Witam serdecznie
czy Was też rozleniwił ten wolny czas??
Muszę przyznać, że mnie tak. Pogoda zaskoczyła pozytywnym ciepłem, poczułam maj w każdej komórce ciała
Dorotko serdecznie dziękuję za życzenia, ale także za miłe słowa pod adresem moich zdjęć. Jak przyjemnie czytać takie słowa
i choć absolutnie nie czuję się mistrzowsko, to jednak bardzo mnie to mobilizuje do pracy, poszukiwań własnego stylu, motywów do zdjęć. Poniżej kilka nowych zdjęć
Cieszę się, że Twoje zdanie w sprawie klona potwierdza się z tym, co czułam i co zasugerowała także
Monika i Agnieszka.
Zamierzam posadzić brzozę na środku rabaty i wokół niej stworzyć niższe piętra.
Moniko zapytałam wprost Aguniadę, ale Twoje zdanie, a także zdanie każdego kto zabierze głos jest bardzo cenne, dziękuję za Twój wpis - uważam, że brzoza w zupełności wystarczy i tak właśnie zamierzam zrobić. Dziękuję za życzenia
Aga plan brzozy zamiast klona pobłogosławiony
, zaakceptowany, więc przechodzimy do działania, zakup drzewka i aranżacja reszty. Zamierzam wybrać się do Grąbczewskich (jeszcze nie wiem kiedy), a przy okazji może wybiorę ładną wiśnię ozdobną, mają spory wybór, bardzo podoba mi się
Oshidori i
Kiku-shidare-zakura
Mój wiąz poniżej. Skorygowałam już te gałęzie rosnące do góry, doczytałam, że lepiej go ciąć jak już ma liście, najlepiej w czerwcu.
Anet dziekuję bardzo
Ina cała przyjemność po mojej stronie
Z dziewczynami uradziłyśmy, że w samo miejsce klona nie posadzę nic, ale bliżej środka rabaty znajdzie miejsce brzoza o zwisłym pokroju Long Trunk, podsadzona hortensjami Limelight i trawami. Tłem będzie krajobraz zastany zza siatki i cisy, które posadziłam w rogu działki. Może być
?
klon Crimson Sentry
Fothergilla Major
Aga a to rzeczony wiąz, z odrostami w górę, które jak już pisałam wycięłam, w końcu wygląda jak człowiek
to wygląda ja
dzikie gałązki - cieńsze i listki drobniejsze
całą tę narośl po lewej i wszystko co rośnie w górę wycięłam