Wiesiu, faktycznie jakoś po tym urlopie człowiek nabrał werwy - albo po prostu nadrabia zaległości, bo wkrótce zacznie się szkoła i mnóstwo dodatkowych obowiązków
.
Paweł, miejsce u mnie skończy się nieprędko
, więc na razie o tym nie myślę
. Poza tym jakbyś zobaczył ile ja jeszcze mam miejsca do sadzeniach na tych rabatach, które już są
, to też byś się stałością tych obrzeży nie przejmował
.
Marta, jakie nie bij?
... ja tylko Cie mobilizuję
. Zresztą jak zaraz zobaczysz co ja dziś robiłam, to dopiero dostaniesz powera
.
Dziś w połowie dnia zadzwoniłam do Romki. Bynajmniej nie po to żeby jej pociumkać
. Dostało jej się
. Bo to wszystko jej wina
. Po jaką cholerę ja zarejestrowałam się na forum ogrodniczym? ... tą cholerą była Roma (jeszcze raz młoteczkiem dla Pani
). Po jaką cholerę pytam?
Czy nie było by pięknie usiąść w taki dzień jak dziś na tarasie z książeczką?
... oj byłoby
. Ale oczywiście na taras to ja tylko wpadałam łyknąć wody
. Romka, ja jeszcze nie wiem jak... ale ja Ci za to forum ogrodnicze odpowiednio podziękuję
.
No ale do rzeczy
.
Wyszłam rano na taras i patrzę (bez książki wyszłam i to był mój błąd
). Patrzę po ogrodzie, a tam straszy mnie znów miejsce, które zostawiłam sobie jakiś czas temu na później
.
O to miejsce:
No i zaczęłam od zerwania trawy (7 taczek). Dwukrotnego przekopania i wydłubywania kamyków. Całe szczęście, że nie było perzu, bo chyba bym się wściekła jeszcze bardziej
.
Po jakimś czasie już było tak:
No ale przecież jak już się tak narobiłam, to nie zostawię tego pustego, prawda?
Ale żeby to zapełnić, to trzeba było w innych miejscach coś wykopać
. To coś już dawno było przeznaczone do przesadzenia, ale, że ja nienawidzę przesadzać to rosło
.
O między innymi taka tuja rosła:
W innym miejscu (a nawet w kilku miejscach) mam wrzosy i wrzośce, one też poszły pod szpadel
.
Na chwilę obecną całość wygląda tak:
Z daleka:
i z bliska:
Zapomniałabym o najważniejszym ... na tej nowej rabatce wrzosowej mam podobiznę Romki
, bo przecież to wszystko przez nią ... młoteczek jeszcze raz
A oto i ona - wypisz, wymaluj Romcia
Jutro poprzesadzam pozostałe wrzosy, i chyba jeszcze coś
... i jak bum cyk do końca tygodnia szpadla do ręki nie biorę
.