Aguniada, nazwę wymyśliła kiedyś Wanda (od
Kamiennych ścieżek pod Czesławem). Mam nadzieję, że nie zażyczy sobie zbyt wielkiej tantiemy
Jak dzisiejsze nerwy, puściły już?
Anowi, witam serdecznie
Dziękuję za miłe słowo i odwiedziny. Pokazuję zwykle ogródek w szczegółach, wtedy sprawia wrażenie większego
Marta, dodawanie zdjęć jakoś mi idzie, ale ostatnie wyświetla się zwykle w miniaturce jako załącznik. Czy jest limit ilości zdjęć w poście?
Dana, witaj
Przyznam się, że też bywałam w Twoim ogrodzie anonimowo
Teraz jest okazja poznać nasze zielony kąty bliżej
Dziękuję za miłe słowa i zapraszam jak najczęściej.
Aniu, cieszę się, że jesteś
Przyznam się, że czekam z niecierpliwością na ostróżki i zawsze się boję, czy zakwitną, czy nie zachorują w tym roku. Dwie mają już małe pąki, ale były kupione wiosną i bardziej podpędzone. Ciekawa jestem tych nowych nabytków.
Januszu, dziękuję, że mnie odwiedziłeś. Zdecydowałam, że będę tutaj kontynuować swój wątek. Przy okazji zmieniłam nazwę, bo wydaje mi się bardziej trafiona
Dziękuję za wszystkie dobre słowa, postaram się nie zawieść Ciebie w kolejnych pozytywnych zawrotach głowy
Doris,cieszę się, że jesteś
Zbyt duże słowa, jak na skromne moje umiejętności. Przyznam jednak, że marzę o byciem
miszczu na większych powierzchniach.
Wolusiu, dziękuję i zapraszam w każdej chwili. Mam nadzieję, że nie zanudzi Cię częste oglądanie kilku metrów
Joanno, witam serdecznie i dziękuję za miłe słowa! Zapraszam na więcej
Lucynko, dziękuję, że chciało Ci się fatygować tutaj, żeby być ze mną
Bardzo to miłe i ogromnie to cenię! Będę zaglądać do Ciebie w miarę możliwości i mam nadzieję, że Ty również wpadniesz do mnie czasem.
Kochani!
Nie rozpoczęłam jeszcze na dobre wątku i powinnam pokazać Wam moje rośliny itp., ale to nie ucieknie
Natomiast są wydarzenia, które za jakiś czas ulegną przedawnieniu, nie będą "na czasie".
Mam dla Was dzisiaj relację z mojej wycieczki do Chrzypska, gdzie swoje pola tulipanowe ma B. Królik. Byłam tam po raz pierwszy, na majówce, przy okazji organizowanych od 1 do 4 maja Targów tulipanów. Ogromne tulipanowe pola robią wrażenie. Można było kupić kopane z pola kwitnące tulipany wraz z cebulą. Dostępne były tulipany "kolekcjonerskie" i chyba pięć odmian, które porastały łanami pola uprawne. Zdjęć zrobiłam bardzo dużo (niekoniecznie ładnych, ale nie o teraz chodzi), nie wiem, czy moderator pozwoli mi na zapychanie nimi serwera, ale postaram się oddać Wam kilka chwil, które tam spędziłam. Oczywiście skusiłam się na kilka odmian, a jakże! Jesienią będę się martwić gdzie je posadzę. Chyba nikt nie oparłby się, widząc tyle piękności. Niektóre tulipany już przekwitały, inne miały pąki, ale przynajmniej jest pewność co do zgodności odmiany.
West Point
Ballerina
Ballade Dream
Flaming Parrot
Aquilla