TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 07 Lut 2021 15:25 #747147

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
:bye: :coffe:
Witalski,

W Legnicy aktualnie -8°C, trochę pośnieżyło...
W ciągu dnia prognozują przelotne opady śniegu

Historyczne dane -
najwyższa temperatura, +10°C (2004r)
najniższa temperatura, -14°C (2012r)
W poprzednich 30 latach tego dnia deszcz padał 15 na 30 razy
Największe opady śniegu 0,7cm (2006r)

CHI wrote:
Podobno w Karkonoszach (Zachełmie) spadł już żółty śnieg. A u Was?
Pewnie to wina Eskimosów :teach: :rotfl1:

czarna2066 wrote:
Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o siebie! :hug:
Całym sercem jestem za... :idea1:

Ocieplę trochę klimat - styczeń 2021...
137703877_1289913444714328_5004230674464773707_n.jpg

136708414_1580294168820516_8505787934580109740_n.jpg

Warto się szczepić :teach: :screem:

InkedQR_LI.jpg

Miłego popołudnia :flower1: :flower2:
:drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Ostatnio zmieniany: 07 Lut 2021 15:39 przez Mirek19.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 07 Lut 2021 15:50 #747154

• Jan4
  • Jan4's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13064
Temperatura - 10*C, zimny wiatr. Na razie mimo zapowiedzi śnieg nie pada. :(
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, CHI, koma, Nimfa, JaNina, anaka, Szczypiorek, Babcia Ala, czarna2066, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 07 Lut 2021 18:36 #747190

• Kaja
  • Kaja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6412
W Gdańsku na moim termometrze jest teraz -8,7 i spada.Cały dzień nie padało. Niedobrze, że poniżej minus 10 zapowiadają do końca przyszłego tygodnia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Marlenka, CHI, koma, JaNina, anaka, Szczypiorek, Babcia Ala, czarna2066, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 06:42 #747258

• zwykły chłop
  • zwykły chłop's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8236
Witam w nowym tygodniu, -11 i jest tak przeraźliwie zimno... brrr. To chyba przez ten lodowaty wiatr. Cieplej już było jak było -20 i bezwietrznie. Ubierajcie się i nie dajcie. Wiosna coraz bliżej. :P
pozdrawiam Adam

SZACUNEK - to tylko odrobina wyrozumiałości i pamięci o drugiej osobie. To tak niewiele a tak wiele zmienia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Kaja, Marlenka, CHI, koma, Nimfa, JaNina, anaka, Szczypiorek, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 07:10 #747260

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
Na termometrze - 12°,wieje silny wiatr i właśnie zaczyna padać śnieg. Na razie drobny, ake już się boję, co będzie później. Przy silnych opadach, nawet po drogach krajowych kiepsko się jedzie, a jeszcze kilka kilometrów powiatówką muszę pokonać :sad2:
Według prognoz zima ma trzymać do końca lutego (przynajmniej u mnie).
Byle do wiosny :wink4:
Uważajcie na siebie :bye:
Edit:w drodze do pracy, a to dopiero początek
IMG_20210208_075153-2.jpg

IMG_20210208_074551.jpg
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 08 Lut 2021 08:38 przez JaKasiula.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Kaja, Marlenka, CHI, koma, najemnik, Nimfa, JaNina, anaka, Szczypiorek, Babcia Ala, Kapka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 07:19 #747261

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
U nas tak zimno nie jest, bo tylko -7*, ale też okropnie wieje. Co jakiś czas w szyby okna stuka jakiś niesiony wiatrem marznący deszcz, takie jakieś krupki. Śniegu też napadało, tak więc ogród przykryty. Na szczęście nie spadło go tyle, żeby sprawiał jakieś większe kłopoty. Dzisiaj wybieram się na pocztę wysłać kolejną partię kopert z nasionami, ale chyba nie pojadę swoim „pędzidłem”, tylko Męża poproszę o podwózkę. On ma 4x4 więc nawet jak jest gdzieś ciężej z przejazdem, to daje radę.
Trzymajcie się cieplutko i zdrowo, jeszcze tylko trochę i :garden1:
Spokojnego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Kaja, Marlenka, CHI, koma, Nimfa, anaka, Szczypiorek, renmanka, Babcia Ala, Kapka, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 08:34 #747263

• Szafirek
  • Szafirek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10960
-10 i cały czas sypie marznacy śnieg . Drogi nieodsniezone, nieposypane :sad2: .
Zrobilam w weekend muffinki z krowkami jabłkami i kruszonką

20210206_170707.jpg

Dziś już nie ma po nich sladu.

Ten tydzień nas rozpieszcza: jutro Dzień Pizzy, w czwartek Tłusty Czwartek, w niedzielę Walentynki :dance:. Marzy mi się obiad w restauracji na Walentynki :drink1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Kaja, Marlenka, CHI, koma, najemnik, Nimfa, JaNina, anaka, Szczypiorek, renmanka, Babcia Ala, Kapka, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 08:46 #747265

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9133
U mnie po 7 zaczął padać śnieg, nadal wieje silny wiatr, tworząc zamiecie. Temperatura poniżej -10, ale lekko idzie w górę. Zamieci nie chcę, ale pokrywa śnieżna na mrozy przyda się.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Kaja, Marlenka, CHI, koma, Nimfa, anaka, Szczypiorek, Babcia Ala, Kapka, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 09:01 #747268

• Marlenka
  • Marlenka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 18675
W tej chwili jest -12 stopni, śnieżyca że światu nie widać i silny, lodowaty wiatr.
Pozdrawiam Marzena
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Kaja, CHI, koma, Nimfa, JaNina, anaka, Szczypiorek, Babcia Ala, Kapka, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 09:20 #747273

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43744
U mnie nareszcie przestał padać śnieg i pokazało się słoneczko.Śniegu jest już nadmiar i brak sił na odśnieżanie.Ptaszki oczywiście buszują w karmnikach,kot porobił sporo śladów i szybko wrócił do domu.W nocy było ok.11*C na minusie.Teraz termometr wskazuje -7*C a na osłoniętym balkonie tylko -3,3*.

001-458.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Kaja, Łatka, CHI, koma, bastis, Nimfa, JaNina, anaka, Bea612, Szczypiorek, Babcia Ala, Kapka, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 10:43 #747278

• Nimfa
  • Nimfa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12063
U nas jest -11st. mocno wieje i tak sypie, że chwilami świata nie widać. Na szczęście jestem już po spacerze i cała. Nie zabieram ze sobą aparatu dla własnego bezpieczeństwa, bo każdy postój z moją psiną jest bardzo niebezpieczny, ze względu na jej ADHD, ale widok na rzece urzekający. Płynące wartko kry, skupione wokół siebie łabędzie i dookoła pływające kaczki.
Nadal jednak bardzo ślisko i niebezpiecznie. Buty antypoślizgowe mi się ślizgają :)
Oleandry bezpieczne w ogrodzie zimowym spragnione słońca, a kiełkujące nasiona pora i selera czekają na umieszczenie dzisiaj w podłożu. I pomyśleć, że zima wokoło, a sezon warzywny rozpoczęty.

DSCN8351.jpg

DSCN8356.jpg
Ogród - mój optymizm.

Znalazłam się tutaj, bo chciałam sama uprawiać warzywa.
Ale kwiaty zajmują nie mniej miejsca w mojej głowie.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Kaja, Łatka, CHI, koma, Germanek, JaNina, anaka, Szczypiorek, Babcia Ala, Kapka, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 10:53 #747279

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83476
Zdaje się, że najgorszy mróz dopiero dzisiejszej nocy. :jeez:
Tymczasem od siódmej rano utrzymuje się w granicach -8/-9, nie tak bardzo zimno, gdy się szufluje śnieg. ;)
Bo Wrocław totalnie zasypany.
Na naprawdę głównej dwupasmówce, Alei Hallera, nawierzchnia o 9 przypominała leśną drogę. Sznury aut ludzi spieszących (?) chyba do pracy "w realu" w tempie staruszki z balkonikiem. Przejazd między jednymi światłami a drugimi na 3-4 zmiany.
W tej chwili nieco jaśniej, ledwie prószy.
Może Red Lion komuś poprawi humor w tym mroźnym dniu?

Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Kaja, CHI, Agus, koma, Nimfa, JaNina, anaka, Bea612, Szczypiorek, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 11:11 #747283

• lucysia
  • lucysia's Avatar
  • Moderator
  • Wiedżma Zielarka to ja :)
  • Otrzymane dziękuję: 13147
Od rana śnieżyca. Tak wieje że śnieg pada poziomo. Zimno jak w psiarni. A muszę wyjść, brrr
docs.google.com/presentation/d/1WWF42aQM...bkM/edit?usp=sharing
………………………………………………………………………………………
kosmetykinaturalnelucysi.blogspot.com
…………………………………………………………………………………………
forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/3...26398-ogrodek-lucysi
…………………………………………………………………………………………
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Kaja, CHI, koma, Nimfa, JaNina, anaka, Bea612, Szczypiorek, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 11:16 #747284

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Żarty skończyły się wczoraj, ale to, co odczułam dzisiaj na własnej skórze, kiedy poszłam uzupełnić jedzenie dla osiedlowych ptaków, okazało się dotkliwym przeżyciem. Temperatura - 11 stopni, śnieżna zadymka i bardzo silny, lodowaty wiatr - przez chwilę myślałam, że zamarzną mi gałki oczne, a skóra na dłoniach popęka. Ptaszyska nawet nie odleciały zbyt daleko od stołówki. Wzorem poprzednich lat wystawiłam na klatce schodowej papierową torbę na czerstwe pieczywo - jestem ciekawa, czy będzie odzew sąsiadów ?

Niemniej ten śnieg jest błogosławieństwem dla ogrodów, więc choćby z tego względu mnie cieszy.
Na rozgrzewkę zrobiłam kapuśniak na domowej kapuście i upiekłam drożdżówkę - ciepło, pachnąco i chyba zdrowo. Na jutro zaplanowałam pierwszy w życiu chleb razowy w 100% pełnoziarnisty, no ale Tłusty Czwartek też do czegoś zobowiązuje :happy:

Budzi się opuncja :hearts:

Pozdrawiam BARDZO CIEPLUTKO, życzę spokojnego, zdrowego i uśmiechniętego poniedziałku :hug:
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, Łatka, CHI, koma, Nimfa, JaNina, anaka, Bea612, Szczypiorek, renmanka, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 11:18 #747285

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Jesteśmy po odśnieżaniu podjazdu. Jak lubię to robić, to dzisiaj to była orka na ugorze :jeez: Na wierzchu, owszem jest 5 cm warstwa śnieżnego puchu, ale pod spodem 10 cm warstwa przymrożonego śniegu. To zapewne wina opadów marznącego deszczu wczoraj i w nocy. Podczas „szuflowania” wyglądało to tak, jak kra na rzece po przejściu lodołamacza :dry: Wszystko mnie boli, ale przynajmniej było trochę ruchu innego niż na codzień ;)
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Kaja, Łatka, koma, Nimfa, anaka, Bea612, Szczypiorek, Babcia Ala, Kapka, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 11:52 #747286

• Kapka
  • Kapka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2259
Zawiało , zasypało i zamroziło :think: chciałam zimy ale trochę przesadziłam z życzeniami :blink:
Z wioski ciężko wjechać, może jutro odśnieżać będą :happy: do pracy dojechałam i zaczynam się martwić jak wrócę.
Ot takie zimowe - dawno zapomniane niepokoje .
DSC_0120_1.jpg

Na polepszenie nastroju zdjęcie z wieży widokowej "Dawna Kopalna Babina " - Afryką zwana
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Kaja, Łatka, CHI, koma, Nimfa, JaNina, anaka, Bea612, Szczypiorek, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 13:18 #747295

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32084
Temp.-12.Pada śnieg,silny,porywisty wiatr powodujący zawieje i zamiecie śnieżne.
Dzisiejszy wyjazd na zakupy po oblodzonych,nie posypanych, z koleinami drogach to masakra.I jeszcze ta ograniczona widoczność.
Ptaszki mają świeżą dostawę łoju/zrobiłam spory zapas/

20210208_124314.jpg

IMG_0025.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Kaja, CHI, Nimfa, anaka, Szczypiorek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XII 08 Lut 2021 13:50 #747313

• Leszek1
  • Leszek1's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Nocka - 9 sypało drugi dzień , teraz -4 i bez opadów śniegu .

Koniec stycznia .
IMG_20210130_134819-2.jpg

Początek Lutego .
IMG_20210203_135221.jpg

IMG_20210203_135231.jpg

Dzisiaj .
IMG_20210208_131300.jpg

IMG_20210208_131316.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Kaja, CHI, koma, Nimfa, anaka, Szczypiorek, Babcia Ala, JaKasiula

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.819 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum