TEMAT: Na ziemi przodków 2014

Na ziemi przodków 2014 14 Maj 2014 21:48 #259129

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Wiesiu, spory musisz mieć i dom, i taras ;) , skoro tak tyle cieniolubów i to tych nie najmniejszych się mieści :)
Ty masz chyba spory kawał ogrodu przy domu, który przed nami skrywasz! No jakby ostatnio coraz mniej ;)
Dąbrówka 'Multicolor' jest fajna, ekspansywnie ;) mi zarasta miejsce pod tujami, gdzie nikt inny nie chciałby rosnąć!
Ale są i chimeryczne odmiany dąbrówek, które charakteryzuja się tym, że ich nie ma... :rotfl1:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Na ziemi przodków 2014 14 Maj 2014 22:05 #259148

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Dom chyba standardowych rozmiarów, a taras drewniany podniesiony ponad grunt w najwyższym punkcie ok. 1.6m ze względu na spadek terenu, więc pod nim sporo się zmieści, tylko podlewać trzeba ;) . A wszystko widać na wcześniej załączonym zdjęciu (str.13).
Dąbrówki świetnie sobie radzą na Podkarpaciu, ale na śląsku dużo gorzej, choć gleba podobna :) , nie wiem więc w czym sęk :dry:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Na ziemi przodków 2014 15 Maj 2014 07:57 #259270

• aptenia
  • aptenia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 44
Witaj Wiesiu!
Wszystko piękne, a piwonie cudne :woohoo:
Pozdrawiam gorąco bożena
Za tę wiadomość podziękował(a): piku

Na ziemi przodków 2014 15 Maj 2014 08:20 #259278

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
piku wrote:

Wiesiu, dla tych widoczków, (gdybym jeszcze miał emeryturę)zostawiłbym ten mój żabi dołek i osiadłbym w twoich stronach-można się rozmarzyć :hearts: - u mnie wszędzie płasko.... :devil1:

Na ziemi przodków 2014 15 Maj 2014 10:03 #259352

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
Pooglądać zawsze można :) , a Twój żabi dołek też jest piękny Pawle :lol: (a na emeryturę czekam z utęsknieniem i ja ;) )
Pozdrawiam kolejnym widoczkiem z mojej górki :) . Tym razem rzucając okiem nieco w prawo na okolicę :)

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."
Ostatnio zmieniany: 15 Maj 2014 10:05 przez piku.
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, chester633

Na ziemi przodków 2014 15 Maj 2014 12:03 #259397

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Witaj Pikutku, tak to jest z tymi naszymi psiskami. Ja się cieszę, że Kuba nie wykazuje agresji, na wszystko pozwala, choć nie wszystko wzbudza jego zachwyt. Wzięłaś Wiko ze schroniska? Pisałaś chyba o tych sprawach w wątku o zwierzakach. Muszę jeszcze raz przeczytać.
Macie rację: dobra emeryturka nie jest zła, zwłaszcza w tak pięknym miejscu. I na nią też Pikutku przyjdzie pora. Jak pogoda u Ciebie i TAM?
:hug: :hug: :bye:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Na ziemi przodków 2014 15 Maj 2014 12:35 #259407

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Nie będę się z Wami licytowała kto ma dalej do emerytury :happy: , ale ja mimo, że moja okolica nie jest tak piękna jak Twoja Wiesiu, i mojemu ogrodowi daleko do ogrodu Pawła, nie zamieniłabym mojego miejsca na żadne inne w Polsce. Bo w jakimś cieplejszym klimacie to chętnie bym się osiedliła :happy: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Na ziemi przodków 2014 15 Maj 2014 14:41 #259450

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
Tak Haniu, Wiko pochodzi ze schroniska, był tam pół roku, a wcześniejsze jego lata są wielką niewiadomą. Ma uszkodzone oko i wielu rzeczy się boi, ale wiele już opanowaliśmy i jesteśmy na dobrej drodze by nabrał do nas pełnego zaufania :) A pogoda na TAM-dobrze wlało a tu popadało trochę dzisiaj, ale na ile podlało to sprawdzę po południu ;)

Dorciu i tak trzymaj :) , a emeryturą nie mamy się co licytować, bo wiele jeszcze niewiadomych w tej kwestii przed nami :huh:

A to nasz coraz szczęśliwszy futrzak w biegu :)

i w zamyśleniu ;)

Ostatnio zmieniany: 15 Maj 2014 14:41 przez piku.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, hanya

