TEMAT: Ogród Aguniady cz. 2

Ogród Aguniady cz. 2 06 Gru 2014 14:13 #319167

• affa
  • affa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1651
Podoba mi się ten kwiatek malowany światłem :) .
Opiektyw pierwsza klasa :woohoo: Sama planuję kupić nieco dłuższe macro - mam manualnego 55/2.8 ale czasami przydaje się nieco większe oddalenie od robaczka - myślę albo o tamronie 90/2.8 albo o nikkorze 105/2.8 D, byłby też do portretów.
Pozdrawiam, Anna.

Zapraszam do mojego ogrodu w cieniu...bloków
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady cz. 2 06 Gru 2014 19:32 #319221

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Aniu, ambitne plany i bardzo im kibicuję! Pasje, hobby, zainteresowania należy rozwijać, a fotografia to frapująca dziedzina.
Trzymam kciuki za spełnienie marzeń!
Ewa, dziękuję!
Cieszę się, że kociakom się udało... idzie zima, szkoda byłoby zwierzątek...
Głowa do góry!

A w ogóle, to dobry wieczór.
Dzień uciekł mi nie wiadomo kiedy... jutro niedziela zajęta... generalnie, od poniedziałku powinnam mieć urlop.
Zrobiłam dziś tortille meksykańskie na obiad, teraz przygotowałam tiramisu... wypiłabym coś za swoje wczorajsze, ale chyba biblioteka pusta!

Miłego wieczoru :)

...a w ogrodzie:

Ogród Aguniady cz. 2 06 Gru 2014 21:35 #319265

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Agnieszko- niezbyt się znam, ale coś mi się wydaje, że widać różnicę ostrości na zdjęciach ogrodu z perspektywy.. Inaczej wysycone- jakby bardziej soczyste i ostre.. Czyżbym dobrze widziała, że zmieniło się co nieco..?

Ogródek w grudniowej odsłonie.. :hearts:

Zdjęcia nocą bardzo ciekawe!

U nas też sobota męcząca była.. Spokojnie usiedliśmy dopiero po 20 ale tak naprawdę odpocznę na spokojnie jutro.. Szybko musze odpoczywać, bo w poniedziałek 9-20 z krótką przerwą na obiad :unsure: Dobrze, że Święta blisko- tylko to mnie pociesza..

Pozdrawiam!

p.s. Zakusiek odsypia stresy i cierpienia. Niech bidula śpi i szybko zdrowieje..
Jak Sarcia- kłopoty z brzuszkiem minęły..?

Niedawno zdałam sobie sprawę, że nawet sie nie zapytałam, czy Nisia zadowolona jest z wybranego kierunku studiów.. Sesja zbliża się wielkimi krokami- 3mam kciuki za studentkę!

Ogród Aguniady cz. 2 06 Gru 2014 21:57 #319284

• roza333
  • roza333's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 52
Aguś jak ja lubię oglądać Twoje zdjęcia one są tak perfekcyjne jak Twój ogród i dom i Ty sama .
Spóźnione ale szczere sto lat :hug:
Justyna

Ogród Aguniady cz. 2 07 Gru 2014 21:49 #319571

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
No Aguś - gratulacje nowego obiektywu :woohoo: pewnie działasz i testujesz :lol:
Miejskie zdjęcia nocne bardzo fajne !
Eksperymenty światłem też robiliśmy 2 tygodnie temu na kursie. Fajne efekty są też z kolorowymi filtrami. Ja stosowałam kawałek folii niebieskiej i otrzymałam fajne niebieskie światło. Robiliśmy też efekty światła i cienia ale do tego potrzebne jest podświetlenie tła w momencie wyzwolenia migawki - nie mam lampy i samowyzwalacza więc se ne da na razie....
Czy ostatnie foty ogrodu to wynik zajęć w ciemni cyfrowej ? Fajne :woohoo:

Ogród Aguniady cz. 2 07 Gru 2014 22:15 #319579

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Witaj Aguś!
świetny prezent dostałaś, hojny ten Mikołaj w tym roku! :woohoo:
Zdjęcia światła rewelacyjne, niesamowite jakie robisz postępy!
Pozdrawiam wieczorową porą :bye:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Ogród Aguniady cz. 2 08 Gru 2014 09:40 #319616

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry - bardzo, bardzo niewyspany i nieco zmęczony.
Próbuję zrzucić resztki snu z powiek, które funkcjonują już pracowo od półtorej godziny i starając się nie marudzić nadmiernie, biorę się za bary z codziennością. W Warszawie szarą, mglistą i mocno jesienną, w tym najbardziej niekorzystnym wydaniu.

Ciekawa jestem, jak u Was?

Powinnam zrobić jakąś listę zadań, zakupów, przedświątecznych planów.
Na razie w głowie pustka, ale może się uda coś stworzyć. Nie lubię działać w chaosie.

Kasiu, dziękuję za pozytywne słowa!
Wiedzy fotograficznej dostaję ogrom, teraz sztuką będzie wdrażanie jej w życie. Ale to chyba podobnie, jak z nauką jazdy... potem wszystko będzie się działo z automatu :)
Moni, dzięki!
Tak, staram się testować nowy sprzęt, jednak czas jest tak ograniczony w tygodniu roboczym, że tak naprawdę czekam na nowy rok i wydłużanie się dnia. Teraz zwyczajnie łapię krótkie chwile, a to nie to samo, co spokojna praca nad dobrymi kadrami.
Eksperymenty ze światłem nocą są niesamowite!

Spójrz:

Moniko, dzień dobry... poczytałam dziś o Zaku i strasznie mi smutno, że psina musi się tyle w życiu wycierpieć... mam nadzieję, że dalsza rekonwalescencja przebiegnie znacznie pozytywniej dla Twojego pupila i Łaciatek szybko wróci do pełnej formy i zdrowia.
Sarcia ma się dobrze - kłopoty zdrowotne minęły. Okropnie nie lubię, jak coś się dzieje zwierzętom... one są całkowicie zdane na nas...
Nad zdjęciami pracuję, z różnym skutkiem, ale staram się :) Wiesz, praca pod okiem dobrego i cierpliwego nauczyciela przebiega bardzo twórczo, zatem mam nadzieję, że za pół roku moje fotki będą znacznie lepsze. Wczorajszy plener miejski był fantastyczny... robiliśmy też portrety i przyznam, że to jest chyba najciekawsze w fotografii.
Nisia ze studiów jest raczej zadowolona. Mają dużo pracy, ale cóż innego mają do roboty? Niech się uczą i korzystają z wolności od pracy zawodowej. Później już będzie tylko ciężej.
Dzięki za ciepły wpis!
Różyczko, bardzo Ci dziękuję, ale do perfekcji mi daleko, w każdej dziedzinie życia - ba, nawet do niej nie dążę, bowiem, że nic z tego starania nie wyjdzie. Moja doba jest zwyczajnie zbyt krótka :(

Dobrego tygodnia wszystkim!

Ogród Aguniady cz. 2 08 Gru 2014 23:35 #319793

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Wspomniałaś o Nisi, niech korzysta, bo później będzie tylko ciężej.. Przypomniała mi się opowieść mojej Siostry- jak w LO zamęczali polonistkę "jak to będzie z tą maturą.. czy ciężko, czy dadzą radę" Po kilku takich sytuacjach, że panikowali i dopytywali, polonistka w końcu wzdychając stwierdziła " życzę wam, żeby nic gorszego niż matura was w życiu nie spotkało"- odechciało im sie dopytywania o maturę :silly:

Bardzo ciekawy efekt foto ze światłami na murze :woohoo: Masz aparat na statywie, naświetlasz długo zdjęcie a ktoś w czasie naświetlana "maluje napis"..? :think: Bombowy efekt :woohoo:

Zakusiek wraca do formy, natomiast już powinien odkładać z kieszonkowego na sanatorium dla mnie ;)

Pozdrawiam, życząc na jutro kolejnych udanych zajęć foto :hug:

Ogród Aguniady cz. 2 09 Gru 2014 04:33 #319806

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Pogoda nadal ponura, wszędzie mokro. Nawet nie pada, tylko siąpi mżawka :unsure:
Cały czas się pocieszam, że od Nowego Roku zacznie przybywać dnia i przygnębienie opadnie :) Wszędzie w ogrodzie widać olbrzymie kopce kretów-już mi się nie chce ich sprzątać :angry:

Ogród Aguniady cz. 2 09 Gru 2014 13:32 #319867

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry!

W Warszawie dziś ciepło i przez większą część dnia słonecznie... podobno w sobotę ma być +7st!
Nastrój jakiś taki... no, lepszy, znacznie lepszy!

Ewcia, przejaśniło się? Ja dziś czuję wiosnę w kościach ;-)
Wystarczy, że zaświeci słońce i człowiekowi skrzydła rosną.
Z całą pewnością masz rację, co do nowego roku... dzień będzie dłuższy, oby pogoda nas rozpieszczała... i do marca zleci!
Kopce krecie... :mad2: Mam aktualnie taką bestię, że mam ochotę kupić karabin...
Moniko, mimo że z perspektywy ucznia życie nie wygląda tak kolorowo, to jednak w rzeczywistości tak właśnie jest... kłopoty i prawdziwa odpowiedzialność przychodzą dopiero w samodzielnym życiu...
Co do zdjęć, to trafiłaś w punkt! :)
Napis malowaliśmy w kilka osób - świetna zabawa!
Dziś kolejna porcja wrażeń.
Pozdrowienia!

Ogród Aguniady cz. 2 09 Gru 2014 13:53 #319868

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Gratuluję setnej strony :flower1:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Ogród Aguniady cz. 2 09 Gru 2014 13:54 #319869

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Wiesiu, to ja Wam gratuluję ;-)
Wygadać 100 stron od sierpnia - niezły wynik!

Ogród Aguniady cz. 2 09 Gru 2014 14:31 #319871

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Główna zasługa przypada jednak właścicielowi wątku który ma ten magnes przyciągania czytaczy i pisaczy :woohoo:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."
Ostatnio zmieniany: 09 Gru 2014 14:31 przez piku.

Ogród Aguniady cz. 2 09 Gru 2014 15:08 #319873

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Wiesiu :hearts:

Mówię Wam, jaki jest cudny zachód słońca... a aparat foto w bagażniku :mad2:

Żal, że komórką wychodzi tylko jakiś promil...

Ostatnio zmieniany: 09 Gru 2014 15:18 przez Aguniada.

Ogród Aguniady cz. 2 09 Gru 2014 16:11 #319881

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Telefon nie telefon a wyszło fajne zdjęcie konturowe :) No i proszę, zima w mieście też może być piękna ;)
Trawka w donicy betonowej wygląda super - zostawiasz ją tak na zimę ?
Sarunia coś wyniuchała i będzie tropić ? :) Słodkie te nasze domowo-kanapowe psy łowieckie :rotfl1:
Furtka bardzo klimatyczna !

Ogród Aguniady cz. 2 09 Gru 2014 16:55 #319886

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Witam Aguś, ale Sarcia ma świetne 'rozdeptane kapcie' :happy: Dzisiaj słoneczko raczyło na nas spojrzeć kosmicznym okiem i od razu świat nabiera sensu. Nawet goły ogród wygląda radośniej. Byłam przekonana, że Twoje dziecko, to początkująca nastolatka, a tu studentka :woohoo: Nie pytam, co studiuje, ale mam nadzieję, że jest zadowolona z wyboru. Często człowiek bywa niemile zaskoczony zderzeniem wyobrażni z uczelnianą rzeczywistością.
Zdjęcia piękne, malowanie światłem bardzo mi pasuje do przedświątecznego klimatu.
Miłego wieczoru :hug:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Ogród Aguniady cz. 2 09 Gru 2014 18:32 #319905

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
I ja się załapię na 100... :flower1: , tempo błyskawiczne...przez 1,5 roku nie dobiłam do 100....... :club2: ale dobijam pomału do 55...... :rotfl1: tu nie ma wyboru..... :bad-idea:
Ostatnio zmieniany: 09 Gru 2014 18:33 przez sierika.

Ogród Aguniady cz. 2 09 Gru 2014 19:03 #319914

• Kondzio
  • Kondzio's Avatar
I ja gratuluje 100 :) :flower1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.534 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum