TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI 2013

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lis 2013 14:47 #206701

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
A wiesz, że ja dopiero na zdjęciu rozpoznałam, że mam taką samą serwetkę, którą użyłaś ostatnio?
Serwetkę już odkładam, bo akurat tych została mi resztka ;) , rzadko można spotkać na białym tle, dlatego miałam takie problemy w wycinaniem :happy3:
Czyszczę butlę dokładnie tak jak opisałaś, ale nie schodzi :angry: . a moczyłam ją najpierw 24 godziny w wodzie z płynem. Najgorszy jest osad z kamienia tuż pod szyjką, jak się butla zaczyna rozszerzać :jeez: . chyba teraz namoczę na noc w wodzie z octem i sodą :think: , co na to PPD :P ?
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lis 2013 14:51 #206702

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Na osad z kamienia kwasek cytrynowy :P
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Za tę wiadomość podziękował(a): r-xxta

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lis 2013 16:26 #206714

• Roma
  • Roma's Avatar
Marto-nic nie pobije Tytanu.Zwilżoną tym płynem szmatką zwilżyć czyszczoną powierzchnię i po chwili spłukać.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lis 2013 18:43 #206736

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
A co to Tytan :huh: ?
Problemem jest również ciężka dostępność tego miejsca, może szmatką na druciku jakimś :think: , szyjka wąska, trudno cokolwiek zaaplikować ;) . Dlatego na razie testuję różne płyny i sposoby domowe :wink4:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lis 2013 18:46 #206738

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Tytan do mycia szyby kominkowej stosowałam :think:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]
Ostatnio zmieniany: 26 Lis 2013 18:55 przez olibabka.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Lis 2013 23:40 #206808

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Śliczny obraz sama bym sobie taki sprawiła .Piasek z wodą też fajnie czyści, albo tabletki Corega używam do wazonów Na kamień tylko ocet z sodą powinny pomóc
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 27 Lis 2013 00:00 #206809

• Roma
  • Roma's Avatar
Tytan-to taki żel do różnych celów,najlepszy jest ten do WC bezkonkurencyjny,wystarczy polać i wszystko schodzi. :P

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 27 Lis 2013 06:57 #206814

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Ja również popieram Tytan. Używam taką piankę do mycia przypalonych piekarników i szyb kominkowych ;)
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 28 Lis 2013 14:35 #207066

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Tak ,tylko te wszystkie wynalazki bardzo zżerają glazurę np. z umywalek czy muszli :idea1:
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Lis 2013 10:55 #207337

• lawenda
  • lawenda's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20
karmniki wieszam na drzewach i nie mam problemu tego rodzaju, w takich chwilach lubię moje drzewa bardziej :funnyface: Piesek już czeka na gości :devil1: mogą też przyjść obce koty. A gdyby tak powiesić przy tarasie? ale jak już kupiłaś z nóżkami to trzeba spróbować bo wygląda bardzo ładnie, nawet jak ptaszkom wszystko jedno :funnyface: Grafiki Redouté są super, mam dwie, tyle że jeszcze w komodzie zamiast na ścianie ;) a do czyszczenia z kamienia używam podgrzany ocet, musi postać kilka godzin, jak szyjka wąska to wsyp piasek i potrząsaj. Już tyle porad dostałaś, że na pewno coś wybierzesz :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 03 Gru 2013 18:18 #207982

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Marysiu ja do kominka używam jakichś zupełnie innych środków, ale rozejrzę się za Tytanem ;)

Jadziu muszę zapamiętać o tych tabletkach Corega :lol: , a tymczasem pomógł ocet z sodą ;)

Romciu jakoś nigdy na Tytana nie trafiłam, ale teraz się rozejrzę, skoro taki skuteczny :)

Wiesiu no proszę, wszyscy znają, tylko nie ja :happy4:

Ula u Ciebie to można nawieszać całe miasteczko karmnikowe :woohoo: , ale podsunęłaś mi pomysł, na który nie wpadłam :dazed: , no przecież, że mogę na tarasie powiesić :supr:
Na razie ptaszki nie interesują się moim karmnikiem :huh: , może ciągle jest za ciepło :dry:
Pokaż swoje grafiki :woohoo: , ja do tej pory nigdy na nie nie trafiłam, ale ostatnio rzadko jestem na giełdzie ;)
Ocet z sodą i ciepłą wodą zadziałał ;) , pokażę słój, jak już powstanie dekoracja :P

Miałam już dziś zacząć wspominać i zacznę ;) , no może troszkę nietypowo :happy3:

Dokładnie rok temu, 3 grudnia mój ogród wyglądał tak :dazed:

DSCI1476_2013-12-03.JPG

Dziś niestety tylko takie widoczki :wink4:

DSC_8751.JPG

DSC_8752.JPG

DSC_8754.JPG

DSC_8759.JPG

DSC_8760.JPG

DSC_8762.JPG

Piszę niestety, bo jednak wciąż za ciepło jest :dry: , a to roślinkom nie służy :huh: . Znów zapowiadają zimę pod koniec tygodnia, ciekawe, czy i tym razem się wycofają :angry: . Mówiąc szczerze byłam spokojniejsza w zeszłym roku jak leżał ten śnieg, zima zaczęła się wtedy tak jak trzeba, zanim przyszedł mróz wszystko było przykryte, a teraz :jeez:

No i nie zrobiłam jeszcze żadnego wiosennego zamówienia :dazed: :happy3: , w zeszłym roku już miałam trzy , z czego dwa opłacone :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 03 Gru 2013 18:21 przez r-xxta.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 03 Gru 2013 20:05 #207995

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Piękne zdjęcia :woohoo:
Ptaków jeszcze nie dokarmiam :dry: Dzisiaj wreszcie spanikowałam i zaczęłam kopczykować róże :rotfl1: Już chyba wszyscy na forum mają okryte, ale mnie się ciągle wydawało, że za ciepło :wink4:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 03 Gru 2013 20:15 #208000

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
markita wrote:
Najchętniej widziałabym kilka takich grafik obok siebie, z różnymi różami :lol:
A ja widziałam takie w dwóch rzędach! Marta, ale początek już jest!
A dać Ci znać, jak zobaczę gdzieś serwetki w róże? Zawsze możesz na ścianie te serwetki powiesić! ;) Na razie... ;)
No i jak, przyleciały jakieś ptaki do Złotej Rybki? :lol:
Marta, Ty jesteś pewna, że to było w grudniu? Nie o śnieg mi chodzi ;) , tylko o zamówienia od pana MP, bo jeśli tak, to to pozwala optymistyczniej na ten smętny grudzień spojrzeć! :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 03 Gru 2013 20:18 #208002

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
markita wrote:
No i nie zrobiłam jeszcze żadnego wiosennego zamówienia :dazed: :happy3:
Karygodne! :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 03 Gru 2013 21:39 #208029

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
oj popieram :happy3: :rotfl1:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 06 Gru 2013 21:00 #208494

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Fatalne mam opóźnienie względem emisji postu :tongue2: ... to przez sprzątanie :pinch: , a nie przez lenistwo :idea1: .

Śliczne te mroźne foty - ja nie mam tyle samozaparcia żeby wyjść do ogrodu z aparatem :tongue2: .

Ps. Czy pozdrowienia ode mnie - przez naszych mężów - do Ciebie dotarły? :think:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Ostatnio zmieniany: 06 Gru 2013 21:01 przez dorciaj.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 07 Gru 2013 11:27 #208607

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
:bye: Marto
Piękne oszronione fotki :)
I cóż mamy zimę, :jeez:
czas jak narazie przedświąteczny pełny zabiegania...potem rodzinny i telewizyjny,,,z widoczkami białymi,,zimowymy :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 07 Gru 2013 17:23 #208660

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Marysiu dzięki :hug:
Od dwóch dni nie posiadam się z radości, że zdążyłam z kopczykami i stroiszem tu i ówdzie :happy4:
Niestety trochę nawiało śniegu do karmnika :dry: , ptaszków nadal nie ma :huh:

Marto ale jak rozumiem te dwa rzędy grafik to już czyjaś własność ;) , jak byś trafiła takie do nabycia, to ja bardzo chętnie :woohoo: , z serwetkami temat ogarniam :happy3:
Ptaszków nadal niet :unsure: , może zacznę im najpierw gdzieś bliżej płotu sypać ziarenka, żeby je zwabić :wink4:
Co do zamówienia od MP, to jestem absolutnie pewna :idea1: , bo właśnie czyściłam archiwum mojej poczty i kasowałam wszystkie zawiadomienia o wpłacie z końca grudnia :lol: . Czyli zamówienie musiało być robione ze dwa tygodnie wcześniej, a to już niedługo :woohoo:

Gorzatko a żebyś wiedziała :happy4: . Wiesz jak się nieswojo czuję :happy3:

Martuś a Ty jakie masz już zamówienia wiosenne zrobione, że się naśmiewasz :evil: :flower:

Dorcia skoro w okolicach Mikołaja już nie wyrabiasz, to co będzie później :dazed: . A w ogóle dlaczego tak wcześnie zaczynasz sprzątanie? Ja planuję dopiero około 20 grudnia :whistle: , a i to martwię się, że mi nabałaganią i nabrudzą do Świąt :rotfl1:
A co do zdjęć, to dziś się jeszcze bardziej poświęciłam :happy3: , wiesz jak wiało :jeez:
O pozdrowieniach nic mi nie wiadomo :silly: , choć wiem, że rozmawiali :happy4: , ach ci faceci :supr:

Aniu chyba miałaś małą przerwę od forum ;) , fajnie, że jesteś znowu :kiss3:
Trafiłaś w dziesiątkę i z zimą i świątecznym zabieganiem :happy4: , ale czy ta zima do Świąt dotrzyma :dry: , osobiście troszkę wątpię :whistle:

No to się doczekaliśmy :silly: , Ksawery przywiał zimę na lubelszczyznę :P . Poza tym generalnie zachowywał się w normie ;) , owszem wiało i kurzyło, ale nie w sposób destrukcyjny jak w innych regionach kraju.
Dziś w ogrodzie już takie widoki

DSC_8767.JPG

DSC_8768.JPG

DSC_8771.JPG

DSC_8773.JPG

To był bardzo krótki spacer :rotfl1: , bo w domu kolejne podejście do pierniczenia :wink4:

DSC_8774.JPG

DSC_8777.JPG

DSC_8780.JPG

Muszę przyznać, że chyba znalazłam wreszcie najlepszy przepis na pierniczki :woohoo: . Przynajmniej w smaku są genialne :drool: . Na ozdabianie nie mam już siły :tongue2:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.616 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum