TEMAT: Wśród starych sosen

Wśród starych sosen 31 Mar 2015 20:39 #354245

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Haniu w tym problem, że razem z tymi kotami musiałabym się wyprowadzić do stodoły, bo M. ledwo toleruje koty. Jak jechaliśmy z synem po te dzikusy to musiałam wyprosić z domu Albercika i Dioblika, bo nie mogły zostać razem z M. same w domu. ;)
Te dzikusy to młodsze rodzeństwo Dioblika, facet był zdziwiony, że mamy kastrowane kocury, a na dodatek takie łowne. Te dzikusy oddał bo dzikie i nie chcą łowić, a to takie zabiedzone chudziny, że żal patrzeć. :cry3:

Ten rok zostawiam sobie na wypatrywanie co ładniejszych okazów rodków, żebym była gotowa jak już będzie po całej rewolucji budowlanej :silly:

Przed chwilą mieliśmy burzę z bardzo silnym wiatrem i ulewą, pierwsza wiosenna burza a przynosi zimową aurę :angry:
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): hanya

Zielone okna z estimeble.pl

Wśród starych sosen 01 Kwi 2015 11:18 #354414

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Cześć Hanuś .Pogoda tak paskudna ,że aż się wyć chce .Siedzę więc z nosem w różanecznikach ,a moja szajba rozwija się doskonale .Na mojej liście zostały jeszcze 4 sztuki ,jak na razie .Oczywiście Alfred , Marie Fortier , Tonika , Midnight Mystique .No i dwie azalie Kilian i Arima .Rabata pod dębem jeszcze nie gotowa ,ale już zniknęły stamtąd wszystkie rupiecie .Został tylko jeden kompost.
Musze go gdzieś przenieść ,a to wcale niełatwe .Trzymaj się ciepło ,żebyś się jeszcze do kompletu nie zaziębiła . :flower1:

Wśród starych sosen 04 Kwi 2015 14:42 #355258

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Haneczko kochana :)
Dla Ciebie, Twoich najbliższych, wszystkich stworzeń, które masz pod opieką i dla całego ogrodu - przesyłam bardzo serdeczne, ciepłe i optymistyczne myśli, mocno ściskam i życzę przede wszystkim zdrowia oraz radości i słońca ...

Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....

Wśród starych sosen 04 Kwi 2015 15:49 #355286

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Haniu- na Twoje ręce składam serdeczne życzenia Świąteczne dla całej Rodziny.. niech najbliższe dni upływają w sielskiej, radosnej atmosferze.. Niech zdrówko dopisuje i dobry humor nie opuszcza :kiss3:

Wśród starych sosen 04 Kwi 2015 18:49 #355364

• VERA
  • VERA's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3718
:flower2: :flower2: :flower2:

Attachment IMG_7289-8.jpg not found

Pozdrawiam Vera :)

Wśród starych sosen 05 Kwi 2015 08:47 #355460

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Witajcie w Świąteczny poranek :hug:

wszystkim moim Gościom życzę zdrowia, spokoju, poczucia bezpieczeństwa i samych dobrych chwil. Niech się Wam życie zieleni i mieni ulubionymi kolorami. Radosnych Świąt! :hearts: :hearts:

DSC01997.jpg

Vero, :hug: I dla Ciebie wszystkiego, co najmilsze i najlepsze, niech wszystkie żywioły omijają Twój piękny ogród
Moniśka :hug: i od nas dla Was serdeczności i wielki :kiss3:
Anusia :hug: dla Waszej Rodziny dużo zdrowia i spokoju; wirusom, bakteriom, niesympatycznym mikrobom mówimy stanowcze nie!!! Dla psiaków specjalne życzenia i drapanko :kiss3:

Ewuniu :hug: , siedzenie w rodkach popieram: najpierw siedziałam w sieci, a teraz w realu na tarasie :happy: za oknem śnieg, a mnie przeraża podagrycznikowa klątwa :placze:

Majko :hug: , szkoda, że Twój M. nie lubi kociego towarzystwa. Przecież one mają wspaniałe terapeutyczne działanie i na jego miejscu, okładałabym się kotami :happy4:

Kochani, wybaczcie skromne wpisy i brak odwiedzin w Waszych wątkach. Mam jeszcze trochę kłopotów z ręką, niestety niepotrzebnie zabrałam się za gotowanie i teraz trudno pisać. Za parę dni będzie lepiej, mam nadzieję.
Najserdeczniej wszystkich pozdrawiam :hug:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, piku, chester633, Amarant, VERA, Krzysia, Adasiowa

