TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI 2013

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 10 Sie 2013 21:46 #185374

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Krwawnicę to chyba na moją odpowiedzialność :think: :happy3: . Ciekawa jestem tej srebrnej lawendy :woohoo: , no i oczywiście przetacznika :happy4: .

Ja też dziś byłam w ogrodniczym - z narażeniem życia kupowałam mamie jagodę kamczacką i inne takie tam :happy4: . Po powrocie wyglądałam jak zmokła kura :rotfl1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 10 Sie 2013 21:53 #185377

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Dorcia oczywiście, że o Tobie myślałam kupując ją :happy3: :hug:
Srebrna lawenda sama nie wiem jak kwitnie, ale listki ma bardziej srebrne od innych :silly: , różowa też nie kwitnąca, tak samo przetacznik. Wierzę im na słowo ;) , Dębscy to raczej dobra szkółka :)
Weź tego deszczu podeślij, bo mi ta susza całą radość z wyjazdu do Romy popsuje :placze:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 10 Sie 2013 22:36 #185399

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Deszczu, deszcz, idź raz dwa
Wracaj tu innego dnia
Do Martusi zaraz znikaj
bo już od suszy dostaje bzika :dazed: :rotfl1:

Gdyby tylko tak było można, to już bym pakowała deszczysko do Ciebie :kiss3: .

W tym ogrodniczym, w którym najczęściej kupuję, są byliny od Dębskich. Nie ma się do czego przyczepić ;) - zawsze wszystko się zgadzało :woohoo: . Więc i Twoje zakupy na pewno są ok.
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Za tę wiadomość podziękował(a): r-xxta

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 10 Sie 2013 23:08 #185404

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Fajny dzień spędziłaś i dobrze ,że chociaż się ochłodziło to fajny szkółking miałyście Martuś .Zakupy też niczego sobie i na pewno w kanisterku Biohumus .Ciekawe co to za róża Michelle .Mam nadzieję ,ze też i u Ciebie popada
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 10 Sie 2013 23:23 #185407

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Bardzo dziękuję za wspólny dzień :hug:
Ale intensywny :) Teraz dopiero wróciłam i ... nie chciałabym Cię martwić, ale u mnie popadało :woohoo:
Nawet materac ponownie wydmuchało z basenu :happy3:
Calutka droga sucha, a od granicy miasta kałuże :dance:
Niewiele tego deszczu, ale zawsze coś :happy-old:
Sprostuję jeszcze ;) że Ewcia była z M ;) a w bagażniku dodatkowo taaaaaaaaka wielaaaaaa bańka biohumusu od Gosi :thanks:
Na polach różanych zaś wypatrzyłyśmy kolejne, piękne, jesienne zakupy :rotfl1:
Bardzo dziękujemy Panu Tomkowi za gościnność :thanks:
Ostatnio zmieniany: 11 Sie 2013 00:50 przez pamelka.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 10 Sie 2013 23:30 #185411

• Roma
  • Roma's Avatar
Nawet nie wiecie jak ja Wam zazdroszczę tych wspólnych wypadów.Jak sierota sama siedzę na tej północy :(
Martuś, u mnie od 2 dni pada a właściwie siąpi,trochę mi to pokrzyżowało plany bo nie zdążę odchwaścić przed Waszym przyjazdem :jeez: i wstyd będzie okrutny :oops: ale co tam deszcz ważniejszy.Oby tylko nie padało w przyszłym tygodniu cobśmy mogli posiedzieć sobie na dwore.Dziewczyny a może wybierzemy się do Babopielki teraz jest cas hortensji których Bożenka ma zatrzęsienie.
Ostatnio zmieniany: 10 Sie 2013 23:32 przez Roma.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 10 Sie 2013 23:37 #185412

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta zerknęłam na mapy satelitarne :think: jest szansa deszczu u nas :woohoo:
Trzymam kciki :hug:

Romciu jak odprawisz gości zbieraj się i przyjedżaj :happy-old:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 10 Sie 2013 23:47 #185417

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Spiesznie donoszę róża Michel Bras.
www.floribunda.pl/michel-bras-deltil-id-2311.html
Markitko, jeszcze raz dziękuję, za miłe spotkanie i gościnę :kiss3: .

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 10 Sie 2013 23:47 #185418

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Marto dzięki za wspólny dzień, padam ze zmęczenia ale nie mogłam odmówić sobie zaglądnięcia do Twojego wątku. Ogród masz bardzo ładny. :lol: A z cukiniowym ciastem zapraszam do siebie. :wink4:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 11 Sie 2013 07:54 #185438

• Roma
  • Roma's Avatar
Jolu-za zaproszenie dziękuję :kiss3: ale ja mogę liczyć jedynie na odwiedziny na Jaśkowej,sama za daleko wybrać się nie mogę :(
Mam nadzieję,że zawitacie kiedyś do nas :hug:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 11 Sie 2013 08:50 #185446

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
o fajnie Wam,,,takie wspólne spotkanka,rozmowy o ogrodach ,roślinkach,,wymiana doświadczeń ;)
Ja mam bardzo mało takich osób,że coś można porozmawiać na takie tematy :(

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 11 Sie 2013 11:40 #185474

• Edyta
  • Edyta's Avatar
A propos wczorajszego spotkania u Markity opowiem Wam sytuację, która mnie bardzo rozbawiła :P .
Po przyjeździe zaczęłyśmy oczywiście obchód ogrodu, a młoda sunia Marty skakała wokół zaczepiając wszystkich do zabawy. Widząc to córka Markity przyciągnęła psa do siebie ze słowami: "daj spokój, z roślinami nie wygrasz..." :rotfl1: .

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 11 Sie 2013 11:44 #185476

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
:rotfl1:

To może dlatego potem Puszkinia "mści się" na roślinach wykopując je z korzeniami ;)

Marta -odczytaj PW :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 11 Sie 2013 12:11 #185485

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Jakie mści się, osobiście przez Panią jest w tym kierunku trenowana, widziałam na własne oczy. :wink4: Proszę więc nie podejrzewać suni o niecne uczynki skoro Pańcia ją sama uczy wykopywania roślin. :lol:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 11 Sie 2013 12:15 #185489

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
To prawda Gosiu, potwierdzam :happy-old:
Jak Pańcia nie chce wyciągnąć z ziemi, to pies sobie sam radzi w poszukiwaniu zajęcia :happy3:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 11 Sie 2013 12:22 #185490

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Aaaaa...!
Czyli to takie "kwiatki" ;)
Była pomoc do odtrawniczania to i jest do wykopków :P

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 11 Sie 2013 13:19 #185498

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta a jak sie nazywa ta różyczka, której kwiaty zabrałyśmy do domu?
Zupełnie zapomniałam :supr:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 11 Sie 2013 14:53 #185516

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Dorcia zaklinałaś pięknie :hug: , ale niestety deszcz nie dotarł :placze: . Od rana podlewam nie patrząc na słońce :jeez:

Jadziu ochłodzenie było tylko jednodniowe, a deszczu wcale :cry3:
W kanisterku faktycznie biohumus od Gosi :hug: , dostałam jeszcze mączkę bazaltową :P
A ta róża, to jak już Edytka napisała Michel Bras :silly:

Jolu nie wiem kiedy była ta szansa na deszcz :dry: , ale jeśli w nocy, to jak wiesz do mnie nic nie dotarło :cry3: .
I chciałabym zdementować informację jakobym sama była winna temu, że pies coś wykopał :idea1: . Od dłuższego czasu mamy z pieskiem komitywę ;) , że ja wyrywam, a on wytrząsa :rotfl1: . Każdy większy chwast i każda kępa trawy musi być obowiązkowo przez psa wytargana :happy3: , ale za to sama już nie wykopuje :silly:
Za to do woli pozwalam jej ryć na spacerach po okolicy, nawet sama ją zachęcam i wyszukuję dziury kretowo-nornicowe :wink4:

O zapomnianej róży napisałam u Ciebie ;)

Romcia do tematu Twojego przyjazdu do nas wrócimy jak już się u Ciebie pojawię ;)
Ja do Bożenki bardzo chętnie :P , nie wiem jak Dorcia, bo ona mówi, że nie przepada za hortensjami :rotfl1:

Edytko bardzo dziękuję za przypomnienie imienia różyczki :hug: . Teraz będę miała gdzie sięgnąć po ściągę ;)

Gosiu zaraz się zabieram za podlewanie biohumusem :P
A możesz mi jeszcze przypomnieć w jakich ilościach rozsypywać mączkę bazaltową pod roślinkami?

Aniu ja też w swoim otoczeniu nie mam zbytnio chętnych do rozmowy o roślinkach ;) , dlatego skrzykujemy się na spotkania :woohoo: . Ty masz blisko do Joli - zazdroszczę :oops:

Edytko, Magdo, Gosiu, Jolu proszę mnie tu nic nie insynuować :happy-old: , wyżej Joli odpisałam jak wygląda moja współpraca z psem i jak na razie obie strony dotrzymują umowy :wink4:

A jeśli chodzi o moją córkę, to wieczorem powiedziała, że bardzo jej się podobały moje koleżanki :woohoo: , może następnym razem nie będzie mnie tak katować telefonami :rotfl1:

Fajnie powspominać wczorajszy dzień, ale dziś już musiałam wrócić do mojej gorącej i mega wysuszonej rzeczywistości :sick:
Nie jest dobrze moi drodzy :unsure: , powiem więcej, jest źle :placze: :placze:
Plan na najbliższe 5 dni: podlewanie, podlewanie, podlewanie i jeszcze raz podlewanie :garden1: :garden1: :garden1: . Od rana do nocy, a jak przyjedzie wąż, to i w nocy :tongue2: , żebym miała do czego wracać po powrocie od Romy :supr:

Przypomniałam sobie, że obiecałam paru osobom fotkę Sherbeta ;) , proszę bardzo :happy3:

DSC_7687.JPG

Czy teraz już możemy zakończyć dyskusję o jego urodzie dla koneserów :happy3:

Parę dzisiejszych widoczków :P

DSC_7682.JPG

DSC_7685.JPG

DSC_7692.JPG

DSC_7702.JPG

czy mnie się tylko wydaje, czy ten gość to niezbyt pożądane towarzystwo dla Angeli :think:

DSC_7689.JPG

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.564 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum