Marysiu
Byłam dziś wieczorem na chwilkę w ogrodzie , przyjrzałam się grujecznikowi i porównując go do dużego okazu
w Parku Oliwskim (specjalnie go obejrzałam), stwierdzam ,że mój to chyba ten zwykły grujecznik japoński.
Tamten parkowy rośnie w zupełnym cieniu i jest zielony ,jedynie na samych koniuszkach gałęzi są czerwonawe listki. Mój prawdopodobnie ma za dużo słońca.
Jaskier rozłogowy w bodziszku ...Trudna sprawa.
Pamiętam ile tego jaskra miałam na poprzedniej działce ,w glinie.
Dorota
No ,nieprzygotowana byłam na zdjęcia . W dodatku trudno byłoby nie mieć w kadrze jakiegoś "komunisty"
A i panna młoda by też się załapała.
Chyba w tym tygodniu wyślę Ci firletki , w gruncie na pewno szybciej się rozrosną.
Marta
Ja miałam bardzo dobre wrażenia z nowej części parku.
Ona jest taka właśnie elegancka , z formowanymi grabami ,bukszpanami , żwirek też się znajdzie
ale mi bardzo się podobało. Dobrze wkomponowała się pomiędzy wiekowe drzewa starego parku .
Nie potrafię opisać , ale czułam się tam naprawdę dobrze.
Taki formowany ogród jest przed Pałacem Opatów , strzyżone stare cisy ,bukszpany ,róże ,
ale tam bardzo przydałaby się jakaś renowacja.
Nasz park jest dość różnorodny , są tam miejsca z wielkimi malowniczymi drzewami ,takie bardziej
tajemnicze ,a nagle wychodzi się na plac z ogrodem formowanym , jest też rzeka ,stawy ,wodospad.
Siberio
Dziękuję za osadnika
Taki trochę jak ze starych zdjęć w sepii ...
Obiecana "pełna krasa" ...
Dzisiejszej nocy najprawdopodobniej opadną ostatnie płatki.
Krótko ,ale warto.