Wśród starych sosen 05 Kwi 2015 09:06 #355463

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Haneczko, ściskam świątecznie!
Odpoczynku i radosnego świętowania życzę, mimo śniegu za oknem :kiss3:

Wśród starych sosen 06 Kwi 2015 14:45 #355687

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
Hanulka :)
Atak armii bakterii i wirusów sprzysiężonych w złowrogim boju został zwycięsko odparty i - jak mniemam - zlikwidowany ostatecznie. Tak więc i ludziska, i psiska czują się całkiem nieźle ( wbrew peselom nas wszystkich ;-) ), a najbardziej cieszy kondycja Figusia, który bardzo pozytywnie przechodzi kurację Ranigastem, zważywszy nawet na to, że chętnie korzysta z dobrodziejstw świątecznego stołu ;-)
Pogoda w Poznaniu może i sprzyja spacerom i szeroko pojętej i reklamowanej aktywności na świeżym powietrzu, jednak w obliczu niedawnego przeziębienia i niestety - nadmiaru harówki - wolimy po staropolsku wyciągnąć do góry nóżki i brzuszki :) zimny wiatr i niska temperatura odstraszają raczej od wyściubienia nosa na zewnątrz ...

Mam nadzieję, że dasz już odpocząć Twojej łapce od jakiegokolwiek wyczynu ... pamiętaj, że musi Ci posłużyć w nadchodzącym sezonie ;-) zresztą, Ty sama wiesz najlepiej, więc wybacz mi ten moralizatorski ton :idea1:
Jak Święta kochana ? Na śniadanie pod chmurką i szukanie Zajączka wśród drzew chyba było za zimno, prawda ? Mam nadzieję, że majowy długi ( ha! ha ! ) weekend będzie dla nas bardziej sympatyczny i łaskawy, bo inaczej kiepsko widzę wysadzanie dyni, begonii i dalii do warzywnika .... naprawdę, nieraz zazdroszczę mieszkańcom tych cieplejszych krajów ;-)
ściskam Waszą rodzinkę i cieplutko pozdrawiam - przesyłam też dyngusowe kropelki :)

Wśród starych sosen 10 Kwi 2015 09:17 #356692

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Haniu, jak tam przebiega terapia? mam nadzieję, że ćwiczysz łapkę również fotograficznie ;) . pokaż więc Swoją wiosnę :flower2:
Pozdrawiam sasankowo :)

pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Wśród starych sosen 12 Kwi 2015 08:33 #357194

• Krzysia
  • Krzysia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1569
Haniu :hearts: , obejrzałam Twoje rodki u Moniki, fantastyczny widok :dance: .

Tęsknię za rozmowami w Twoim wątku, tak tu zawsze przytulnie, ale wiem... jest czas połowów i czas suszenia sieci :devil1: mam nadzieję, że z ręką coraz lepiej i żadnych innych dolegliwości, czego z całego serca życzę :kiss3:.
...Bo marzenia się spełniają tylko tym, którzy je mają...

Próbuję spełnić jedno z nich

Wśród starych sosen 12 Kwi 2015 10:08 #357226

• Roma
  • Roma's Avatar
Też byłam pod wrażeniem widząc takie ilości Rh do posadzenia.Trochę z zazdrością zerkałam,wyobrażając sobie jaki byłby to u mnie widok :)

Wśród starych sosen 12 Kwi 2015 10:26 #357232

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Haniu,serdeczne dziekuje za zaproszenie i za jak zawsze uroczo spędzony czas. Tradycyjnie wizyta za krótka i mam wrażenie ze zamienilyśmy ledwie dwa słowa.. Dojrzały ogród,pełen dostojnych drzew i krzewów, rodkowe szaleństwo i Kubus troskliwie nad wszystkim panujący..hihi.. Zawsze z przyjemnością spaceruję po Twoim ogrodzie. Bylam pod wrażeniem piękne budzących się lilii..widać, że też im się u Ciebie podoba.. A rodki..achhhchyba wszystkim serca szybciej biją! Piękne nie dziękuję za urocze azalki paskudy..sliczne paskudy!! Pozdrawiam liczac na szybki rewanż..
Ostatnio zmieniany: 12 Kwi 2015 10:44 przez Monika-Sz.

