Witam niedzielnie i odpustowo
Siedzę, odpoczywam, kuruję się i pierwszy raz od 34 lat nikogo nie zaprosiłam na odpust, i wiecie co, jest mi z tym bardzo dobrze
No bo jak przyjmować gości jak nie mam możliwości zapytania co wypiją
straciłam całkowicie głos, jak mówię to tylko bardzo cichym szeptem
chyba jutro muszę iść do lekarza po antybiotyki
Ewo Nova Zembla to dla córki, a jak uda mi się ożywić zdechlaka z Biedronki, to będę miała i ja. Polarnacht kwitnie na samym końcu
nie wiedziałam, że taki późny.
Ty będziesz wysadzać doniczusie a ja znowu robię wielki ich zbiór
doniczkolandia powiększa mi się po każdym plewieniu
Po ostatnim mam na zbyciu ładne siewki powojnika pachnącego Mandschurica, sieje się dość łatwo wystarczy tylko zostawić na dłużej puszyste owocostany
Ciągle żal mi wyrzucać siewki fajnych roślin, bo może komuś się przydadzą, ostatnio córka zabrała cały kosz doniczek z ładnymi już siewkami tawułki japońskiej goldflame i goldmound i może były też krzyżówki ich obu.
Zbieram i zbieram a potem muszę pamiętać o podlewaniu tej doniczkolandii
Olu nic się nie stało, każdemu potrzeba czasami wylać swoje "gorzkie żale" u kogoś w rękaw
3 azalie to już początek kolekcji, oby rosły zdrowo i kwitły bardzo ładnie
Ze zdrowiem nie najlepiej, ale nie jest zdecydowanie gorzej, czyli czekam na państwową wizytę w przychodni
Obiecałam widoki z okien nowego domu
Widok z łazienki w całości, ciągle zbyt mało rodków
Widok z sypialni o tej porze roku jeszcze tylko zielony, ale czekam na spektakl
troszkę w prawo
Widok ze stołowego jest podobny tylko pod innym kątem
i obejmujący dalsze fragmenty ogrodu, m.in. dół pobasenowy powoli zapełniający się kompostem, w przyszłości różanka souvenirowa
Ze stołowego prosto na południe płotek z powojnikami, a przed płotkiem rabata z cudownie pachnącymi różami damasceńskimi i galijkami
Z kuchni prosto na południe początek płotka i różanej rabaty
bardziej w prawo widok na mały ogródek i stary dom
Z kuchni na zachód jak na razie widok bez zachwytów, widać stary dom i drogę dojazdową, nie ma co pokazywać
Za to teraz mam piękny widok z okien sypialni - azalkowo