Na ziemi przodków 2014 15 Maj 2014 15:06 #259459

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Wiesiu, jakie piękne widoczki i jak wspaniale uchwycone na zdjęciach :bravo:
Chciałabym mieć z ogrodu taki widok na górki, taką przestrzeń, taką perspektywę...
U mnie za płotem też mam Masyw Ślężański, ale - niestety- drzewa zasłaniają mi widok :(
Pomiziaj psiaczka po przejściach :hearts:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Na ziemi przodków 2014 15 Maj 2014 17:49 #259492

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Pikutku... i jak? Podlało wystarczająco? To może odwołaj już te zastępy polewaczek, które zawisły nad Gliwicami?
Tak, wiem, w ciągu dnia nie padało, ale teraz... no naprawdę, nie dość Ci? :silly:
Pozdrawiam - Gosia

Na ziemi przodków 2014 16 Maj 2014 07:59 #259758

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Los na loterii wygrałaś z tymi widokami, po co porzucać żabi dołek, skoro można by go przenieść do widoczków i mieć wszystko w jednym!!!
A z czasem wraz z emeryturką :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Piesiu prześliczną ma mordeczkę :flower2:

Na ziemi przodków 2014 16 Maj 2014 09:24 #259802

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
Dalu, pozostają Ci więc spacery w Masyw Ślężański :) , a Wiko oczywiście wymiziany :lol:

Gorzatko, odwołuję, po trzykroć odwołuję zwłaszcza, że mam dziś imprezę zakładową na Pławniowicach :huh: A podlało już dobrze :lol:

Ostatnio zmieniany: 16 Maj 2014 09:39 przez piku.

Na ziemi przodków 2014 16 Maj 2014 09:32 #259808

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
U Ciebie ,to tylko powzdychać z zachwytu .Moja okolica to tylko drzewa i krzewy .Nie powiem ,to też pięknie ,ale nie to co u Ciebie :supr3:

Na ziemi przodków 2014 16 Maj 2014 09:40 #259817

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Dzień dobry, Pikutku no i zła godzina usłyszała i nam wszystkim dolewa, że szkoda gadać. Teraz ją przekonaj, żeby poszła w diabły :hammer: . Masz już chyba podlane wszystko co trzeba i nie trzeba. :flower:
Wikuś to pies niezwykle poważny, co i raz zamyślony, aż strach :woohoo: . Co on kombinuje? Nigdy nie wiadomo, co w tym psim łebku się kłębi... :think:
Nie wytłukło Ci kwiatów? Coraz mniej maj mi się podoba :hammer:
:hug: :hug: :bye:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Na ziemi przodków 2014 16 Maj 2014 09:41 #259818

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
Uwielbiam duże drzewa Nowinko i czekam na nie z utęsknieniem, a na razie najwyższe drzewo w moim zagajniku ma zaledwie 3m wysokości ;)

Haniu, jak na razie nic mi nie wytłukło ani nic nie odpłynęło, ale jak tak dalej będzie... :unsure:
A co do psiaków to większym kombinatorem był jego poprzednik (już za TM) mój ukochany pan Boras :hearts:

Ostatnio zmieniany: 16 Maj 2014 09:46 przez piku.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, hanya

Na ziemi przodków 2014 16 Maj 2014 14:16 #259966

• mag
  • mag's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 1176
Pan Boras przystojny i elegancki, ale moje serducho skradł futrzak kudłatek, nowa fryzurka go odmłodziła :hearts:
Twoje widoki Wiesiaczku zawsze skłaniają mnie do zadumy, refleksji... dziękuję i proszę o więcej :kiss3:

Na ziemi przodków 2014 16 Maj 2014 14:34 #259968

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
  • Otrzymane dziękuję: 2041
Hejka! :)
Obywatelowi Kudłatemu zwanemu Wikacym to jeszcze dorośnięcie do poziomu Pana Borasa trochę zajmie. :wink4: :rotfl1: :happy3: Wikacy miał złe dzieciństwo i Pikutek musi go terapeutycznie traktować, Wikacy jest na swój sposób "specjalnej troski". Co nie znaczy że nie jest kochany. :P Pikutku wysiały mi się berberyski odmianowe ( chyba, bo zachowują pokrój odmiany ). Na wszelki wypadek wysadzę je do doniczek. Dodam że jesienią są w ulubionych pikutowskich kolorach. :wink4: :rotfl1:
Pozdrówka
K. :woohoo:
Jak już sobie ogród urządzę po swojemu to go zdemoluję i zacznę urządzać od nowa!

Na ziemi przodków 2014 16 Maj 2014 23:34 #260263

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Twój ogród jest dla mnie zawsze jak tchnie przygody. Pachnie mi świeżością. Nęci... Zachwyca.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.553 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum