sierika wrote:
Matką chrzestną zostałam okrzyknięta.... cóż lepiej krzaczka niż niemowlaczka, nie kosztuje.....
Hmmm,
Ewo ,ale tych krzaczków będzie kilkanaście
Bardzo cieszę się z ukorzenienia tej azalii ,teraz jeszcze tylko nie zmarnować roślinek
Dorciu
Obstawiam ,że w tym roku bukowy żywopłot podskoczy powyżej kolan , a może i lepiej
W pierwszym roku jest malutki ,bo trzeba zadbać o jego jak najlepsze "stopy" ,czyli nisko ciąć.
Ja cięłam aż do 10-15 cm. W nagrodę rozkrzewił się gęsto tuż przy ziemi ,teraz już tylko musi rosnąć
Aniu
Piwonie powoli rozkwitają , na razie te "babcine" , odkryłam też ,że jednak jasnoróżowa od Podstolca zakwitnie
Tylko nie wiem czy to Sarah Bernard czy ta druga.
Alinko
I tak nic nie zrobię w kwestii żywopłotu , bo już rośnie
Ale dużo przeczytałam artykułów na ten temat, przed sadzeniem. Zalecają jeden rząd lub dwa - jeśli żywopłot ma być szczelną ścianą, a ja taki właśnie chciałabym.
Ogólnie miało być 5 roślin na metr i tak u nas jest ,tylko zygzakiem
Jak będziesz miała zdjęcie ,to wstaw ,bardzo chętnie zobaczę Twój żywopłot
Czy uwierzycie ,że dopiero dzisiaj spędziłam prawdziwy ogrodniczy dzień ? Cały dzień w ogrodzie
Odchwaściłam pewną problematyczną rabatę , podlałam róże zeszłoroczną gnojówką (a termin ważności?
)
Nastawiłam nową gnojówkę , opryskałam różaneczniki Magiczną Siłą , posadziłam trochę drobnicy ,
a mój mąż dwa drzewka
Ale po kolei : jeszcze nie pokazywałam wszystkich ostatnich nabytków .
Kolorystyka ogólna :
Buk Rohan Weeping
Tu trzeba wprawnego oka ,żeby zobaczyć ten buk w całej okazałości
Świerk Engelmanii
Sosna wejmutka Louie
Powojnik prosty ,zdjęcie pod słońce .