TEMAT: Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 19 Maj 2015 11:16 #370547

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
No, takich czułości się nie spodziewałam :rotfl1: Paweł, Ptysiu, coś podobnego ;)
Szkoda, że rośliny ucierpiały; nie sądziłam, że taka różnica temperatur między nami. Może to sprawa ochrony, jaką daje las :hearts: Ale i tak jest cudnie, bo w proporcji straty minimalne. A pod sosną :bravo: :bravo: :bravo:
Urlopuj, wypoczywaj i nie zapominaj o podróżach :whistle:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Zielone okna z estimeble.pl

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 19 Maj 2015 11:23 #370552

• Roma
  • Roma's Avatar
Dowiedziałam się,że masz urlop,FOCHA mam na Ciebie :evil: i nawet obietnica pontyjki nie jest w stanie go zniwelować :angry:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 20 Maj 2015 09:22 #370883

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Marysiu, makutra pamięta jeszcze moją Mamę a może i Babcię :think: ale już M. ją zaanektowała i posadziła w niej ...surfinie.. :cry2: , co do wiosennych przymrozków zawsze tu coś się dzieje ...w Warszawie +3 , a u nas jakieś minusy :mad2: a to tylko 30 km. :think:

Wiesiu, Edyta :hug:

Moniś oczywiście że jestem autem :supr: i od razu podziękuję Hani :kiss3: wiesz jakiego mam stresa....jak każdy Ptyś :unsure:

Haniu już wyjaśniam....Monika nazwała Ptysiem pacjenta który ma ,,próchniczną pieczarę'' z punktu widzenia stomatologa :devil1: więc wizytę stomatologiczną umownie Moniś nazwała Ptysiowym spotkaniem... B)

Roma.....na razie rakieta jest na warsztacie nie wybiorę się z min. usterką w taką podróż... :whistle: :pinch: drugie moto ma opony takie ,,se''...na pewno będę na kawie... :think: i tak ganiam jak w ukropie....

Wczoraj byłem u mojej sąsiadki.....nawet nie wiedziałem...jaki ten świat mały....10 minut jazdy mam do ogrodu Bogulenki - Bogusi i znów :woohoo: ogród dopieszczony do bólu , a założenie ogrodowe skarpy i posadzona tam roślinność to w niejednym programie ogrodniczym stawiano by za wzór ( Bogusia załóż swój wątek :thanks: ), trawnik jak u Księcia Karola :devil1: mucha zdycha jak na nim siądzie :devil1: :bravo: masa pięknych roślin i założeń ogrodowych....a nasze ogrody w podobnym wieku tzn.Bogulenki, Aguniady i mój :woohoo:

fotki z dzisiejszego obchodu kwitną Tawuły van Houtte'a

SDC14057.jpg

SDC14058.jpg

SDC14070.jpg

SDC14071.jpg

taką kolumnę nabyliśmy dla powojnika

SDC14079.jpg

Soir de Paris nadal mnie zachwyca pokrojem , kolorem a w szczególności zapachem....

SDC14072.jpg

SDC14083.jpg

SDC14084.jpg

lilaki Meyera Palibin, moje jakieś takie karły u Aguniady miały spokojnie 1.80 m ,czym ona je karmi... :think:

SDC14061.jpg

Roma kwitną żarnowce

SDC14062.jpg

SDC14063.jpg

SDC13864-2.jpg

SDC13865.jpg

azalie.....
Załączniki:
Za tę wiadomość podziękował(a): e-genia, piku, Amarant, hanya, broja

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 20 Maj 2015 09:48 #370896

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Dwa ostanie zdjęcia chyba wpadły z Matrixa.... :devil1:

żarnowce mają swoje pięć minut

SDC14064.jpg

SDC14065.jpg

azalie....

SDC14081.jpg

SDC14080.jpg

SDC14078-2.jpg

SDC14077-2.jpg

SDC14074-2.jpg

SDC14075-2.jpg

oczko ....rośliny rosną jak szalone i niedługo zakwitną kosaćce syberyjskie...

SDC14082.jpg

ogrodowe...

SDC14066.jpg

SDC14068.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Roma, e-genia, piku, Bozi, Amarant, hanya, Adasiowa, broja

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 20 Maj 2015 11:30 #370934

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Paweł, wszystko w sprawie 'ptysiowej' już jasne :happy: Może się umówmy, że jedziesz odwiedzić Kubusia i przekazać mu braterski uścisk łapy od Kokosa, dobrze? Sprawę ogrodu pomińmy, Ty chcesz obejrzeć moje azalie, no śmiech na sali, panie Mellechowicz :rotfl1:

Hanka

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 20 Maj 2015 16:27 #371008

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Paweł,tradycyjnie porcja achów i ochów :) a teraz zapytam o rabatę pod sosną. Czy taką samą mogę zrobić pod dużym świerkiem ? Na razie mam pod nim przypadkowe rośliny i taki ogólny bałagan, bo podobno nic fajnego pod nim nie urośnie ;) w jakiej odległości od pnia posadziłeś rodki ? A może mogłabym posadzić azalie ? Jak znajdziesz czas w swoim urlopowaniu, to może cos poradzisz na mój bałagan podświerkowy :)

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 20 Maj 2015 19:25 #371096

• Roma
  • Roma's Avatar
Żarnowce to moja słabość i dzięki pewnemu życzliwemu facetowi wreszcie i u mnie zakwitły żarnowce :) Na razie nic wielkiego ale rosną u mnie dopiero od tej wiosny.Zresztą sam zobacz :kiss3:

1-DSCF2002-003.jpg

2-DSCF2007.jpg

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 21 Maj 2015 03:45 #371313

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Haniu dlaczego mamy pomijać sprawę ogrodu..... :think: ....a Kubusia chętnie pomiziam.... :woohoo:

Ina,system korzeniowy świerka jest "talerzowy" - rozległy ale bardzo płytki, mało stabilny, jest to drzewo które najczęściej wywraca wiatr (chodzi mi o lasy)....więc......rośliny tak rosnące będą miały sucho.....moja rabata jest pod sosną a sona ma palowy system korzeniowy, więc RH tak nie ucierpią....

Roma o rzesz Ty :woohoo: ale ten ciemny ładny....na pewno bym go nie kupił gdybym wiedział że ma taki kolorek :devil1: :funnyface:

dobra kończę te wypociny i idę się pakować....bo już ptaki śpiewają a ja w ,,proszku'' :bye:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 21 Maj 2015 10:52 #371437

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Paweł,dziękuję. To by było na tyle ,jeżeli chodzi o powielanie Twoich pomysłów. :) Tak mi się wydawało,że pod tym świerkiem nic sensownego nie posadzę.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 21 Maj 2015 19:35 #371588

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Ja również lubię szczodrzeńce :hearts: Najpiękniej wyglądają duże okazy podczas kwitnienia.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 21 Maj 2015 21:34 #371690

• Roma
  • Roma's Avatar
Gdzie to się kolega pakuje w środku nocy? :think:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 21 Maj 2015 21:36 #371693

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Hej, byłeś na tych rybach?
Ja byłam, w Pruszkowie w Orce i kupiłam okonie morskie na jutrzejszy obiad :)

Wiadomość na poczcie odebrałam (zgadnij, z kim konwersowałam wtedy :devil1: ) i ok, następnym razem.

Paweł, jakże inaczej odbiera się Twój ogród wiedząc, gdzie co rośnie.
Jest cudnie!

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 22 Maj 2015 07:19 #371796

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Pawełku ,ależ Ty masz bujnie w tym swoim ogrodzie .Nie wiadomo na co patrzeć ,tyle tego kwiecia :woohoo:Deszcz Ci ogród podlał ? Ja mam podlany ,ale konewkami przez samą siebie :mad2:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 22 Maj 2015 07:53 #371801

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Ina pod świerkiem możesz posadzić ,,cienioluby'' tylko musisz mieć ,,rękę na pulsie'' i dość często biegać z konewką :devil1: :wink4:

Bozi, właśnie kwitną ...jak będę miał chwilkę to zrobię zdjęcie... :bad-idea:

Romo Kochana...jakiej nocy pakuje się w...... :devil1: :tongue2: na ryby Pani nie chodziła - jeździła... :dazed: ....PW do Pani ktoś napisał....... :teach: :whistle:

Aguś :kiss3: ..hmmm jesteś pewna że to okonie morskie....a nie wietnamska panga :devil1: :wink4: ....na ryby w końcu nie pojechałem...spłoszył mnie poranny deszczyk, za wielkie słowa , to był jakiś mokry mazak...w ogrodzie sucho...wczoraj robiłem wykopki i się załamałem....totalny susz...a deszczu na horyzoncie nie widać...co prawda są szczęśliwcy w naszj okolicy (100 km) :devil1: ...Iwonka Majowa i Hania :dry: ...wiesz co ....ja też wczoraj się zachwycałem :whistle: ,,zielonym'' i śpiewem ptaków :hearts: podpatrywałem sikorki w budce ile kursów robią na minutę by wyżywić dzieci.... :blink:

Ewa, jak pisałem wyżej....podlewam z węża... :jeez:
Za tę wiadomość podziękował(a): Bozi

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 22 Maj 2015 12:41 #371915

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Paweł, sprawę pomijania tematu ogrodu wyjaśnimy na miejscu :rotfl1: Sam zobaczysz :jeez:
Twój staw zachwyca mnie nieustannie, a czysta, żywa, bezinteresowna zazdrość mną szarpie :)

Hanka

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 26 Maj 2015 17:16 #373335

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
No i wróciłem od Romy :flower: ....ale przynajmniej przez te 300km nikt nie straszył mnie ograniczeniem prędkości no może 130 km/h dla nowych autostrad to przegięcie ....bo jak ktoś zaliczy dzwona to i tak jest pozamiatane...jakoś Niemieckie przepisy bardziej przemawiają do mnie :teach:
rano udało mi się skosić przed deszczykiem i obecna chwila w ogrodzie jest jedną z piękniejszych .....ach te azalie i RH

SDC14219.jpg

SDC14220.jpg

SDC14222.jpg

SDC14223.jpg

SDC14225.jpg

SDC14231.jpg

SDC14229.jpg

SDC14234.jpg

SDC14247.jpg

SDC14250.jpg

SDC14251.jpg

SDC14252.jpg
Załączniki:
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Jo37, Bozi, Amarant, Krzysia, nelu-pelu

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 26 Maj 2015 17:24 #373338

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Piękności różanecznikowe :idea1: A wiesz ,że u mnie już dwa przekwitły i nawet je oskubałam .Jedna azalia niestety też już bez kwiatów .Ale za to różanych pączków pełno ,więc zacznie się nowy festiwal kwiatowy :flower2:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 26 Maj 2015 19:51 #373378

• Roma
  • Roma's Avatar
Moje Rh i azalie też już przekwitają :(
Pawle-zgodnie z obietnicą :kiss3:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.725 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum