TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI 2013

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 15 Sie 2013 21:01 #186283

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Marto, wypoczywaj spokojnie i zapomnij o ogrodzie :) On sobie da radę, a Ty doprowadzisz go w mig do pięknego wyglądu po powrocie :flower1:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): r-xxta

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 15 Sie 2013 23:56 #186336

• Roma
  • Roma's Avatar
Martuś-nie wierz temu Małpiszonowi :club2: zresztą sama zobaczysz,najdorodniejsze są u mnie chwasty :hug:
Dala ma rację,przez tydzień to nawet ogród nie zauważy,że Ciebie nie ma :devil1:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 16 Sie 2013 22:20 #186423

• futrzasta
  • futrzasta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 603
Ty zostawiasz ogród na tydzień ja na dwa tygodnie. Najbardziej drżę o nowe nasadzenia bo reszta poradzi sobie (mam nadzieję ;) )Żurawki wyglądają jakby miały zamiar się ukorzeniać.... Miłego odpoczynku :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Sie 2013 07:41 #186453

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Marto :bye:
Piękne róże,,,ale Rheine des Violettes zachwyca :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Sie 2013 07:55 #187966

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś, a Ty gdzie? :search: To ja myślałam, że tu na mnie już doniesienia będą czekały, albo jakieś kompromitujące zdjęcia :devil1: , a Ty śpisz? :think: W sumie to się nie ma co dziwić, po takiej harówie :whistle: .
Widzisz, mówiłam Ci, że nie damy rady nigdzie pojechać :happy3: , choć chęci były ogromne :fly: . Już teraz wiesz, jak to jest :P .

Mam nadzieję, że pobyt na Jaśkowej będziesz miło wspominała :flower1: .

A na koniec jeszcze kilka słów na temat hortensji vel. "floksów" :rotfl1: . Co prawda nie wiem, która to ta dębolistna, ale jeśli to ta biała, inna od reszty, to ta akurat najmniej mi się nie podobała :rotfl1: . Zresztą sama powiedz... czy one dały mi się polubić? - przecież nawet siedząc przy stole miałam ciągle jakiegoś "floksa" we włosach :pinch: .
Co się zaś tyczy samych floksów, to musisz przyznać, że jeden mi się podobał :funnyface: .

Edit...
nieautoryzowane foty Martusi :whistle:
DSC_3600.jpg

DSC_3601.jpg

:P
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Ostatnio zmieniany: 23 Sie 2013 11:05 przez dorciaj.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Sie 2013 12:18 #188004

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Dalu miałaś rację ;) , ogród przetrwał, wprawdzie pigwa i modrzew japoński chyba mi padną :huh: , ale generalnie nie jest źle :P . Niestety strasznie rozpanoszyły się nornice :hammer:
Ale co wypoczęłam, to moje :woohoo:

Romciu już nie muszę się opierać na czyichś przekazach, zobaczyłam sama :woohoo: . Z chwastami oczywiście przesadziłaś, ale to było do przewidzenia :wink4: . Według mnie najdorodniejsze to masz hortensje i żurawki :hearts:
Aha! i wrzosy oczywiście :P

DSC_7783.JPG

DSC_7801.JPG

DSC_7799.JPG

Czy muszę dodawać, że bardzo się cieszę, że zdecydowałam się na te krótkie wakacje na Twojej gościnnej Jaśkowej Polanie i że Was wszystkich poznałam :hug: . Gdybym miała choć troszkę bliżej, to już bym przemyśliwała, jak tu się z Wami we wrześniu spotkać :rotfl1:

Jaguś jak na pierwszy raz po czterech latach, jeden tydzień to i tak było dla mnie wyzwanie ;) , ale dałam radę i i ogród też dał :silly: , czego również i Tobie życzę :kiss3:

Aniu pod moją nieobecność róże też szalały :woohoo: , dziś wieczorem postaram się coś aktualnego wkleić :whistle:

Dorcia a ja się zbieram pomalutku :tongue2:
Kompromitujących zdjęć brak, czasu nie było :rotfl1: , mam na przykład takie ;) , ale ono akurat świadczy o czymś wręcz przeciwnym :happy3: , bo przecież wszyscy wiedzą, że 3 razy dziennie latałaś na kurki, a w przerwach co? pomoc kuchenna :happy3:

DSC_7773.JPG

szkoda, że nikt nie uwiecznił jak zabawiałaś mnie pogawędką podczas gdy ja plewiłam u Romci :whistle: :happy3:
A hortensja ingerująca we fryzury to oczywiście pnąca :jeez: , ja wczoraj po całym dniu za kółkiem byłam zupełnie nieprzytomna :pinch:
Dzięki za fotki :hug: , Twoje są dużo lepsze od tych, które robił mi M. :jeez: , muszę im jakieś szkolenie zafundować, bo zupełnie nie mam co pokazać :oops:

No to po urlopie :supr:
Jak napisała u siebie Dorcia, wszystko co dobre, szybko się kończy :cry3: , tydzień u Romy na Jaśkowej Polanie minął ja z bicza trzasł :dry: . Cudowne miejsce, wspaniali ludzie :hug: , piękne okoliczności przyrody :silly: i bliski kontakt z naturą - tego mi było trzeba :woohoo:
Najmilej będę wspominać codzienne kilkugodzinne przejażdżki konne po borach Tucholskich z nieocenionym przewodnikiem :thanks: , Jasiu dziękuję :hug: oraz oczywiście wielogodzinne towarzyskie pogawędki na tematy wszelakie :woohoo:

DSC_7827.JPG

DSC_7942.JPG

i sesja zdjęciowa przed wyjazdem :silly:

DSC_7958.JPG

DSC_7961.JPG

Wiecie co? Jestem w szoku :dazed: , deszcz u mnie pada :woohoo: :dance:
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Roma, gorzata, Margolka

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Sie 2013 12:35 #188007

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Fajna relacja z pobytu w gościnnej Jaśkowej Polanie .Zazdroszczę wszystkim ,którzy mogą odpoczywać na łonie natury ,bo mój M poza TV nie widzi nic i żadne wyjazdy go nie nęcą :evil: .Kiedyś próbowałam wejść na konia ,ale to już historia :rotfl1: Milutko Was widzieć :kiss3: Masz moc wspomnień . Martuś szkoda modrzewia ,ale może jeszcze się podniesie .Pozostaw go do wiosny może odbije, bo wyrzucić można w każdej chwili
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Sie 2013 12:59 #188011

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta, zdjęcia super :woohoo: . Jak szczupło wszystkie wyszłyśmy, to aż nie do wiary :happy3: :happy3: .
Dobrze, że mamy fotki, to choć od czasu do czasu, można sobie powspominać i popatrzeć :hug: .

Twojemu zmęczeniu po podróży wcale się nie dziwię ;). A cała tajemnica mojej przytomności umysłu tkwi w tym, że ja pół drogi do domu przespałam :rotfl1: .

To, że zdjęć z mojego obijania się nie ma, to było pewne - już ja wiem jak się ustawić :devil1: .

Drogę do Romci masz rozrysowaną - wystarczy odwrócić do góry nogami :P . Ale ja do Romci Cię już nie zapraszam - teraz zapraszam do siebie :hug: .

U mnie, jak zauważyłaś jadąc przez Warszawę, padało - cieszę się, że w końcu i u Ciebie ogród dostanie solidną porcję deszczu - trzymam kciuki za dłuuuugie opady!
Świat Dorci 2016
Ostatnio zmieniany: 23 Sie 2013 13:01 przez dorciaj.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Sie 2013 14:05 #188018

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Martuś a ja liczyłam na większą ilość opowieści:)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Sie 2013 18:30 #188043

• Roma
  • Roma's Avatar
Martuś-poznanie Ciebie i Twojej rodziny to sama przyjemność,mam nadzieję,że Lotka nie pozwoli Ci o nas zapomnieć :P
Ciekawa jestem widoku Twojego ogrodu,liczę na fotorelację :kiss3: Mm nadzieję,że u Ciebie ciągle pada.
Ostatnio zmieniany: 23 Sie 2013 18:30 przez Roma.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Sie 2013 19:44 #188063

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Jadziu a mój M. dla odmiany wiecznie w rozjazdach :silly: , spotkaliśmy się u Romy jadąc sobie naprzeciw, ja z Lublina, on z Gdańska :happy3: , a na koniec też rozjechaliśmy się w dwie przeciwne strony - ja z powrotem do Lublina, a on do Poznania :tongue2:
Mój biedny modrzew wygląda tak :think:

DSC_7974.JPG

końcówki gałązek ma nadal zielone, może coś jeszcze z niego będzie :unsure: , wczoraj mocno go podlałam, ale nie wiem, czy to na pewno brak wody, bo przed wyjazdem też był porządnie podlany :think:

Dorcia dlatego nie skasowałam żadnej fotki, choć jakościowo są fatalne, to jednak pamiątka :P
Bardzo dziękuję za zaproszenie :hug: , skorzystam na pewno, choć na razie skupiam się na wprowadzeniu w życie naszych planów październikowych :woohoo: . Potem do Ciebie to ja mam rzut beretem :happy3:
Niestety deszczyk pochwaliłam przedwcześnie :hammer: , skończył padać równo ze mną jak kończyłam ostatniego posta :evil: i cały dzień pogoda bezdeszczowa :angry:

Ula a co chcesz wiedzieć? ;) . Czy spadłam z konia? Nie spadłam :funnyface: , zaliczyłam wszystkie trasy i to po parę razy :P
Dla Ciebie jeszcze pieski :lol:

DSC_7927.JPG

A wiesz, że Neska nie dogadała się z Puśką :ohmy: , dwa razy ją zaatakowała, bo moja jak się boi to warczy, a Neska z kolei tego nie toleruje, no i konflikt gotowy :supr: . Musieliśmy je cały tydzień izolować :dazed:
Resztę Ci opowiem, jak się spotkamy ;)

Romciu no już nie bądź taka skromna ;) , Lotka Lotką, ale ja głównie dla ludzi tam przyjechałam :dance:
U mnie oczywiście, że nie pada :rotfl1: , pokropiło rano z 5 minut i finito :hammer:
A tak wyglądają u mnie wrzosy :whistle: , dodajmy, że tak wyglądają już od trzech lat :whistle: , a ja się głupia cieszę, że zimują i kwitną :pinch: , szkoda tylko, że nie rosną :happy3:

DSC_7963.JPG

DSC_7964.JPG

Ależ miałam dziś ciężki, pourlopowy dzień :tongue2: . Zupełnie nie mogłam się zabrać do żadnej roboty :pinch: , więc najpierw zabrałam psa do lasu, żeby sprawdzić, czy może pokazały się pierwsze maślaczki :happy4: , bo u Romy już były. No niestety u mnie jednak za sucho ciągle, ani pół grzybka nie znalazłam :happy3: . Za to zobaczyłam, że mój sąsiad zza płota wykopał dołki pod ogrodzenie przy wejściu do maślaczkowego lasku, czyli, że jest właścicielem całej działki i za chwilę nikt tam nie wejdzie :dry:
Po powrocie zmusiłam się do odchwaszczenia dwóch rabat (najmniejszych :whistle: :rotfl1: ), co ujawniło kolejną niewesołą historię :huh: , nadal jest bardzo sucho :jeez:
Zostały dwie największe rabaty, warzywnik, wywalanie uschniętych jednorocznych i walka z nornicami :hammer: . O wysadzeniu oczekującej poczekalni nawet nie myślę, na samą myśl o kopaniu w tej skale dostaję nerwicy :mad2:

A co tam w ogródku? Kwitną oczywiście róże :woohoo: , niektóre nawet szaleją :silly:
Chippendale

DSC_7971.JPG

Jubilee du Prince de Monaco

DSC_7968.JPG

Gartentraume - nie mogłam jej zrobić ładniejszego zdjęcia :jeez: , a jest obsypana kwiatami :hearts:

DSC_7970.JPG

ale najlepiej prezentuje się rabata sucholubna, roślinki się porozrastały, trawy zaczynają kwitnąć, czuję, że będę miała z niej pociechę chyba już w przyszłym sezonie :P

DSC_7993.JPG

DSC_7994.JPG

DSC_7995.JPG
Ostatnio zmieniany: 23 Sie 2013 19:53 przez r-xxta.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Sie 2013 19:54 #188067

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś :bye:
Fajnie Cię widzieć,,i suuper takie spotkanaka,,,ale było rozmów kwiatowych zapewne mnóstwo :P
Dużo masz pięknych żurawek :hearts: Mi 2 wypaliło słonko :angry:
Te wszystkie pieski to Twoje??
a Chippendale cuuudna,,,ale ja ciągle do niej wzdycham ,bo jeszcze jej nie mam :(

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Sie 2013 19:59 #188068

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu pewnie, że fajne są spotkania forumowe :P , polecam, niedługo 8 września kolejne lubelskie, wybierasz się?
Zarówno żurawki, jak i pieski są Romy :happy4: , chyba nie poczytałaś uważnie ;) , choć nie miałabym nic przeciwko, żeby i u mnie rosły takie żurawki :silly: . Gorzej z pieskami, bo jeden z nich nie tolerował mojej suni, która dla przypomnienia wygląda tak :whistle:

DSC_7826.JPG

Zdjęcie zrobione u Romy ;)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Sie 2013 20:17 #188072

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
no widzisz gapa ze mnie,, :oops:
Pieski fajniutkie,,,ale ja wolę moja kicię,,,nie trzeba wychodzić na spacerki kilka razy dziennie ;)
A co do spotkanka,,,to jeszcze nie wiem,,,zobaczymy :crazy:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Sie 2013 20:21 #188075

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Cosik chyba się rozleniwiłaś na Jaśkowej :think: . Ja dziś wysadziłam prawie wszystko co przywiozłam, a były tego w sumie 3 duże kartony :happy4: . Odchwaściłam przy różach, poobcinałam przekwitnięte kwiatostany i co najważniejsze skosiłam trawę :woohoo: :garden: .
Jutro też już mam zaplanowane tyle roboty, że nie wiem czy mi dnia starczy :devil1: .

Zakwitła mi szałwia od Ciebie - ta różowa - piękna jest :hearts: .

Róże faktycznie Ci szaleją :woohoo: - po moich niestety widać, że często mnie nie ma w domu :oops: .
Świat Dorci 2016

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Sie 2013 20:44 #188085

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Martusia :hug: ale Wam zazdroszczę takich eskapad! Co prawda ja z tych co wyznają zasadę - "wszędzie dobrze ale w domu najlepiej" . Kiedy wreszcie powstanie moja wymarzona altanka / a raczej letni domek /i ja będę mogła zapraszać zaprzyjażnionych forumowiczów :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Sie 2013 22:41 #188154

• Roma
  • Roma's Avatar
Martuś-Twoje wrzosy niczym nie różnią się od moich,śmiem twierdzić,że są takie same.Jeśli jedyną przeszkodą do ponownego naszego spotkania miałyby być psiaki to już się cieszę na ponowne pogaduchy przy piwku :drink1:
Dzisiaj w dziury nornicom nalałam" mikstury" z pokrzyw, zobaczę czy się wyniosą.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 24 Sie 2013 21:53 #188314

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Zupełnie nie rozumiem, jak można nie tolerować tak eleganckiej suni! ;)
Marta, ja dobrze widzę, Ty masz tę sucholubną wymulczowaną trawą? A tak w ogóle, jeśli są tam trawy, to ona chyba tak do końca sucholubna nie jest? ;)
No proszę, trochę słów krytyki i Chippendale zaczyna wyglądać jak Chippendale! :rotfl1:
A swoich wrzosów się zwyczajnie czepiasz, jak na nasze rejony są rewelacyjne!

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.531 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum