TEMAT: Jaśkowa Polana - zaprasza

Jaśkowa Polana - zaprasza 18 Sty 2014 16:37 #216117

• luki
  • luki's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 344
Romo ja też cieszę się że mamy tyle śniegu. Na razie możemy być spokojni o nasze rośliny, oby tylko śnieg się utrzymał.

Może rzeczywiście troszkę zaniedbałem swój wątek :oops: Staram się nadrobić zaległości. Zapraszam Cię do mnie na porcję zimowych zdjęć :)
Pozdrawiam, Łukasz
POSZUKUJĄC PIĘKNA
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jaśkowa Polana - zaprasza 18 Sty 2014 17:17 #216125

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Romuś, ale piękne, zimowe widoki pokazałaś! Ja już zapomniałam jak wygląda zima; u mnie ciągle plusowe temperatury i ani grama śniegu :(
Szklane ściany powiadasz? Też planujemy rewolucję remontową w naszym domku. Chcemy, aby ogród stanowił całość z mieszkaniem, wręcz 'wszedł' do domu i w związku z tym powiększymy okno w głównym pokoju (będzie wielkie aż do podłogi). I to okno oraz drzwi prowadzące do ogrodu mają tworzyć wielkie tafle szyb panoramicznych. Czy u Ciebie też tak będzie to wyglądało?
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019
Za tę wiadomość podziękował(a): waldek727

Jaśkowa Polana - zaprasza 18 Sty 2014 17:46 #216133

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
Dalu-to wlasnie bedzie u mnie w przyszlosci-wymienie czesc przedniej sciany w salonie na szklo-drzwi przesuwane i moze z jedna duza szyba, razem ok 3 m dlugosci, z widokiem na ogrod :lol: :silly:

Juz sobie wyobrazam czyszczenie odciskow psich nosow... :whistle: :pinch:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162
Za tę wiadomość podziękował(a): dala

Jaśkowa Polana - zaprasza 18 Sty 2014 19:01 #216151

• VERA
  • VERA's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3718
Romuś Można prosić o trochę śniegu, plisss................
Ja dzisiaj z nową rabatą kombinowałam, no tak ściśle to z rabatką. Pigwowiec nie tylko pąki i kwiaty, ale już liście rozwinął, hiacynty wybarwione, ciemierniki szaleją te wiosenne szczególnie, o całej reszcie cebulowych nie wspomnę. Wiosenna aura normalnie. Poratuj koleżankę :hug2: , zimy troszeczkę poproszę podesłać........
Pozdrawiam Vera :)

Jaśkowa Polana - zaprasza 18 Sty 2014 19:12 #216153

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Romcia piękne widoki - ale i tak na żywo robi to większe wrażenie. Pamiętasz, byłam u Was kiedyś zimą - ledwo wjechałam samochodem :dazed: , ale to co zastałam na miejscu było po prostu przepiękne :hearts: .

Nie przepadam za zimą, śniegiem - ale ta Wasza jest przepiękna!
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Jaśkowa Polana - zaprasza 18 Sty 2014 19:41 #216160

• Maja
  • Maja's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11
Piękna zima, u nas w tym roku zimy jeszcze nie było. A na działce to tak jak tu niektórzy piszą wiosna...
Wiejski ogródek.
Pozdrawiam. Maja

Jaśkowa Polana - zaprasza 19 Sty 2014 20:31 #216374

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
U nas też tak się mówi jak u Ewy i Romy. :flower2: :happy4:
Kreta miałam kiedyś w ręku, okropne uczucie brrr, jakoś nie potrafię się przekonać do tych zwierzątek, zdecydowanie wolę kiedy omijają mój ogród z daleka. Pancerniki wydają się zdecydowanie milsze, przynajmniej mają oczka. :laugh1:

Jaśkowa Polana - zaprasza 19 Sty 2014 23:45 #216460

• Roma
  • Roma's Avatar
Nawet nie wiedziałam,że tyle gości przyszło popatrzeć na zimę :P Jak widać deficytowy to widok w tym roku :devil1: :devil1:
Aniu-niestety ale nadwyżek nie posiadam i nie mogę się z Tobą podzielić :P
Łukaszu już biegnę do Ciebie w Twoim ogrodzie czuję się jak w Edenie.
Dalu-dokładnie tak jak piszesz,my chcemy oszklić dwie ściny,przez róg.Jedna ściana to ekran jakieś 2,5m na 1,8 a druga ekran 2,5m na 1,8 + drzwi balkonowe.1,8 m to wysokość (mamy niskie mieszkanie) Teraz jak siedzę w domu to nie widzę świata,okna maleńkie do tego ściana lasu i żaden promyk słońc nie zagląda do pomieszczeń na parterze.
Diano-i tego najbardziej się obawiam,że moje 5 psów skutecznie "umili" mi przyjemność oglądania świt przez szyby :(
Dorcia-to dlaczego w tym roku nie wpadłaś do nas? :( czekałam na Ciebie,wiesz kiedy?
Maju-pewnie i do Was zima zawita oby tylko nie wiosną.
Beatko-ja tam nawet lubię krety,tylko te kopce doprowadzają mnie do szału :(

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Sty 2014 09:00 #216483

• umilka
  • umilka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 151
Chciałam się przywitać i tu w pięknym, teraz zimowym ogrodzie. Nigdy nie sądziłam, że będę zazdrościć takiej zimy i śniegu :silly: ale rzeczywiście takie widoczki są dużo przyjemniejsze dla oka niż szary, bury i ponury krajobraz za moimi oknami. Choć tak zielonej trawki w styczniu to jeszcze nie miałam. :happy:
pozdrawiam
Ula

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Sty 2014 09:35 #216489

• Anna96
  • Anna96's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2242
Ogród w zimowej szacie pięknie ustrojony, w końcu rośliny mają osłonę od mrozu :dance: u mnie też troszkę poprószyło...wczoraj jeszcze deszcz popadał na wierzchu jest skorupka z lodu. Dobre i to zawsze to jakaś osłona. Pozdrawiam cieplutko :hearts:

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Sty 2014 11:18 #216502

• Roma
  • Roma's Avatar
Ulko,Aniu-Witam Was w naszej leśnej samotni.Dzisiaj w TV zapowiadają zimę prawie w całym kraju.Czytałm,że u niektórych kwitną przebiśniegi a to już normalne nie jest :jeez:
Ostatnio zmieniany: 20 Sty 2014 14:06 przez Roma. Powód: literówka

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Sty 2014 13:26 #216529

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Roma, zima miała być :laugh1: odwołana , a tu na Mazowsze wlazła z przytupem :mad2: .Teraz w radio miły pan powiedział że w W-wie w najbliższych dniach ma być i -20 :eek3: Przynajmniej na lód się wybiorę... :wink4: Hortensje zabezpieczyłaś, bo ja nie :sleep: , tylko nasady pędów obsypałem korą...

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Sty 2014 13:45 #216532

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
chester633 wrote:
Roma, zima miała być :laugh1: odwołana , a tu na Mazowsze wlazła z przytupem :mad2: .Teraz w radio miły pan powiedział że w W-wie w najbliższych dniach ma być i -20 :eek3:

U mnie ma być tylko -11 a ja nie mogę na działkę wyjść by choć trochę roślinki okryć :angry: Całe szczęście, że tylko jedną noc może nic im nie będzie :lev:
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Sty 2014 14:20 #216543

• Roma
  • Roma's Avatar
Hortensje ogrodowe na szczęście mam ogacone, pozostałe rośliny wymagające okrycia,tyle o ile.Róże historyczne posadzone jesienią dostały tylko troczę liści a inne krzewy różane mają małe kopczyki z kompostu.Przed opadami śniegu udało mi się okryć stroiszem chryzantemy.
Pawle-mój zięć też już nie może się doczekać aby wejść na lód.
Piotrek-jeśli spadnie śnieg to zagrożenie zniknie i roślinki będą uratowane.

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Sty 2014 14:42 #216548

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Też bym chętnie na lód się wybrał :)
Romo, gdyby miał spaść śnieg to bym się nie martwił ale opadów nie zapowiadają. Mam tylko nadzieję, że jednonocny mróz nie uszkodzi roślin. Najbardziej boję się o czosnek, który wyrósł na 10cm i teraz może zmarznąć.
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Sty 2014 10:31 #216648

• Maja
  • Maja's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11
U nas też mają się pojawić jakieś ujemne temperatury, a śniegu nie widać :( , czuję że niektóre rośliny mogą ucierpieć, no cóż będę liczyć straty na wiosnę...
Wiejski ogródek.
Pozdrawiam. Maja

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Sty 2014 12:00 #216667

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
A ja tam zime nam,- 7 ,śniegu tez troche jest,więc roślinki pod pierzynką,,ale ten wiatr to nie wiem po co jest :angry:
Wczoraj pzremarłam,,dzisiaj już bardziej się ubrałam,wiatr mniejszy ale i tak zimno..
No cóż do wiosny coraz bliżej :P

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Sty 2014 15:43 #216692

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Romo, gdzieś pokazałaś swoje "sklonowane" trojaczki jak siedzą jeden za drugim i pozują do zdjęcia, cudny to obrazek, nie może "wyjść z głowy". :woohoo: Jak by to było gdybym tak powieliła swojego rozczochrańca... :hearts: Kiedy go kupowałam tak mi było żal zostawiac jego braciszka, po którego do tej pory nikt się nie zgłosił i mieszka on dalej razem ze swoją mamą.
Ale byłoby wesoło. :happy4:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.634 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum