Violiku
Siostra, wiem przecież, że to płyn do płukania
chodziło mi o nazwę - jest tak delikatny, nie duszący i tak trwały ... dodatkowa przyjemność podczas noszenia
Ptaki mają niesamowitą pamięć przestrzenną i orientację w terenie; bardzo długo pamiętają miejsce, w którym mogą znaleźć wodę i pokarm, dlatego gdy decydujemy się na dokarmianie, musimy pamiętać, aby robić to regularnie; jeśli zaniedbamy ten obowiązek i nie wysypiemy ziarna w "umówionym" miejscu, przyzwyczajone do stałych posiłków ptaki mogą zginąć z głodu nie doczekawszy się jedzenia
Słonecznik to Twój bardzo dobry wybór pokarmu
gustuje w nim wiele gatunków ptaków, jest łatwy "w obsłudze" i wysokokaloryczny, zapewnia energię niezbędną do ogrzania organizmu. U nas to także pokarm nr 1
i kule tłuszczowe z nasionami. Wiesz może, jakie ptaszki Cię odwiedzają? Jakieś fotki
?
A jak miewa się ciasto na piernik
?
Ewuniu z Ewogrodu
Stanowczo protestuję przeciwko obrażaniu Gagi !!! Buldogi to jedne z inteligentniejszych ras ... wiem, że w porównaniu z pudlem trochę tracą na urodzie
, ale i intelekt u nich niezgorszy
Veto !
Dziękuję Ci serdecznie za rozwikłanie zagadki
teraz mogę ze spokojem pobuszować po sieci i dokształcić się
Haneczko
A wiesz ... chciałabym bardzo na jeden dzień stać się takim wszechmogącym Gwiazdorem i spełnić marzenia wszystkich ludzi ... wyobrażasz sobie, jak na tę chwilę zmieniłby się świat ?
Nasze pieszczochy ... postawiłaś mnie przed poszperaniem w podręcznikach ze studiów
to lubię! o skąposzczetach uczyłam się jakieś 25 lat temu, wiec co nieco pamiętam, ale sporo zniknęło w mrokach pamięci ...
Umówmy się na króciutki wykładzik w dniu jutrzejszym - muszę przekopać się przez zwały książek
Tymczasem - logicznie rozumując - dżdżownice muszą posiadać receptory reagujące na ruch i drgania podłoża - moje na przykład wsuwają się w głębsze warstwy Magdalenki, kiedy wyciągam wiadro z szafki kuchennej na światło dzienne, wówczas zapewniam im wstrząsy związane z przenoszeniem domostwa i nagłą jasność
Hałasy nie powinny robić na nich takiego wrażenia, jak właśnie nagły ruch podłoża i zmiana warunków świetlnych ( muszą przecież bronić się przed np. dziobem kosa lub szpaka przerzucającego kompost ).
Szczegóły jutro
Dzisiaj również zanotowałam kolejną porcję soku
Myszko
Mam propozycje nie do odrzucenia ... jeśli chcesz zwabić prawdziwe klekoty do swojego czarodziejskiego ogrodu, musisz postawić im platformę z zaczątkiem gniazda
czyli solidny pal z okrągłym rusztowaniem zdolnym wytrzymać obciążenie nawet do 1 tony
A potem spokojnie czekasz na przylot z Afryki. Ale żabek nie jedzą ... chyba, że przyjdzie susza ... to i żabą nie pogardzą :)ich dieta skłąda się z owadów, larw, dżdżownic, kretów, zaskrońców ... czasami żab ( rzadko ) lub ryb ( bocian czarny ).
Na pewno masz swoje ulubione kolory ... zdradzisz, jakie?
Ewuniu Kwiatowa
Ja tylko mogę o nich pisać, a Ty - oglądać na żywo : 1:0 dla Ciebie
dudki lubią też stare zadrzewienia iglaste, np. sosnowe ... to bardzo piękny ptak prawda ? Życzę Ci jak najwięcej tak ciekawych obserwacji i ... ich opisywania - zawsze taka relacja będzie z niecierpliwością wyczekiwana