Wśród starych sosen 12 Kwi 2015 13:32 #357290

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Witajcie Kochani, zaniedbałam wątek :oops: sama się za to patelniuję :club2: , ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że pisanie szło gorzej, niż szpadlowanie i do tego jakoś nie miałam literackich ciągot. I takie dni dopadają ogrodnika.
Dzisiaj okropnie zimny wiatr! Mój M. przeprosił się z czapką :woohoo: a to oznacza, że naprawdę nie jest ciepło. Wczoraj było cudownie, miałyśmy z Moniką szczęście, zupełnie inny humor, kolory, nastrój, gdy słoneczko przygrzewa. Muszę z całą mocą podkreślić, że ogrodnik musi mieć duży samochód. Co to jest, żeby jakaś roślina słusznych rozmiarów nie mogła się zmieścić :hammer: No i największa azalka została tutaj. Monika wolała 'parasolkę', to wielkolud został posadzony z powrotem w stare miejsce. Już tu zostanie. Jest różowa, to oczywista oczywistość :devil1:
Wczoraj dostałam zaległy prezent: beczkę na deszczówkę, 210 l, zielona :happy: Monika widziała, jaka piękna jest ta beczka i niezwykle dekoracyjna :funnyface:
Moniśka, cała przyjemność po mojej stronie :hug: Niech rosną na zdrowie i niech Cię cieszą. Żeby się tylko nie skompromitowały brakiem kwiatów :oops: Kubuś kochane psisko, choć dość duże, ale bardzo Cię polubił. On robi mnóstwo hałasu, ale jak już ktoś jest w domu, w ogrodzie, to od razu włazi na kolana i trzeba go drapać.Wiesz, jak to jest...
Już nie będziesz się go bać? Zapraszam częściej. Oczywiście jesteśmy umówione :kiss3:
Romuś, sama nie wiem, jak to się stało, że aż tyle ich mam :happy: Liczę na piękne kolory, wszystko pokażę i może też coś dokupisz na Jaśkową, rodki to wielcy kusiciele, uwierz mi :hug:
Krzysiu :hug: , u Ciebie też pomalutku wszystko się pojawi. Będzie dużo sadzenia i podziwiania. Tutaj mam już niewiele miejsca i muszę kombinować. Łapa zachowuje się bardzo dobrze, choć muszę trochę uważać. Najbardziej szkodzą mi gary!Naprawdę. No i dżwigać nie wolno :(
Pikutku :hug: , tu wiosna dość skromna w kolorach. pstrykam, ale mam tylko trochę cebul w doniczkach. Łapa ćwiczy na zasadzie: szpadle w dłoń!
Anusia :kiss3: , cieszę się, że jesteście zdrowi :dance: Dał ten rok w kuper! Po Świętach spokojnie, zresztą Święta też skromniutkie. Powiem szczerze, że choć czasem marzy mi się klimat 'ciepłych krajów', to jednak nasz najbardziej lubię. Zmienność daje mnóstwo radości, bogactwo pór roku, nowe wiosenne życie. Nawet te smutne dni listopada, marca, ciężkie mrozy. Jakoś jest mi to bliższe, niż nieustające słońce, ciepło i ...stałość ogrodowa. Oczywiście nie mówię o wariactwie typu wiosna w styczniu, lutym, a zima w kwietniu :hammer: A może trzeba się przyzwyczaić? :think:
Co w ogrodzie?
Agunia, dziękuję za życzenia. Wszystko wiem, co wyrabiasz! Zaglądam do Ciebie codziennie: 'północna' gotowa :bravo: Jeszcze ostatnie pociągnięcia 'ogrodowym pędzlem' i czekamy na zdjęcia :kiss3:

Pierwszy narcyz, trąbkowy Mount Hood
narcyztrbkowyMountHood.jpg

Fiołek wonny
DSC02008.jpg

Monika i podwójna sosna
monika4.jpg

:bye:

Hanka
Za tę wiadomość podziękował(a): andrzejek, piku, Amarant, Adasiowa

Wśród starych sosen 12 Kwi 2015 17:22 #357338

• Roma
  • Roma's Avatar
Rabata pod rodki już się przygotowuje teraz tylko kaska potrzebna a tym tak łatwo już nie pójdzie ;) Nim pokażesz to może zrobisz spis inwentarza?

