TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 10 Kwi 2025 09:12 #875014

• mymysteryy
  • mymysteryy's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11413
Od oka wygląda pięknie, ale jest zimno, tylko +1*C i powiewa przenikliwy mroźny wiatr. Czekam z utęsknieniem na zapowiadane ocieplenie.
Udanego dnia :coffe:

20250410_090619.jpg
Pozdrawiam,
Kasia
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, podjadek, Łatka, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka, Mejra, lusinda, AniaR

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 10 Kwi 2025 11:31 #875016

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9954
Witam w kolejny zimny dzień.

O 7 rano -3, znów zrobiło się biało. Lodowaty wiatr wieje coraz silniej, przejmujący ziąb nie zachęca do spacerów i prac polowych. Ale jest co robić w domu, muszę w końcu zacząć rozsadzać pomidory i kilka rzeczy wysiać.

Ja też czekam na to ciepełko i niech ten wiatr już się uspokoi, bo na tej mojej górce ciężko wyjść z domu.

20250410_073834.jpg

Pomimo tej zimnicy brzozy zdobią się już w zielone listki, jak zrobi się ciepło to wszystko się zazieleni, na to czekam, bo dla mnie maj i czerwiec to najpiękniejsze miesiące lata.

20250410_112135.jpg

Ciepła i ciepła i....ciepła. ;) :drink1: :flower2:

To co dziś się działo za oknem, przechodzi ludzkie pojęcie. Co chwilę kurzawa, sypie gruby śnieg, a wiatr wzmaga się dwukrotnie. Ze strachem spoglądam na namiot, czy jeszcze stoi.

Ja się pytam gdzie ta wiosna??? :cry3:

20250410_153031.jpg
Pozdrawiam Ewa

Nowy rok, kolejne wyzwania, spełnianie najróżniejszych marzeń!!!
Ostatnio zmieniany: 10 Kwi 2025 19:37 przez lusinda.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, Bobka, Mejra, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 11 Kwi 2025 06:15 #875069

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33171
U mnie zima wiosną.Temperatura minus 1.

20250411_060746.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Mikar, Krecik stary, mymysteryy, Łatka, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Bobka, Mejra, EwG, lusinda, Klarkia25, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 11 Kwi 2025 07:01 #875070

• Bobka
  • Bobka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 27021
Dzień dobry :flower1: Miasto w zimowej szacie.
Odwilż ,pada też lekki śnieg.
Muszę się trochę poślizgać po nim czterema kołami .
Tak wyszło . :hearts:
Dobrego weekendu wszystkim życzę i oby do wiosny :woohoo:

DSC04325.jpg

DSC04326.jpg
Wszystko co byście chcieli żeby ludzie wam czynili ,sami też im czyńcie .
Motto na rok 2025
Zdjęcia objęte ochroną praw autorskich .
Na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie pobieranie i udostępnianie tylko za zgodą autora .
Ostatnio zmieniany: 11 Kwi 2025 07:02 przez Bobka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, mymysteryy, Łatka, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Mejra, lusinda, Klarkia25, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 11 Kwi 2025 07:19 #875074

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 87671
No cóż, jak patrzę na te śnieżne obrazki, muszę napisać, że we Wrocławiu źle nie jest. Prawie +7. Na tym dobre wiadomości się kończą, bo buras okrutny. Wieje, mroczno, depresyjnie. Dobrze, że choć na ziemi bardziej kolorowo.

Niemiec mami nadciągającą ciepłą zmianą, tylko tak dyskretnie odsuwa tę ładniejszą wiosnę, teraz od niedzieli. :crazy:
Trzymajmy się ciepło.
Za tę wiadomość podziękował(a): koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Bobka, Mejra, lusinda, Klarkia25, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 11 Kwi 2025 08:44 #875080

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 56461
U mnie też buras :( . Na termometrze +6. Jak jest tak pochmurno, to przynajmniej mógłby spaść deszcz, bo trochę sucho się zrobiło.
Te zdjęcie zrobiłam wczoraj rano.

IMG_0347.jpeg

Pięknie było, ale wiał lodowaty wiatr.
Spokojnego dnia.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, mymysteryy, Łatka, koma, Nimfa, ewakatarzyna, Mejra, lusinda, Klarkia25, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 11 Kwi 2025 11:12 #875090

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
Roztocze zasypane śniegiem, zima w pełni, można kulig organizować.

Jest 2*, czapy śniegu na drzewach, wiatr się uspokoił, gdyby to Boże Narodzenie się zbliżało, byłabym zauroczona...
Namiot stoi, wiatr go nie porwał, rano zrzuciłam z niego 10cm warstwę śniegu.

Ogród wygląda bajecznie, przykryty grubą puchową pierzynką, wystają tylko czubki szczypiorów cebuli i czosnku. A w prognozach ciepełko codziennie się oddala... :sad2:

20250411_101611.jpg

U mnie też jakieś kolorki przebijają się przez śnieg.

IMG_20250411_105343.jpg

Dobrych chwil na ten zimowo-wiosenny dzień. :coffe: :coffe: :drink1:
Pozdrawiam Ewa

Ostatnio zmieniany: 11 Kwi 2025 11:13 przez lusinda.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 11 Kwi 2025 12:26 #875096

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 45427
Pogody nie ma ,wieje ostry zimny wiatr.Słoneczko dziś sie nie pokazało.Niebo zasnute szarością,przez którą nic się nie przedziera.Jeden z obrzydliwych dni kwietnia.Jeśli sprawdzą się prognozy to ocieplenie od jutra.Spokojnego przedświątecznego weekendu. :coffe: :coffe: :bye: :bye: ;) ;) :( :(
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy, Łatka, koma, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, zwykły chłop, Babcia Ala, Mejra, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 11 Kwi 2025 15:19 #875115

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 32196
Ostatni raz przyjemnie było na dworze w zeszły piątek. Czuję się już jak w klatce w tych murach. Dwa razy w tym tygodniu nawet co nieco zrobiłam na zewnątrz, dziś niby cieplej :blink: , ale wytrzymać się u mnie nie da - zimnica, a niebo szare.
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, mymysteryy, Łatka, koma, ewakatarzyna, renmanka, zwykły chłop, Mejra, lusinda, Sonka, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 11 Kwi 2025 18:21 #875128

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 32196
JaNina wrote:
U mnie też buras :( . Na termometrze +6. Jak jest tak pochmurno, to przynajmniej mógłby spaść deszcz, bo trochę sucho się zrobiło.

Nie mogłaś Janko wcześniej przemówić tej pogodzie do rozsądku? Pada
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, koma, JaNina, ewakatarzyna, zwykły chłop, Mejra, Sonka, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 11 Kwi 2025 19:20 #875133

• zwykły chłop
  • zwykły chłop's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9006
U mnie na działce podobnie jak u Ewy, może trochę mniej śniegu z rana. Do południa się rozpuścił. Popikowałem sałatę i wysiałem wczesne buraczki. Rzodkiewka pod włókniną siana dwa tygodnie temu ładnie skiełkowała. U marchewki i pietruszki cisza, albo nie zauważyłem no troszkę ziela skiełkowało pod przykryciem :)

A to jedyny przedstawiciel kwitnących, reszta jeszcze w pąkach

20250411_153508.jpg
pozdrawiam Adam

SZACUNEK - to tylko odrobina wyrozumiałości i pamięci o drugiej osobie. To tak niewiele a tak wiele zmienia.
Ostatnio zmieniany: 11 Kwi 2025 19:22 przez zwykły chłop.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, mymysteryy, Łatka, koma, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, lusinda, Sonka, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 12 Kwi 2025 00:13 #875157

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
Nooo, chyba szykują się zmiany :P

Jest po północy, a termometr wskazuje 6* na plusie. Wiatr ucichł, a w jego delikatnum powiewie czuć ciepło. Jak ja się cieszę :hearts:
Moje rośliny rozstawione po całym domu ledwo dyszą, a rododendron chowany na noc do domu wypuścił kwiat, to chyba nie jest dobrze...

20250412_000751.jpg

Przejrzałam prognozy długoterminowe, wyglądają pięknie, żadnych przymrozków, ale...no właśnie zawsze jest to ale...

Pięknych snów o słonecznej pogodzie. :P :sleep:
Pozdrawiam Ewa

Ostatnio zmieniany: 12 Kwi 2025 01:41 przez lusinda.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 12 Kwi 2025 07:26 #875164

• Madzinek1234
  • Madzinek1234's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 201
Wiosna wraca !. Mimo braku słońca jest przyjemnie . Przestało wiać. Po południu ma być słonecznie . Patrzę na pogodę długoterminowa i się uśmiecham (wiem że to takie wróżenie z fusów ) ale po tych okropnych wiatrach , przymrozkach , opadach śniegu można uznać że zima już chyba odpuściła . Wczoraj nawet deszcz padał , i dobrze bo już biegałam z konewka w tym sezonie . W zbiorniku znalazło się szalone 200 litrów , dobre i to . Miłego weekendu i relaksu w ogrodach .
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy, Łatka, koma, JaNina, ewakatarzyna, zwykły chłop, Babcia Ala, Mejra, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 12 Kwi 2025 08:18 #875168

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 87671
W Karkonoszach też czuć zmianę.
Po szóstej było +7. Za oknem taki widok:

Te ołowiane chmury co prawda nie rozstąpiły się, ale przesłaniają niebo jakby cieńszą warstwą. Idzie lepsze. :dance:

Ewo, pozwolę sobie tutaj od razu i ad vocem udzielić rady - prosto z rododendronowa: niepotrzebnie wnosiłaś doniczki z rododendronami na noc do domu, drobne minus kilka nic nie zrobiłoby ani sadzonkom, ani nawet pąkom, tym bardziej odmian, jakie wybrałaś. Rozwija się pąk Cunningham's White, prawda?
On jest wczesny, możesz go potraktować też jako wielkanocną ozdobę w doniczce przed domem, a wysadzić, jak przygotujesz miejsce. Tylko nie zapomnij o namoczeniu brył korzeniowych kilka godzin przed "uziemieniem" I podlewaj, szczególnie pierwszy rok.

Ocieplenia dla wszystkich!
Ostatnio zmieniany: 12 Kwi 2025 08:20 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, mymysteryy, koma, JaNina, ewakatarzyna, zwykły chłop, Mejra, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 12 Kwi 2025 08:28 #875169

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
Babcia Ala wrote:
JaNina wrote:

Nie mogłaś Janko wcześniej przemówić tej pogodzie do rozsądku? Pada

Nie sądziłam, że mam takie moce ;)
U mnie też bardzo ładnie padał deszcz. Wiatru już nie było, więc padał równiutko, chciałoby się powiedzieć, że elegancko ;)
Dzisiaj znowu buro, ale ponoć ma się to później zmienić. Na termometrze +6*. Od poniedziałku muszę się na poważnie zająć trawnikiem, bo trawa całkiem spora.
Spokojnej soboty.
Janina

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, mymysteryy, Łatka, koma, ewakatarzyna, zwykły chłop, Mejra, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 12 Kwi 2025 08:52 #875170

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33171
Kolejna noc zimna. O 5 rano było minus 5.Od rana świeci słońce, temperatura szybko rośnie,obecnie +2.
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, mymysteryy, JaNina, del, ewakatarzyna, zwykły chłop, Mejra, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 12 Kwi 2025 09:43 #875171

• del
  • del's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14273
Próbę zobaczenia wschodu słońca nad morzem w ostatnim momencie pokrzyżowały chmury :(
Ale przy +6'C bez wiatru było nawet przyjemnie.

IMG_20250412_061042.jpg

IMG_20250412_061055.jpg
pozdrawiam,
Tomek
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy, Łatka, koma, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, zwykły chłop, Mejra, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 13 Kwi 2025 07:08 #875189

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
Nareszcie można napisać o pogodzie same pochwały. Świeci słońce na bezchmurnym niebie, a na termometrze nad ranem było +6*. Po ostatnim deszczu wszystko rośnie w oczach.
Pierwszy raz udało mi się przezimować werbenę cytrynową :)

IMG_0359.jpeg

Spokojnej niedzieli.
Janina

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Miragoral, koma, MARRY, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, Mejra, lusinda, AniaR

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.605 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum