Hanusiu
Przepraszam, że odpowiem najpierw Chesterkowi, ponieważ obawiam się, że za chwilę zapomnę.
Chestreku, ja wszystko rozumiem ... że klimat się ociepla, że możemy mieć wodne miesiące i lata, że burze, nawałnice, silne wiatry ... ale żeby tak od razu pełno ... w niewymownych ... no doprawdy
i to publicznie
Przeglądam sobie pewne książki i co rusz natykam się na fenomenalne porady i nowe pomysły na wysiewy
Porady zakonnika odnośnie stosowania ziół i domowych receptur na drobne dolegliwości i poważniejsze schorzenia - bezcenne. Jednocześnie ze wzruszeniem czytam szeleszczące kartki i chłonę zapach zapomnianych stronic ... bardzo miłe uczucie
Pamiętasz o chęci zaopiekowania się storczykiem ? mam nadzieję, że wspólnie doprowadzimy do tego, ze choć jeden okaz pojawi się w Twoim domu
?
Kochasz te drzewa .... nigdy wcześniej nie spotkałam osoby tak przywiązanej do swoich strażników i tak o nich walczącej ... tym bardziej się cieszę, że jesteś
Moje trzy 30-letnie świerki ... w tym jeden podwójny
- ogołociły najniższe gałęzie z igieł, już jakiś czas temu. Czy usunąć te nagie, uschnięte gałązki ? Po ich ewentualnym obcięciu, pień będzie "pusty" do wysokości około 1,5-2 m od ziemi.
Ostatnie słowo w kwestii trymera - dla Moniki
Monisiu, pisząc o 2,3 - krotnym w ciągu roku usunięciu podszerstka u kingów/cavisiów, miałam na myśli wizyty moich klientów
Zazwyczaj cavisie przychodzą 3 razy do roku; natomiast jeżeli właściciel czuje się na siłach, ma czas, ochotę i niezbędny sprzęt, może jak najbardziej pielęgnować sierść swojego brzdąca znacznie częściej, regularnie usuwając martwą sierść. Pamiętajmy, ze systematyczne szczotkowanie czy przeczesywanie "grabiami" pomaga utrzymać i skórę, i sierść w odpowiedniej kondycji - psiak nie wymaga wówczas częstych kąpieli, które wysuszają i podrażniają skórę oraz podnoszą jej pH - a to już nie jest dobre.
Pozdrawiam cieplutko urocze futrzaki i równie uroczych właścicieli