TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI 2013

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 20 Lis 2013 13:01 #205479

• Roma
  • Roma's Avatar
Marto-drewna przypadkiem nie masz do rąbania? :devil1: :devil1: Przez te moje modernizacje i ciągłe zmiany,wiosną szałwii pewnie nie zobczę :( no chyba,że uśmiechnę się znowu do Ciebie :kiss3:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 20 Lis 2013 14:31 #205492

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Ja też siałam szałwię trójbarwną i miałam trzy kolory :happy4: . W przyszłym roku wysieję ją w gruncie, bo w tym sezonie zdobiła mi jedną z donic na podwórku.
Ja akcję "kopiec" też mam za sobą :whistle: - później nie będę miała ani siły, ani ochoty na wychodzenie - a jak jeszcze śnieg spadnie, to już w ogóle sobie tego nie wyobrażam :dazed: .

Werbena od Ciebie nadal ślicznie wygląda i szałwia taka fioletowa nadal kwitnie :woohoo: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Lis 2013 17:13 #205706

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Dalu żebyś wiedziała, mało jest roślin, które pod koniec listopada prezentują taką dobrą formę :woohoo:
Wszelki szałwie szczerze polecam :lol: , od początku jestem ich fanką :P , pasują mi do wszystkiego, są bezproblemowe w uprawie i jest tyle odmian :silly: . w tym roku przybyły mi kolejne, którymi będę kusić w następnym sezonie :happy4:

Jolu mówisz, że te obudzone pąki nie zmarzną :think: ? Nie zabezpieczać ich?
Kręgosłup dziś odpoczywał ;) , bo w nocy nieźle lało. A poza tym zostało mi tylko 4 worki ziemi do zagospodarowania, rozsypię ją na kurhaniku :P . Prognozy wciąż się utrzymują, ponoć od poniedziałku regularna zima :dazed:

Romciu drewno niestety całe porąbane :happy3: , a nawet ładnie poukładane :happy4: , na szczęście szkolny nerw chwilowo odpuścił, może zadziałała wizja wizyty z kuratorium :devil1:
Jak wiosną się szałwia nie znajdzie, to znów podeślę, nic się nie martw :hug:

Dorcia a czy daleko stała ta donica z szałwią od ogrodu? Bo jeśli niezbyt daleko, to szałwia już się sama wysiała :rotfl1: . U mnie opanowała cały ogród, a zaczynałam od 5 sadzoneczek wyhodowanych na parapecie :tongue2:
Wypatruj wiosną omszonych siewek :wink4:

Prognozy jakoś nie chcą się zmienić ;) i nadal nadają zimę w poniedziałek :dazed:
W związku z tym zamówiłam sobie na All... karmnik, bo zamierzam wreszcie nadrobić niedopuszczalną sytuację, czyli dotychczasowy brak dokarmiania ptaków zimą :oops:
Karmnik przyszedł dziś i... czeka mnie nieplanowane rękodzieło :evil: , czyli totalne przemalowywanie :jeez:
Sprzedający miał ten karmnik w kilku wersjach kolorystycznych, wybrałam jednolitą w kolorze dębu, jak wszystkie elementy drewniane wokół domu. Przyszło mi to :mad2:

DSC_8732.JPG

DSC_8733.JPG

Paczkę odbierał M., podpisał, zapłacił i cześć.
Wiecie, co jest najgorsze? Wersji kolorystycznych tego karmnika było chyba z sześć, dlaczego musiał mi wysłać akurat najgorszą :hammer: , każdy element w innym kolorze :club2: . Ten daszek jest po prostu czerwony :hammer:
Nie odeślę go, bo zima za pasem, ale komentarza sobie nie pożałuję :evil:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Lis 2013 18:06 #205716

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta, szkoda, że nie mieszkasz bliżej, już ja bym Ci ten domeczek przemalowała :happy4: . Kolorystyka faktycznie .... no jakby to ująć :think: ... nietuzinkowa :rotfl1: . Ale sam kształt bardzo fajny :woohoo: .

W poniedziałek mówisz, że zima? :think: - w poniedziałek mi nie pasuje... niech przyjdzie we wtorek :happy3: .

Szans na wysianie tróbarwnej brak. Stała w miejscu gdzie dookoła tylko kostka ... no chyba żeby między kostkami :dazed: ... tego bym jej nie wybaczyła :evil: .
Świat Dorci 2016

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Lis 2013 18:15 #205719

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
No gdyby nie pstrokate kolory to ten karmnik całkiem ładny:D:D:D

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Lis 2013 18:51 #205727

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorcia już kupiłam bejcę, orzechową niestety, bo dębowa byłaby za jasna, żeby tę orgię kolorystyczną opanować :pinch: . I cały zestaw pędzelków :happy4:
Też mi się kształt podoba i taki nawet solidny jest :lol: , dlatego zostaje ;)
A czemu Ci zima w poniedziałek nie pasuje :woohoo: ? Bo niestety u Ciebie też nie poczeka do wtorku :laugh1: . Jak zwykle ci z Poznania i wybrzeża mogą liczyć na prolongatę :happy3:
Nie doceniasz szałwii trójbarwnej :rotfl1: , u mnie nie takie odległości pokonywała, a i w kostce wyrosnąć potrafi :whistle: :happy3:

Ula no właśnie na ten kształt się skusiłam :silly:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Lis 2013 18:58 #205729

• Roma
  • Roma's Avatar
Marto-a pomyśl sobie tak,ten karmik ma być dla ptaków a nie jako element dekoracyjny przy domu :P a więc takie pstre kolory są bardziej widoczne ;) i widzieć go będzie kilka gatunków.Jedne ptaszki widzą kolor naturalny(listewki)inne mahujowy :devil1: a jeszcze inne ciemny , więc widzisz,że nic nie dzieje się bez powodu a kolory są po prostu przyjazne ptakom :idea1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 21 Lis 2013 19:00 przez Roma.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Lis 2013 19:03 #205730

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Roma nawet gdybyś mi udowodniła naukowo prawdziwość Twojej teorii :idea1: :happy3: , to ten karmnik będzie stał pod oknem, z którego zamierzam bezwstydnie podglądać ptaszki i może nawet robić im zdjęcia :woohoo: . W związku z tym będę ciągle na niego patrzeć :tongue2: , a tym stanie nie jestem w stanie :rotfl1:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Lis 2013 19:09 #205732

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
I mnie się podoba ten karmnik, wygląda solidnie :) Zastanawiam się tylko czy nie za nisko będzie stał? Moje psy wsadzałyby tam pyski, chyba :think:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Lis 2013 19:23 #205735

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Marysiu aż poleciałam zmierzyć :rotfl1:
Sam stojak ma prawie metr wysokości, chyba nawet Twoje psy nie są tak wysokie ;) , a mój nie dosięgnie nawet z wyskoku :rotfl1:
Bardziej obawiałabym się o mojego kota mordercę :evil: , ale na szczęście zimą siedzi w domu :devil1:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Lis 2013 19:30 #205738

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Nie doceniasz moich psów :wink4: One stają na tylnich łapach i próbują dostać się do mojego karmnika, który wisi na wysokości około 1,80 m
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Lis 2013 19:33 #205740

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Mój Piorunek to nawet by się nie musiał rozpędzać, żeby go przeskoczyć :rotfl1: . Marta a stabilność, wywrotność testowałaś?
Świat Dorci 2016

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Lis 2013 19:45 #205744

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Jak to dobrze, że ja nie mam takich wielkich i ciekawskich zwierząt :happy3:
Marysiu niestety nie mam na czym powiesić karmnika póki co ;) , więc musi stać. 1,80 m to faktycznie wysoko, niezłe szelmy z Twoich piesków :devil1:

Dorcia na równym stoi ;) , a docelowo trochę go zagłębię w ziemi dla stabilności :silly: . Mam nadzieję, że bażanty nie będą na nim lądować :rotfl1:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Lis 2013 19:50 #205747

• Roma
  • Roma's Avatar
Moje koty z karmika zrobiły sobie domek :jeez: dlatego w tym roku wieszamy kamę na drzewa poza domem.Sześć kotów to za duże ryzyko :jeez:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Lis 2013 20:19 #205752

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
markita wrote:
muszę gdzieś wyładować nadmiar adrenaliny :evil: , dziesięć worów wczoraj, 8 dzisiaj :evil:
I co, dużo tych worów adrenaliny Ci jeszcze zostało? :rotfl1: :rotfl1: Patrzenie na ptaki uspokaja! :)
Co czytam, wybierasz się na kurs fotograficzny? O i to jest jakiś pomysł na zimę! Marta, Ty wszystko pilnie notuj, a potem to, co najważniejsze, przekażesz w pigułce ;) koleżankom! :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 21 Lis 2013 20:19 #205753

• Cebulla
  • Cebulla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 206
Marta, nie przesadzaj. W porównaniu z moim stalowym potworem Twój karmnik jest wręcz śliczny!

U mnie karmnik w tym roku będzie stał na pieńku prawie na środku trawnika, żeby kociska nie miały szans wyskoczyć na ptaki z ukrycia. Mam nadzieję, że to wystarczy. Moje czarne kocisko wygląda przekomicznie jak skrada się w śniegu i stara się być nieidocznym :happy3:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 22 Lis 2013 00:55 #205821

• Roma
  • Roma's Avatar
Miałam karmik na prawie 2 metrowym pniu i niestety koty w nim przesiadywały.Też stał na trawie i żadnych zakamarków w koło :(

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 22 Lis 2013 07:47 #205836

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
O! Nieposkromiona fantazja sprzedającego, jak widać, musiała znaleźć gdzieś ujście! :happy3:
Malowania też nie lubisz? A jak łopatę postawisz obok? :devil1:
Adrenalina w worach? To jest myśl... a już miałam jechać po ziemię do kopczykowania :rotfl1: tymczasem adrenaliny mam pod dostatkiem :evil:
Pozdrawiam - Gosia

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.547 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum