Pogoda dzisiaj strasznie nudząca, może dla odmiany pouczę się do matury
Przepraszam, że po nickach, ale dużo odpowiedzi, żeby każdy wiedział do kogo się zwracam
EmTe, niestety nie wiem co to za odmiana tulipanów, były kupowane w jakimś supermarkecie i okazały się zupełnie inne niż to przedstawiał rysunek i nazwa na opakowaniu. Choć przyznam, że podobają mi się. Wysokie, nie pokładają się i długi kwitną.
Margo2, Gosiu, Marta to by chciała, żebym od razu miał artykuł w Magnolii
alem dobrze! trzeba mierzyć wysoko
Tomex, szkoda, że nie mamy takich znajomości, żeby Maja w Ogrodzie przyjechała na zlot w Sulejowie. To by był dopiero szał i reklama
Nic dziwnego, że co chwilę słychać, że ogrody forowiczów są w telewizji i prasie, bo w 100% na t zasługują. Mnie do telewizji jeszcze daleko, a do gazet łatwo się "dostać"
Adrian89, dzięki
Marta, jakie to są te ambitniejsze pisma... Viva? Gala?
Iglakowa rabata duża jest, ale w całości nie da się jej pokazać...muszę coś wymyślić. Niby na siatce rośnie winorośl, ale czy ona jeszcze nie pogorszy sytuacji
. Pierwiosnki omszone i łyszczaki dla mnie są zagadką. Też myślałem,że różnią je liście, ale to chyba nie jest wyznacznik w każdej sytuacji.
Dodad, wolę jednak, jak szersze Sulejowskie grono zwiedza moją działkę. Jednak na zdjęciach nie da się uchwycić całości, tak jak to się widzi na żywo. W tym roku mam nadzieję, że zmieścimy się do fotki grupowej, bo zwiększyłem w tym celu trawnik w jednym miejscu
Aguniada, dziękuję bardzo. Moja działka to bardziej ciekawostka niż obiekt podziwiania i naśladowania, bo łamie chyba wszystkie zasady tworzenia ogrodu, niemniej jednak ja lubię taki misz-masz i pstrokaciznę. Kolekcjonując żurawki na 400m nie da się nic innego stworzyć. Marzy mi się wielki ogród kiedyś...wtedy zobaczycie moją inną odsłonę
Wracając do Twojego wcześniejszego pytania, oczywiście żurawki to moje ulubienice. Kolekcja rośnie a miejsca już nie ma, muszę trzymać część w donicach. Teraz także spodobały mi się szczepione iglaki i tych przybywa strasznie szybko.
Geniu, ciesze się, że pierwiosnek pięknie zakwitł. Przyglądaj się także tym żurawkom, które Ci dałem, bo będą pięknie kwitły.
Dalu, brunnery dopiero jesienią i resztę wiosną przesadziłem w jedno miejsce. Dopiero w grupie widać ich piękno. Później, jak już będą piękne liście, to dopiero jest widok.
Kurjan, witaj, chyba pierwszy raz u mnie
Działka w tym roku była przerabiana i dopiero się podnosi po przesadzaniu całej masy roślin. Efekt docelowy będzie, gdy byliny wejdą w stan kwitnienia.
Halu, bardzo się cieszę, że zaglądasz. Może kiedyś i tutaj założysz swój wątek...bo ja tam już nie zaglądam wcale
Zapraszam do mnie na działkę jeszcze przed zlotem w Sulejowie, tylko musi jeszcze podrosnąć nowy trawnik, bo ciężko by było z komunikacją
Nadal lubisz żurawki? Mam nadzieję, że za jakiś czas wyrośnie druga Piotrkowska kolekcja
Aage, oj tak, ja koleżanki też bardzo dawno nie widziałem
Dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej. Ja też obiecuję nadrobić zaległości.
Gorzatko, w sumie, to zarys działki za bardzo się nie zmienił. Tylko to ogromne przesadzanie wszystkie spowodowało, że takie rewolucje się odbyły. Głównie nasadzenie w niektórych miejscach mogą szokować. Np cała rabata z kulek. Rok temu podczas zlotu nie miałem ani jednej
Adrian, coraz więcej osób chce się pochwalić swoją pracą i nie ma co się dziwić. Na forum mamy takie piękne ogrody, że niedługo telewizja i prasa same będą się zgłaszać
Też jestem zdziwiony, że chwilę po tym, jak była goła ziemia zrobiło się już tak pięknie kolorowo. Deszczowe i ciepłe dni sprzyjają wegetacji. Zdziwiłem się, że trawnik tak szybko się pokazał, bałem się, że do zlotu w Sulejowie się nie zazieleni
Jolu, mnie te kasztany przerażają...nie mogę się zmobilizować do powtórek...ale mam jeszcze 7 dni, więc nie jest źle
. Teraz Cię zadziwię...jodełkę kupiłem w Brico Marche....zrobili zakątek "iglaki kolekcjonerskie" i nawet ciekawe odmiany, ale duże...ceny od 100zł w górę, a moja jodełka 40zł to żal było nie brać.W pewnym momencie myślałem, że to produkcja Krzyśka.
PAni Bestio, obiecuję, zjem snikersa, czy co to tam się je na gwiazdorzenie
Jeszcze niedawno, bo lekko ponad miesiąc temu było tak:
a teraz tak choć efekt docelowy będzie widoczny latem.
Hosta Blue Mouse Ears
Hosta June Fever
Hosta Neat Splashrim
Klon zmarzł w połowie, ale po obcięciu suchych części wyszło z niego niezłe bonsai
Azalia japońska szaleje
kopytnik bardzo się rozrósł, kwitł, ale zdjęcia kwiatów to rarytas
Zaczyna Drisporum flavum