Dzień dobry
właśnie zaczyna się burza, jak ja czekam na porządny deszcz
Ale nie ulewę zmiatającą ogrody z powierzchni ziemi
Wezmę, co dadzą. Podagrycznik załatwiony, odrobinki sie pokazują, ale bez szans na przeżycie. Zostało kilka kępek w korzeniach czeremchy i tuż przy pniach sosen i tu nie obejdzie się bez jadu. Ale nie będę wykopywać drzew
Poprzestawiałam zadoniczkowane hosty na wschodnią i północną elewację, a część w hostowy zaułek w ogrodzie. Ile ślimaków
Zapowiada się znowu wojna z tym paskudztwem.
Oczywiście Kuba wczoraj złapał kleszcza (a raczej kleszcz jego złapał...), obserwuję psiaka, póki co, jest ok, ale to jeszcze za wcześnie, żeby mieć pewność, że jest zdrowy.
W ogrodzie trochę działam, ale jest za ciepło! Nie wierzę, że to powiedziałam
, dla roślin lepiej, gdy chłodniej, dla mnie też
Wszystko rośnie błyskawicznie, zdjęcia sprzed 1-2 dni, już nieaktualne
Agusia, cieplej, ale cieniście: słonko nie grzeje i czasem chłodniej. Zaproszenie zawsze na Ciebie czeka
Anusia, tytanie pracy rzeczywiście dużo zrobiliście, ale teraz na bieżąco będzie łatwiej. O wiadomej roślince nie wspominaj, wiadomo dlaczego: nie żeby ktoś był przesądny, ale na wszelki wypadek
Ewcia, wygramoli się wszystko. Szczęściara jesteś, że tylko jedna azalka nie zakwitnie, u mnie gorzej
Też liczę na następny sezon
Gabrielu, mam nadzieję, że rodki będą się tu dobrze czuły; sporo kupiłam i z azalkami jest pewnie ok 50 krzaczków. Nie musi być szaleństwa w kwiatach, żeby tylko zdrowo rosły i dały trochę kolorów, to będę bardzo zadowolona.
Marysiu, przyznam, że też bym sobie poleżała, ale nie mam czasu
Jak ten szewc
Krzysiu, piękne są brzozowe listki, uwielbiam je i bardzo na nie czekam; tak samo cudne są listki irgi błyszczącej. Nie mam drzew owocowych, są bez szans w moim lesie, za to u sąsiadów kwitną i pięknie pachną
Przygoda z tulipanami to niewypał i chyba dam sobie spokój, nie mam cierpliwości do wiosennych cebulowych
Ten jest bardzo ładny: 'Yellow Spider'
Świecznica Black negligee
Świecznica nn, od Very
, może Vera podała nazwę, ale gdzieś mi to umknęło
Mirranda raczyła się ruszyć
Burzy nie ma i deszczu też nie
Trudno, idę podlewać.