TEMAT: Ogród (nie do) Poznania.

Ogród (nie do) Poznania. 18 Maj 2014 21:31 #261167

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Witajcie wieczorową porą!
Coś mi się za szybko kliknęło i przekaz obrazkowy poszedł bez asysty słownej.
Zdążyłam dziś zrobić oprysk Mildexem. I o dziwo - od tej pory nie padało! I tak trzymać.....
Potem dokupiłam doniczki i rozparcelowałam całe dobro, które koczowało w pokoju (co ilustrują dwie pierwsze fotografie).
I co sądzicie o efekcie końcowym?
Moim zdaniem to kolorystyczna orgia.... :rotfl1: Normalnie się nie poznaję :supr3: ....
Zaraz odpowiem na posty, tylko najpierw muszę wydać mężu drogiemu kolację :P ...

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród (nie do) Poznania. 18 Maj 2014 21:41 #261180

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
A ja uwielbiam taką kolorową łączkę :D Rewelacja :dance:

Ogród (nie do) Poznania. 18 Maj 2014 21:53 #261203

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
o żesz........ :eek3: :woohoo: ale kolory.....i wygląda to bombowo! :woohoo:
oooo a gdzie dostałaś Mildex? :whistle:
bo ja latałam dziś po sklepach i nie znalazłam i z oprysku nici.....to zamówiłam przez neta, dodatkowo jeszcze wzięłam Acrobat bo można je używać zamiennie B) a jutro jeszcze raz przelecę tym moim Substralem :whistle:

Ogród (nie do) Poznania. 18 Maj 2014 22:09 #261220

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
No, jestem z powrotem. Małż nakarmiony, więc mogę spokojnie pisać dalej.

Aniu, nie wiedziałam, że pamiętasz aż tak zamierzchłe czasy :rotfl1: . Ja wychowałam się już w okresie słowa pisanego ;) i jemu pozostaję wierna....
Na działce chwilowo nie ma czego fotografować, ale specjalnie na Twoje życzenie fotorelacja z akcji ukwiecania balkonu.
I co, podoba Ci się?

Martuniu, okazało się, że Mildex miałam w zapasie. Wprawdzie termin jego "przydatności do spożycia" minął w listopadzie, ale co tam... Dzisiaj kupiłam Score, Signum, Amistar, R..coś tam, tak że będę psikać na potęgę... Coś musi zadziałać!
Jakie wrażenia z misz-maszu balkonowego? Naprawdę Ci się podoba :oops: ?

Gorzatko, proszę bardzo, specjalnie dla 1/2 kupy z super odnóżami :rotfl1: , szał balkonowy jak na tacy. I co, cacy?
Zaniemówiłaś, powiadasz... hmmm?
Doceniam, ale.... nie wiem jak zinterpretować.... :think:

Ogród (nie do) Poznania. 18 Maj 2014 22:12 #261224

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Podobnie, jak ja nie wiem, jak zinterpretować ten szał! :P
Pozdrawiam - Gosia

Ogród (nie do) Poznania. 18 Maj 2014 22:19 #261237

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
no widzisz.......ja mam tylko ten Substral 2w1 i pewnie jutro nim popryskam zaś jak dojdą te pozostałe to opryskam ponownie...no coś musi zadziałać i zapobiec!
no misz-masz wrażenie robi wielkie...dlatego było to "o żesz"......bo szczęka opadła :woohoo:
i serio, serio mi się podoba.......od razu robi się weselej :hug:

Ogród (nie do) Poznania. 18 Maj 2014 22:19 #261238

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Baaardzo :hearts:

Ogród (nie do) Poznania. 18 Maj 2014 22:27 #261250

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Cudowne kwiaty!! Zazdroszczę ze wszystkich sił. Cudownie łączkę zrobiłaś sobie w pojemnikach, będzie kwitła calutkie lato.
U nas to tylko pomarzyć można o takich roślinach, albo pooglądać u koleżanek na fotkach ... B)
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród (nie do) Poznania. 18 Maj 2014 22:35 #261262

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Mnie się bardzo podoba, zwłaszcza te kwiatuszki na ostatnim zdjęciu - czerwone z żółtym środeczkiem i takie drobniutkie, wyprostowane stoją - cud miód :)

Ogród (nie do) Poznania. 18 Maj 2014 22:46 #261278

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
O w morde ... jednak taka psia pogoda dziala na Psyche jak szlaczek :drool: ale Ci sie urodzilo na balkonie poprawiaczy humoru, ze niech Cie :happy: ale musze powiedziec, ze efekt jest bomba :flower2: Nie wiem, co bym powiedziala jakby teraz wszystko tryskalo tecza kolorow na zewnatrz ale przy obecnej atmosferze jestem mocno na tak, chociaz to nie moja bajka.

Ogród (nie do) Poznania. 19 Maj 2014 00:55 #261371

• bozunia
  • bozunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 145
Asiu, jest Moc w tym zestawieniu! Jak dla mnie bomba, lubię takie połączenia kolorów i kształtów. Niby orgia kolorystyczna, a wszystkie pięknie się uzupełnia :hearts:

Ogród (nie do) Poznania. 19 Maj 2014 15:42 #261557

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Bardzo energetyczne kolorki w donicach. Przed nami lato a więc zestaw idealny .
Podobało misię jak kwiaty stały w pokoju. Może trzeba było tak zostawić. :) Zapowiadają poprawę pogody a więc precz smuteczki . :flower1:

Ogród (nie do) Poznania. 19 Maj 2014 18:06 #261588

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Asiu, kompozycja fantazyjna i bardzo optymistyczna :P Wystarczy wyjść na balkon i dobry humor masz na zawołanie ;-)
Koloroterapia :flower2:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Ogród (nie do) Poznania. 19 Maj 2014 22:15 #261734

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Ale sobie zrobiłaś rabatę na balkonie- chyba masz najbardziej kolorowy balkon w sąsiedztwie! Patrząc na Twoje kwiaty zastanawiam się, dlaczego zawsze zaniedbuję tę dekorację. Zawsze jakoś ogródek odwraca uwagę i czasem mam natchnienie, a w kolejnym roku zdejmuję puste donice, żeby nie straszyły..
Twój balkon jednak wzbudza podziw!

Ogród (nie do) Poznania. 22 Maj 2014 09:03 #262715

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
Tak dawno nikt (w tym ja ;) ) nie odzywał się w moim wątku, że nie mogłam go odnaleźć w spisie moich wątków.... :rotfl1: Już się wystraszyłam, że mi go usunięto... :wink4:
Piękna pogoda, słońce świeci, lato! A ja większość czasu w robocie :angry: .... No nic, czekam na weekend. ..

Gorzatko, interpretacja dowolna... :devil1:

Martuniu, Aniu, dziękuję. :kiss3:

Aguskac, dzieńdoberek :bye: ! U nas taki wybór, że ciężko się zdecydować i to są właśnie tego barwne konsekwencje :wink4: . Ciekawa jestem tylko, jak długo te roślinki u mnie przeżyją. Niestety temperaturę mam na balkonie (a raczej loggi) iście tropikalną. W słoneczne dni popołudniami bywa czasami grubo ponad 40st. C. Już myślałam nad wystrojem śródziemnomorskim, ale z kolei nie miałabym gdzie tego przechowywać zimą.

Iwo, te słodkie kwiatuszki też mnie urzekły, ale... nie wiem co to jest :think: ....

Julka, prawda? Człowiek czasami sam siebie nie poznaje :rotfl1: . Ja z moją monokolorystyczną, burą naturą, nagle wyskakuję z taką fontanną kolorów ! Chyba musiało przytrafić mi się coś takiego :ouch: ...

Bozuniu, ufff, efekt kolorystyczny jak dla mnie piorunujący... ale.... nadal mi się podoba. Szkoda, że nie dotarłaś do Adriana :( .

Inag, mnie też ta pokojowa dekoracja przypadła do gustu, tylko eM narzekał, że jak kwiecie podrośnie, zasłoni mu sprzęt audio.... :happy3: Chcąc nie chcąc musiałam wyprosić roślinki na balkon ;) .

Kasiu, oj tak oczoje...ne te kolorki, znaczy chciałam powiedzieć .... intensywne :wink4: .
Jak walka z ogrodowym najeźdźcą? Ty już pewnie w raju na Wyspie? Zazdroszczę.... :hearts:

Widzisz Monik, nie mam ogrodu na wyciągnięcie ręki, to chociaż na balkonie się realizuję ;) . Prawdę mówiąc wszystkiemu winna pogoda... gdyby nie te deszcze, pewnie siedziałabym cały czas na ogrodzie i o balkonie nawet nie pomyślała... Przez ostatnie dwa lata obsadzałam go dopiero po sierpniowym urlopie i to wrzosami... Z trzech powodów: po pierwsze, jak pisałam Aguskac, mam trudne warunki klimatyczne, po drugie nie ma mi kto podlewać kwiatków jak wyjeżdżam, więc pewnie (jeżeli do tego czasu przeżyją) w sierpniu biedactwa będą skazane na śmierć z pragnienia :placze: , a po trzecie mam pod sobą bardzo niemiłą sąsiadkę (i jeszcze niemilszą jej córkę), którym przeszkadza najmniejsza kropla wody spadająca na balkon podczas podlewania... Teksty w stylu (wypowiadane głośno między sobą, żebym słyszała) znowu ta kobieta (to o mnie) zalewa nam balkon (to o kilku kroplach wody), skutecznie na kilka lat wyleczyły mnie z posiadania kwiatów na balkonie... W tym roku stwierdziłam, że mi to tito...

Słonecznego dnia !
Może dziś będzie świeża porcja zdjęć...
Ostatnio zmieniany: 22 Maj 2014 09:05 przez asia2.

Ogród (nie do) Poznania. 22 Maj 2014 20:05 #262868

• majowa
  • majowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 948
Asiu, gratuluję odwagi :bravo: Jest kolorowo, optymistycznie, i bardzo mi się tak podoba. Sama też nie podejrzewałam się o polubienie "oczojeb...." ;) kolorów, a kupiłam, a jakże ostro różowe petunie, pelargonie i dalie. I jest fajnie. :hug:
Pozdrawiam serdecznie, Iwona
Mój ogród
FotoIvona

Ogród (nie do) Poznania. 22 Maj 2014 20:33 #262878

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
hehe Asiu, ja na działkę latam rano, przed pracą :rotfl1:
jutro idę na 11 i tak rano lecę z mamą bo i tak musi rozejść zastrzyk no i idziemy posiać kapustę Pok Choi.....znalazłam nasiona i mama oszalała :rotfl1:

Ogród (nie do) Poznania. 22 Maj 2014 21:28 #262908

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Asiu ja też z tych co to ostrożni jeśli chodzi o kolory ale ta orgia kolorów u Ciebie wybitnie mi się podoba. Sąsiadkami się nie przejmuj ...brzydko mówiąc "zlej je ..... wodą :rotfl1: ". Niektórzy po prostu muszą być zjadliwi ale nie ma się co przejmować

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.650 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum