Adasiowa, rozalia, Pestka, koma, Szafirek, Nimfa, anaka, ewakatarzyna, SylwiaS

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 29 Gru 2019 11:15 #685156

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83502
anaka wrote:
Dziękuję za wszystkie białe krajobrazy

Proszę bardzo, jeszcze trochę jest:

Rano -3. Pochmurno. Ciemno. Jednak koło dziesiątej chmury zaczęły się rozstępować i właśnie widzę przez okno -

Dziś zapewne ostatnie takie białe widoki na jakiś czas, jutro odwilż.

Ps. SylwiaS - róże nie poczuły wiosny - ale i nie poczuły jeszcze zimy, dlatego (niestety) wypuszczają z pąków kątowych młode listki. Raczej pożytku z nich nie będzie, tylko osłabienie krzewu.
Dodam, że moje róże, nawet te w Karkonoszach, stoją w pełnym listowiu i sama nie wiem, czy je czymkolwiek okrywać, przywołując grzyby, czy tak zostawić na następne kilka tygodni. :crazy:
Ostatnio zmieniany: 29 Gru 2019 11:49 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Adasiowa, Armasza, rozalia, Pestka, koma, Nimfa, anaka, ewakatarzyna, SylwiaS

Pogoda w naszych warzywnikach cz. VIII 29 Gru 2019 13:57 #685186

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32088
W końcu dzień bez opadów.Temp.-1.Od rana pięknie świeci słońce.Bardzo ładny bezwietrzny dzień.
Dzisiaj pierwsze wysiewy.Sezon rozpoczęty.

20191229_130955.jpg
Maria

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.773 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum