Wróciłam z ogrodu, posadziłam wszystkie bergenie, mam nadzieje że te zabiedzone też przeżyją
, tak więc stałam się posiadaczką takich odmian: mieszańcowa Bach, mieszańcowa Silberlight, orzęsiona, purpurowa, sercowata Abendglut, sercowata Bressingham White, sercowata Dawid i sercowata Eroica.
Już myślałam że Hasan już dał spokój kretom, ale gdzie tam, dzisiaj znowu przyniósł kreta, ten już nie był do uratowania. Trzy kolejne dni i trzy krety, mam już dość, ten kot zamiast mysz łapie krety
Ewuniu, Calsap zauroczył także mojego eMa, jest śliczny, posadziłam go tak żeby nad nim nie było gałęzi, bo te sierpówki heh.....
Na rabacie mam również Kassandrę, te dwie specjalnie posadziłam w donicy żebym mogła je non stop wąchać na tarasie i na pewno nie są to moje ostatnie Kassandry, ich mocny zapach wieczorem jest dla mnie upajający, taki ciężki, słodki, przypomina mi trochę zapachy indyjskie, ten powojnik to moje zapachowe
numero uno
Ewciu, jarzmianki mam dopiero od około miesiąca, jedna sadzonka była już od razu z pąkiem, dwie zakwitły już u mnie, a trzy pozostałe codziennie oglądam czy nie wypatrzę jakichś pączusiów. Czekam tez niecierpliwie na kwiaty szałwii Hot Lips, bo jestem bardzo ciekawe jak te kwiatki wyglądają w realu, ale jak zobaczyłam jakie krzaczory z nich rosną, to już wiem że będą eksmitowane z tego miejsca w którym rosną, bo mi zagłuszą właśnie Jarzmianki, taka mądra jestem, posadziłam też miodunkę w hoście, masakra jakaś, SKS jak drut
Witaj
Joasiu , Donicę z Kassandrami i drugą z powojnikiem Recta (też pachnący) zimowałam na tarasie. Położyłam jedną taflę styropianu a pod spodem rozłożyłam podwójnie włókninę taka sporą, na styropian postawiłam donice i zapakowałam je w tą włókninę tak jak się pakuje prezent, zawiązałam ładną szeroką wstęgą, zrobiłam kokardę i to wszystko, wyglądały te zapakowane donice jak ogromny prezent od Mikołaja
Podobnie zimowała donica z tulipanami tylko w szarym worku jutowym z czerwoną szeroką kokardą, zawsze taką donicę z tulipanami szykuję jesienią, żeby na Wielkanoc ustroić ją i żeby zdobiła wejście do domu.