TEMAT: Siberia uprawia...

Siberia uprawia... 15 Maj 2014 07:56 #259269

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Siberio, ropuchy zjadają ślimaki :P Monty Don kiedyś o tym mówił analizując wszystkie sposoby odstraszania ślimaków, obalając przy tym rożne ogrodowe mity ;-)
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant

Zielone okna z estimeble.pl

Siberia uprawia... 15 Maj 2014 08:26 #259281

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Siberia wrote:
Przy okazji zagadka... Co jest na tym zdjęciu????? :supr3:

Iwonko, ja wiem, ja wiem...porysowana szyba samochodowa.... :devil1: :dazed: :whistle: :pinch: .

Na pewno ,,jakyś'' pajęczak, a o reszcie ma wiedzę autor zdjęcia :tongue2: :wink4: .

Siberia uprawia... 15 Maj 2014 09:05 #259308

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Dorcia, nie czuj się podle :rotfl1: :happy4: Przecież sama zachęcałam Cię d osępienia u mnie :devil1:
Jesteś już rasowym sępem forumowym :happy-old: W nagrodę dostaniesz żółtego kuklika :bravo: :bravo: :bravo:

Rispetto, kukliki zupełnie nie sieją się u mnie :think: Zaraz zacznę zmieniać o sobie, że jednak zanadto mam wszystko wypielone i oczyszczone z "suchoci" :rotfl1:

Rany koguta... Wiesiu... Naprawdę nie wiem co zrobię, kiedy zobaczę kiedyś u siebie węża :blink: :sick: :( :placze:
Bardzo, bardzo Ci współczuję, a raczej żabom i ich kijankom :cry2:

Kasiu, doczytałam w podanym linku :thanks: że duże żaby też jedzą ślimaki :whistle: Super!!!!! Ślimaki w ogrodzie z hostami są niedopuszczalne... :club2:

Chesterku, efekt porysowanej szyby to pajęczyna :teach: Teraz będzie zdjęcie --> podpowiedź. Ten bohomaz to ja :rotfl1:

Teraz dodam kilka zielonych :devil1:

Przywrotnik ostroklapowy, mistrz w łapaniu kropelek deszczu

Żurawka Sashay

Żurawki Sashay zielona mutacja

Żurawki :devil1:

I mocny akcent na koniec :hearts:

Ostatnio zmieniany: 15 Maj 2014 09:15 przez sd-a.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, Amarant

Siberia uprawia... 15 Maj 2014 11:52 #259393

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Witam Siberkę, pająk, pajęczyna i bohomaz-ładne na dzień dobry :rotfl1: Żabę to ostatnio dopadł Kuba. Żaba nie z tych, co udają zwłoki i nie wiem, co mu zrobiła ale pluł, wściekał się, parskał i kichał chyba z godzinę. Jak mu przeszło, poszedł jej szukać i stąd wiem, co się stało, bo ją znalazł. Był na smyczy-żaba luzem, ale do bliskiego spotkania już nie doszło :jeez: Wiem, że takie spotkanie z ropuchą, może być dla psa niebezpieczne, czy to była ropucha?
Siberko, masz jakieś wieści w sprawie nagrania koncertu? Szukałam w necie, wiem gdzie i kiedy się odbył, znalazłam też Wasze (chóru) zdjęcia, nie z tego koncertu, ale w strojach galowych. A nagrań nie ma?
Muszę jeszcze popytać o ochronę host w donicach przed ślimakami, taśmą miedzianą. Masz może jakieś doświadczenia w tej materii? Taśmy drogie, szukam pewnych wiadomości. Nikt z hostomaniaków nie pisał o tym, więc może bzdet :think:
Pozdrawiam słonecznie, idę walczyć z "żywopłotem" :rotfl1: :rotfl1:
:hug: :hug: :bye:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Siberia uprawia... 15 Maj 2014 12:15 #259402

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
No to pięknie mnie koleżanka podsumowała :rotfl1: . Z nagrody już się cieszę, bo wiesz, wszystko co żółte jest piękne :woohoo: .
Ten tulipan też piękny, bo co żółte z czerwonym jeszcze piękniejsze :happy4: .

Śliczne żurawkowe listki - nie sępię :P . U mnie w końcu żurawki zaczynają jako tako wyglądać. Ale nie długo to potrwa bo akcja rozmnażania przez krótkopędy już wkrótce :happy3: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Siberia uprawia... 15 Maj 2014 20:06 #259540

• Roma
  • Roma's Avatar
Iwonko-sprawiasz mi wielką przykrość :( :teach: :cry2: odbierając palmę pierwszeństwa w sępieniu :P

Siberia uprawia... 15 Maj 2014 20:13 #259548

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Siberia wrote:
Ten bohomaz to ja
Nice to see you... że tak powiem :lol:
Pozdrawiam - Gosia

Siberia uprawia... 15 Maj 2014 20:24 #259559

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Paczuszkę dziś wyrwałam wreszcie z łap PP :hug: i zgadnij co zrobiłam na dzień dobry? Tak, dokładnie, złamałam pęd z kwiatami wieczornika :hammer: starając się wypełniać Twoje instrukcje, żeby ostrożnie :happy3: . Potem w ulewie ze stoickim spokojem wszystko posadziłam :whistle:

Siberia uprawia... 15 Maj 2014 22:24 #259659

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Cześć Siberko :bye:
To pewnie w jakimś lustrze wody odbija się Twoja twarzyczka ?
Beczka jakaś?

Śliczne żurawki . Ja machnęłam na nie ręką. Kilka ich tylko miałam ,po zimie paskudnie
wyglądały ,no i bardzo opinię zszargały im opuchlaki ...
Wydałam koleżance.

Siberia uprawia... 15 Maj 2014 22:56 #259674

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Magdo, lustro wody w rzeczy samej :woohoo:
Fotka przedstawia odbicie nieba w mojej studni wodomierzowej zaanektowanej przez pracowitego pająka, który przed deszczem chytrze skrył się pod metalową klapą :devil1:
Gęstość pajęczyny zrobiła na mnie duże wrażenie :supr3: Się chłop napracował :jeez: :happy4:

A z tymi żurawkami to się uparłaś :blink: Ale, skoro baby nie lubisz, to dobrze zrobiłaś :happy: Niech ma opuchlaki, jak taka jest :happy3:

Markito, to teraz trzeba się modlić, żeby te mniejsze też były siewkami wieczornika, bo pewności nie mam :devil1:

Gorzatko, w odbiciu w normalnym lustrze wyglądam znacznie korzystniej :happy-old: Szczególnie dzisiaj :devil1:

Fotki z rodkowej...

Romciu, ja niczego Ci nie odebrałam :hammer: Żadnej palmy od Ciebie nie wysępiłam :happy4:
Jesteś arcymistrzem w sępieniu i nikt Ci do pięt w tym fachu nie dorasta :rotfl1:
I od razu Ci mówię, że ja nie mam takich dużych pudeł, żeby wysłać Ci paczkę, która Cię nie rozczaruje gabarytami :happy3:
I nie szkol Dorci, bo ja nie mam dużych pudeł :happy-old:

Dorciu, powiem Ci, że masz gust, kobieto :woohoo: A jak się mają żurawki, które siałaś rok temu? Żyją? Pokaż :thanks:
Fotki żółte... :whistle:

Złotnica żółta (Asphodeline lutea)... co za nazwa :silly:

Haniu, ani o taśmach miedzianych, ani o nagraniach nic nie wiem :devil1: Ale obiecuję - w razie cóś - dam znać :happy-old:
Ostatnio zmieniany: 15 Maj 2014 23:08 przez sd-a.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, Amarant

Siberia uprawia... 16 Maj 2014 08:59 #259783

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Zostawiam uprawy balkonowe, które przyjechały z Krzywaczki via Lublin :kiss3: i lecę poogródkować troszkę :-)

Siberia uprawia... 16 Maj 2014 09:23 #259801

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Jakie poogródkować, jakie poogródkować jak leje jak z cebra :placze: :placze:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Siberia uprawia... 16 Maj 2014 09:34 #259809

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
W studni widzę jakiegoś sympatycznego rudzielca :woohoo: A uprawy balkonowe przednie :bravo: , ładne przyrosty mają :) , a mój najładniejszy świerczek coś się w tym roku ociąga :huh:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."
Za tę wiadomość podziękował(a): dagmarazap

Siberia uprawia... 16 Maj 2014 15:19 #259990

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Wiesiu, mój jeden ogrodowy (jesienny zakup), który był piękny, ale spleśniały w doniczce :jeez: też jako jedyny nie ma żadnych oznak wegetacji. Część igieł pogubił po zimie i nie wiem czy się pozbiera.

W studziennym lustrze rudzielec, ale farbowany :whistle: Nie mylić z farbowanym lisem :happy-old:

Mireczko, u mnie pada dopiero od 14... Akurat zdążyłam najpilniejsze roboty podgonić... czyli posadzić zadołowane warzywka i wysadzić z donic 2 liliowce i 3 irysy syberyjskie. Do tego przygarnęłam z 6-7 worków sąsiedzkiego urobku z wertykulacji i wyściółkować nim kilka odkrytych grządek i opielone niedawno maliny :dance:
Mam nadzieję, że deszcz wbije trochę w ziemię hektar dmuchawców za siatką :jeez: Starczy mi własnych :happy3:

Skalniak, bo dawno nie było :devil1:

Przetacznik armeński

Naradka rojnikowa(ta)

Ukwap dwupienny

Orlik wachlarzykowaty

Aha, jeszcze wykopałam 3 wielkie kępy zawirusowanej hosty 'Gipsy Rose' i przesadziłam nad oczko 1 hostę :-)

O rany............... :ouch: :angry: Miałam 2 kępy Gipsy, bo jedną wyrzuciłam już jesienią :jeez: Czyli wyrzuciłam zdrową Kiwi Full Monty :placze: :placze: :placze: Ale przedtem zdążyłam pomyśleć, że jeszcze nie ma oznak wirusa... :jeez:
Jełop... Fakt, że listeczki jeszcze małe miała, a ja zaczynałam mocno spieszyć się do domu i zaczęło padać :sick:
Z pięknego zakątka została mi tylko Striptease :placze:

........... :club2: :hammer: :hammer:
Ostatnio zmieniany: 16 Maj 2014 15:49 przez sd-a.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, Ewogrod

Siberia uprawia... 16 Maj 2014 15:47 #259998

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Siberko, ja o ogródkowaniu dzisiaj to mogę tylko pomarzyć ;)
Nie dość, że leje, to zimno jak w listopadzie :angry: Gdzie ten maj, gdzie?
Ale kwiatki lnu (zawsze mi przypomina Ciebie :) )zakwitły niezawodnie i niebieszczą się razem z końcówką niezapominajek :flower2:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Siberia uprawia... 16 Maj 2014 16:03 #260003

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Naradka nieodmiennie mnie zachwyca :woohoo: , a każdy kwiatuszek ma oczko w innym kolorze :silly: . Przetacznik armeński też niczego sobie ;)

Siberia uprawia... 16 Maj 2014 19:57 #260097

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Daruj im te żółte środeczki, Markito :devil1:
Zapisuj w kajeciku i złóż zamówienie :devil1: Raz a dobrze! Nie będę z paczkami co tydzień na pocztę latać :happy3:

Dalu, zachowaj siewki lnu, bo stare kępki z czasem zanikną :idea1: U mnie zrobiło się z pogodą to samo co u Ciebie :supr: Na szczęście mam wyjazdowy weekend, to jakoś przetrwam te horrory :jeez:

Julie Morss

Ostatnio zmieniany: 16 Maj 2014 19:59 przez sd-a.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, Amarant, Ewogrod

Siberia uprawia... 16 Maj 2014 21:53 #260176

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Iwonka, to na ostatniej focie to jakaś dąbrówka? :bad-idea:

Piękna ta hosta :ohmy: . Choć sama nie mam zapędów kolekcjonerskich (bo i cienia nie mam :tongue2: ) to są takie hosty, które totalnie mnie powalają. Cudo!
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.530 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum