TEMAT: Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 14 Cze 2015 11:05 #379292

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Byłam , pozachwycałam się i idę dalej. :)
Azja bardzo mądra. Drzwi zabezpieczone przed intruzem a przy okazji i pospać można. :happy:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 14 Cze 2015 11:34 #379309

• Roma
  • Roma's Avatar
Z kolei ja weszłam i mam problem z opuszczeniem terenu :P Żabki jak malowane,Kokos? patrząc na niego,przychodzi mi na myśl określenie "Dyl Sowizdrzał" :devil1:
Wreszcie i u nas nieco popadało i rośliny zaraz odżyły aż miło popatrzeć.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 14 Cze 2015 22:02 #379622

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Pawle, :)
teraz czekamy na rewizytę, no i mamy nadzieję jeszcze na kolejne podziwianie Twojego ogrodu.
Co do podsadzania powojnika, to pewnie wspominałam, że u siebie podsadziłam szałwią lekarską (sięga do 0,5 metra).
Jeśli masz na myśli naszą rozmowę przy pergoli (tam chciałeś posadzić klematisy), to miałam na myśli jakieś większe krzewy (może hortensje?), albo coś co było w Twoim ogrodzie... tyle, że nie pamiętam co to było. :think: Ach ta skleroza - na nią się nie umiera, tylko nogi bolą... :funnyface:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 14 Cze 2015 22:38 #379639

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Cześć- podnosisz dziś PKB, czy masz wolne ;)
W ogóle to proszę uprzejmie o info, czy w te wakacje planujesz jakieś weekendowe wycieczki motorowe w nasze strony.. nasze- czyli Dorciowo/Monikowe :whistle:

Azja w progu to chyba najlepszy alarm ;) W każdym razie ja nie miałabym odwagi.. a Kokos to taki zambruder- coś nie ma swojej zwyczajowej miny niewiniątka :happy3: A powinien.. :angry: stłamsił hosty, na których przyszłoroczne dzielenie bezwstydnie :oops: czekam

Ogród pięknie kwitnie.. :bravo: masz derenia kousa :woohoo: Już zazdroszczę serdecznie!! Toż to cudo jest :hearts:

Pozdrawiam :bye:
Ostatnio zmieniany: 14 Cze 2015 22:40 przez Monika-Sz.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 15 Cze 2015 00:52 #379703

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
dorciaj wrote:
... przyszłam zapytać gdzie Ty wczoraj byłeś?

Kochana w pracy...w pracy... :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: temperatura która morduje muchy jest nie na moje siły :devil1: :teach: było troszku za ciepło i wieczorem ,,musiałem być w Fabryce'' a na Dominikanę to chce się lecieć... :happy-old: przychylam nieba turystom... :wink4: ...nawet w nocy.... :jeez:

Martuś to był taki skrót ,,myślowy'' :whistle: chodziło mi o Louise Odier :oops: , co do Asi to wbrew pozorom mądre ,,futro'' :woohoo: poco czaić przed bramą jak można legnąć na progu a jak ktoś bedzie chciał wejść to musi ,,zwierza'' ruszyć... :rotfl1: :unsure: :whistle: :think: :devil1: :wink4:
Hanuś na kopanie to chyba najlepsza wiosna i jesień....sama wybierz... :whistle: :tongue2:....Monia obraziła się na grilla i powiedziała że nie będzie się niezdrowo odżywiać :rotfl1: :think: .....poza tym ma kudłate obowiązki :devil1: :wink4:
Aguś drzwi otwarte , tylko wcześniej trzeba zadzwonić.... :think:..wyczytałem że jutro z Bogusią jesteście w Józefinie..... :think:...ja o 15.00 będę już ,,na nogach''...więc ... :bad-idea: iryski już nie kwitną nad oczkiem :cry3: przez te szalone temperatury większość się upiekła... :jeez: :placze: jeszcze tak krótkiego kwitnienia nie widziałem... :dazed:
Ina witaj :kiss3:
Roma Kochana no wiesz co , Kokos to typowy wiejski burek :rotfl1: Dyl Sowizdrzał brzmi zbyt pretensjonalnie :rotfl1: :dazed: :devil1: wymieniamy żabki na koniki.... :pinch:
Danielo z tego co wiem to nad nasze piękne morze ...chyba wybiorę się w Lipcu...Roma jeszcze nie wie ale się dowie.... :rotfl1: :club2: pomyślimy, zobaczymy :bad-idea:
Monika-Sz wrote:
W ogóle to proszę uprzejmie o info, czy w te wakacje planujesz jakieś weekendowe wycieczki motorowe w nasze strony.. nasze- czyli Dorciowo/Monikowe :whistle:

A co to są wakacje.... :rotfl1: mój syn ma 29 lat i wnuczki by mógł już wyczarować... :whistle: ...wtedy bym wiedział co to wakacje :think: :devil1: :wink4: nawet ostatnio pływałem po Zalewie Zegrzyńskim....nie miałaś z Dorcią :rotfl1: :evil: czkawki..... :woohoo: ale byłem tak ,,zjechany jak bura suka''(a dlaczego suka a nie pies :whistle: :dazed: )..podpierałem się nosem...nawet silnik od łódki podłożyłem sobie pod nos... :rotfl1: :crazy:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 15 Cze 2015 08:03 #379725

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Witaj Pawle!!
Żabcia wyszła modelowo.Jakaś medialna, bo ładnie pozowała do zdjątek :bravo:
roślinki z kroplami deszczu ??
Zazdroszczę.U mnie sucho od 2 tygodni chyba.Grzeje.a ja co raz biegam i podlewam.Mogłoby już popadać.Jakiś odpoczynek od podlewania się już należy ;)
Piękne róże, chyba Chippendale widziałam.Moja jedna z ulubionych :hearts:
I powojniki - ładniutkie masz.coś ostatnio mnie wzięły i ciągle mam uczucie,że jeszcze jakiś by się przydał.A mam juz ich ponad 20. :wink2:
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 15 Cze 2015 09:05 #379743

• Roma
  • Roma's Avatar
No to teraz już Roma wie i nawet nie jest zaskoczona a wręcz zadowolona :P Żadnej zamiany nie będzie bo mimo,że nie mam oczka to żab mam wystarczająco dosyć ;)

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 15 Cze 2015 09:12 #379745

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
A bez grilla się nie obejdzie? :think: Jak coś wymyślisz, daj znak. Orlikowe sprawy załatwimy jesienią, żeby tylko pogoda nie była durnowata, bo to nigdy nie wiadomo. Może byś tak przez nieuwagę dołączył cichutko do turystów...
:hug:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 28 Cze 2015 07:59 #383677

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Pragnę zauważyć, że to jest lekkie przegięcie, że kolega tyle czasu się nie odzywa :hammer: :hammer: .
Czy mam się pofatygować ze szpadlem lub patelnią osobiście? :mad2:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Za tę wiadomość podziękował(a): Monika-Sz

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 29 Cze 2015 01:50 #384036

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorcia z patelnią jak najbardziej...tylko zabierz jakieś mięsko na to kuchenne wyposażenie.... :devil1: młodzież wyjechała na wakacje to chyba w końcu masz czas na.... :think:

w ogrodzie nudy.... :devil1: .......sucho okropnie, co prawda był jakiś śladowy opad ale dobry na boisko z trawy :wink4: dobrze że róże rozświetlają ogród kolorkami.Gosiu-Motylku dzięki za ,,wywar'' z dżdżownic...juz rozrobiony i wylany-podlany :wink4: .W tym roku Babciny jaśminowiec obsypał się kwiatami o boskim zapachu...wieczorem była to niezapomniana uczta dla mojego nosa :woohoo:

SDC14498.jpg

SDC14499.jpg

piwonie

SDC14472.jpg

jarzmianki

SDC14415.jpg

SDC14416.jpg

SDC14417.jpg

Arabella

SDC14454.jpg

SDC14453.jpg

SDC14333-2.jpg
Ostatnio zmieniany: 29 Cze 2015 02:07 przez chester633.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, hanya, Adasiowa

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 29 Cze 2015 02:36 #384038

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
kalina hordowina Aureum

SDC14442-2.jpg

szałwie

SDC14434.jpg

SDC14436.jpg

rodgersja kasztanowcolistna nad oczkiem

SDC14375.jpg

takie tam ogrodowe
SDC14433.jpg

SDC14482.jpg

SDC14501.jpg

SDC14503.jpg

SDC14461.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma, sierika, Amarant, hanya, Adasiowa

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 29 Cze 2015 07:12 #384046

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Paweł moja młodzież lipiec spędza z nami ;) dopiero w sierpniu będą pod opieką dziadków :tongue2: . Niemniej jednak mam już więcej luzu :dance: , bo przynajmniej nie robię w kółko za szofera :devil1: .

Ten opad co był, to się nawet na boisko nie nadawał :cry3: , sucho mam przeraźliwie :jeez: . Nawet nie chcę myśleć co będzie jak w końcu porządnie nie popada.

To ja poproszę o fotki róż!
Świat Dorci 2016

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 29 Cze 2015 13:23 #384130

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Pawle, piękne widoczki ogrodowe! Masz dużo kwiatów i sporo różowych :) To zdecydowanie moje klimaty :flower1:
Ślicznie wygląda duet piwonii z bodziszkami :flower2:
Czy rodgersja kwitła Ci już w tym roku?
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 29 Cze 2015 14:20 #384139

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Witaj Paweł nie było Cie chwilkę ale za to opłacało się poczekać , tyle pięknych zdjęć nam dałeś :thanks:

Pięknie i kolorowo , nawet naparstnice ,ja od lat już ich u siebie nie mam a zawsze mi się podobały .

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 29 Cze 2015 22:30 #384338

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Pewnie te nowe odmiany jaśminowca nie pachną tak upojnie, jak stare, babcine.
Uległeś namowom Markity i kupułeś jesienią ten "pusty" jaśminowiec? - bo ja nie i już żałuję (mam dla niego miejsce :funnyface: ).
Czy Twoje szałwie są z tych niskich, czy też wysokich, obecnie leżących na siąsiadach? :whistle: .
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 29 Cze 2015 22:45 #384362

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Jesienią na jaśminowiec nie namawiałam :happy3: , a teraz Pawła nie było ;)
A szałwie jeśli ode mnie to się kładą :happy3:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 29 Cze 2015 23:04 #384377

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta żadna z szałwii, które dostałam od Ciebie się nie kładzie :P , a mam przecież i takie 3 letnie :funnyface: . Kładzie mi się tylko jedna, ale tą akurat sama kupiłam :rotfl1: .
Świat Dorci 2016

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 29 Cze 2015 23:07 #384379

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Co za niesprawiedliwość :rotfl1:

Zielone okna z estimeble.pl