Wśród starych sosen 12 Kwi 2015 17:54 #357346

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Romuś :hug: , już pisałam, ale z przyjemnością zrobię to jeszcze raz:
Azurro, Alfred, Rasputin, Blutopia, Burgundula, Francesca, Erato, Torrero, Taragona, Blue Boy, Fastuosum Flore Pleno, Purple Splendor, Bariton, Old Port, Peter Alan i wielka nispodzianka Kali :woohoo:
Do tego odmiany karłowe: Blaufeder, Blue Tit Magor, Blumiria, Lauretta i Luisella :)

Hanka
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Wśród starych sosen 12 Kwi 2015 19:39 #357396

• Roma
  • Roma's Avatar
Musiałam przegapić :hammer: zaraz zabieram się za czytanie kto"one" zacz :)

Wśród starych sosen 13 Kwi 2015 00:10 #357538

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Czy już wiesz, dlaczego nie wybrałaś Azuriki? Z ciekawości pytam, bo i tak już rośnie u mnie..ale niech chociaż wiem, dlaczego nie powinna :P

Kubuś to przeurocze psisko..i takie przymilne! Nie boje się go- jedynie wyobraźnia zaczęła działać, jak byliśmy nos w nos ;)

Haniu- parasolka jest przepiękna i z radością ją zakosiłam do siebie :hug: Druga azalka imponująca- ale nawet gdybym pękła, to do samochodu nie wsadziłabym żadną siłą :unsure: Musisz się z jej różowością pogodzić.. a mi strasznie głupio, że wykopywałaś..i znowu musiałaś sadzić.
W ogóle to dlaczego nie poczekałaś z kopaniem na mnie? :club2: Proponowałam przecież, że wykopię, żebyś się nie męczyła! Zobacz, jak się rwałam do tego- wszystkie miskanty chciałam wykopać :happy3:
A propos- Paweł nie miał jak zabrać miskanta, więc zadoniczkowałam i będzie na Niego czekał do kolejnego spotkania.

W ogóle dlaczego Twoje miskanty już wystartowały, a moje siedzą cicho :think: ?

Ale sobie dałam w kość przez weekend.. Całe szczęście, że poleniuchowałam troszkę u Ciebie. Pogoda faktycznie cudownie nam dopisała- jak na zamówienie :woohoo: Poprzednio też tak było.. Pamiętam, że wtedy też nie spodziewałam się aż takiej aury, miałam bluzę w samochodzie zapakowaną. Mam nadzieję, że uda nam się spotkać na azalkowym kwitnieniu.. i że azalki zakwitną- dopiero miałabym wstyd, gdyby było inaczej :jeez:
Widziałaś, jak się parasolka pięknie wpasowała w szpaler szmaragdowy :hearts:
Miejsce ma tak dobrane, że i wjeżdżając do domu się ją widzi..i jak kiedyś będzie taras, to przy wyjściu z domu na taras też będzie można na nią zerknąć. Ale się cieszę!! :kiss3: :kiss3:

Druga azalka zamyka kwaśną rabatę u stóp wisienki i dostała bojowe zadanie- uspokajać atak różowości na rabacie, na której mocno przegięłam z kolorami :funnyface:

Beczka słusznych rozmiarów.. a ja CIę podziwiam za samozaparcie.. że też Ci się będzie chciało z wiadrem biegać.. No.. chyba że to w tym celu szkolisz Kubusia do noszenia konewki :silly:

Wiesz o czym pomyślałam.. Nie pokazałaś mi hodowli kalifornijek! ZUpełnie o tym zapomniałam :unsure:

Pozdrawiam.. Pomachałabym, ale ledwo się ruszam.. Chwili wytchnienia nie dałam sobie.. Jedynie wizyta u Ciebie i wizyta Pawła to było moje leniuchowanie- poza tym praca pełną parą. Jak ja sie jutro ruszę.. :think: jeszcze nie wiem, ale może ciekawość do ogrodu mnie zmobilizuje ;)

Wśród starych sosen 13 Kwi 2015 20:33 #357805

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
Żyjesz, dziecko kochane :)
Figuś czeka na Ciebie - w czerwonej obroży ....
Hanulka, różyczka puszcza, za przeproszeniem, pąki - ponieważ nadal czeka na ostateczne wsadzenie w ziemię, siedzi sobie w donicy z dobrą ziemi, na słoneczku, w ciepełku i najwyraźniej nie ma ochoty na dalszą drzemkę :)
Obiecałam róży pomarszczonej, która także już ruszyła z impetem, że dostanie koleżankę :)
Przepraszam, że wcisnę swoje trzy grosze odnośnie miskanta - nasz również wyraził łaskawie chęć nowego życia! Obcięłam zeszłoroczne, zaschnięte wiechy, ale delikatnie, żeby nie naruszyć budzących się kiełków.
W najbliższą sobotę powinnam zacząć wielkie sadzenie - o ile pogoda nam dopisze, rzecz jasna :happy: - m.in. rudbekii i pysznogłówki :thanks:

Ściskam Ciebie i Kubusia bardzo mocno, trzymajcie się cieplutko :kiss3:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.751 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum