Marta, no co zrobić, życie zmusza!
My z vitą ogólnie mamy dobrze ze sobą
, vita też zakupów potrzebowała i tak to się świetnie złożyło!
A że coś było... To zależy od nastawienia, pojawiła się nowa koncepcja, pojawiły się nowe potrzeby!
Ewa, jak się okazuje, Marta i róże to nie jest najlepsza kompilacja
Za to szkółkingi i ja to już tak!
Nieprawda, że Cię nic nie rusza, a róże, a nasionka angielskie?
Aga, powiem tak, mam muchówkę, ale nie mam z nią problemu
Te pierwsze pąki puchną, u mnie tak co roku, ale jakoś mnie to nie rusza. to raptem parę kwiatów, które i tak po jednym dniu padają, nie ma co się z tego powodu denerwować
A wiesz, coś jest na rzeczy z tymi żółtymi, bo u mnie już dwie odmiany w tym kolorze nie pokazały się po zimie, na wszelki wypadek żółtych nie kupujmy już!
Jarzmianki wciśniesz, wiesz, jak one pachną! Do soboty ja też nie wiedziałam...
Marysiu, święte słowa! O tym, co ładne, bo ta zdecydowana deklaracja niekupowania wcale mi się nie podoba! Po co się tak opierać/upierać?
Beata, mówisz, że grzeszę malkontenctwem?
To prawda, u nas nie można narzekać, chociaż czasem narzekamy!
Ale nawet jak się niewiele kupi, to jest gdzie pojeździć
Zimno, ale pada!
Beato-mrówko, Marmalade jest zdecydowanie najszybsza, ale czy tak bardzo od zeszłego roku przyrosła, to bym nie powiedziała. Obawiam się, że na Twoje pytanie nikt Ci nie odpowie, jeżówki są nieodgadnione i chimeryczne, u mnie w identycznych warunkach jedne przeżywają, inne nie, to pewnie od odmiany zależy, już wiele razy pisaliśmy o tym, że te nowe odmiany wypuszczane są na rynek zbyt szybko i to my je testujemy w swoich ogrodach, podczas kiedy powinny być testowane przez hybridizerów...
Ewa, ja już nie lubię tych iglaków, które pokazałam, trzymam je z sentymentu chyba i dla tej odrobiny cienia, który dają... A 'Hansestadt Rostock' lubię bardzo, piękna jest bez dwóch zdań! Moja od dwóch sezonów, z roku na rok taka sama!
Małgoś, na pewno mam rację! Od razu inaczej! Pusto, ale wzrok się nie męczy
Sama zobacz...
A żurawki wylądowały tu, kontynuacja żurawkowej obwódki...
Marta, teraz to już sama nie wiem, czy te zakupy warte pokazywania, bo tam z jednym wyjątkiem nic w zasadzie ciekawego...
Danusiu, ja już też się czasem gubię w tym, co mam
Ale niezawodne zeszyciki wszystko wiedzą!
Kasiu, dziękuję za kolejne propozycje, choć wolałabym jedną, a pewną
Przy tej okazji jednak widzę, jak ja wypadłam z różanego tematu, Wy strzelacie nazwami, o których nigdy nie słyszałam! Wszystkie trzy mi się podobają, ale wolałabym, żeby ktoś inny wytypował zwycięzcę
Ja mam miejsce tylko na jedną, chyba żeby się koncepcja zmieniła
Ewa, jak Ty jesteś nieufna, to ja poczekam na wynik Twoich testów
Albo jak się pojawi w naszych sklepach
Wiesiu, trytomki niektóre nawet ładnie się rozrosły i dobrze rokują
A liliowce to wiadomo, niezawodne...
Ja sama nie wiem, jaki obieram kurs, zazwyczaj okolice Końskowoli
Ale do poszukiwań fajnych białych roślinek dołączyły jeszcze poszukiwania fajnych niebieskich
Mirka, ale chodzi jeszcze o to, by było to lepsze jutro!
I najlepsze jutro w tym tygodniu zapowiada się w czwartek
, bowiem wybieramy się na szkółking i na grzybki! Dodam, że grzybki wolałybyśmy przywieźć z lasu, nie ze szkółki!
A gdzie tam przetacznikom do trytom!
Ran ich całować niegodne i w ogóle...
Już wiem, że nigdy ręką po kłosach trytom nie przejechałaś
Co prawda, poszukuję aktualnie małych, skalniakowych przetaczników, ale to nie z miłości wielkiej, tylko dla wypełnienia koncepcji
i miejsc wolnych na przeddomkowej rabacie...
No to zakupy!
Te cieszą najbardziej, bowiem ukwiecamy białą rabatę
I tu jest ta perełka, Phygellius! Według zapewnień pani sprzedającej zimujący! Bardzo chciałabym w to wierzyć, aczkolwiek chyba nie wierzę, ale z przyjemnością przetestuję go
Jeszcze zbliżenie, bo jest piękny!
No i ten dzwon wielki mi się bardzo podoba. Są tam jeszcze dwa białe posłonki 'The Bride', których poszukiwałam i dzwoneczek...
A teraz zakupy na żółtą, gdybyż je jeszcze można było razem posadzić...
Złocień 'Goldrausch' i brunera, bo tania była..
Sobotę spędziłam pracowicie, dokonałam przeróbek na przeddomkowej, ale to już pokazałam, pustkami obecnie świeci, nawet ciocia powiedziała, że trzeba na szkółking, a cioci trzeba się słuchać! Muszę truskawki wstawić, bo podpadnę
Zakwitł mi tulipanowiec!
Kwitnienia z białej...
Szarotka 'Everest'
Verbena hastata
Powoli realizuję koncepcję żółto-zielono-niebieską...
I takie tam różne...