Dzień dobry!
Za niespełna godzinę zaczyna się zaćmienie słońca, a ja nie wzięłam filtra z domu i nie mam przez co oglądać, buu.
Jak się macie? Przygotowani do obserwacji nieba?
Wczoraj udało mi się oczyścić skalniak, odmłodzić żurawki i przyciąć kilkanaście wrzosów.
Lista się przydaje, niewątpliwie!
Ewuniu, właśnie po to sobie tę listę stworzyłam, żeby metodycznie krok po kroku działać w ogrodzie.
Nie lubię chaotycznie, więc taki spis do odhaczania bardzo ułatwi mi życie.
Nowe mebelki - mam nadzieję, że wystarczy nam kasy...
Co roku inwestycje w ogród pochłaniają spore fundusze i nie wiem, czy damy radę. Oby. W razie czego, stare mebelki stoją w domku ogrodnika.
Miłego!
Kasiu, lista jak lista, Ty masz z pewnością znacznie dłuższą, ale to wypunktowanie ma służyć praktycznie - do uporządkowanego działania w ogrodzie. Perspektywa nowej rabaty kręci niesłychanie, chociaż wiadomo, że w pierwszym roku rośliny nie będą zbyt duże. Mimo to, nie mogę się doczekać realizacji! W weekend będę chciała wyznaczyć linię rabat.
Ogromnie zależy mi na tym, żeby maksymalnie dużo zrobić wiosną, a latem cieszyć się ogrodem z perspektywy leżaka i lampki wina
Przez te kilka lat nieźle się zaorałyśmy, prawda?
Szybkiego piątku!
Moniko, jak nastrój? Dzień piękny, weekend nie powinien być najgorszy - będzie szansa spędzić go w ogrodach.
Czytałam co prawda, że chyba masz inne plany? W takim razie życzę miłego innego sposobu na życie
Jak tam decyzje związane z pieskiem w domu? Coś się ruszyło, czy na razie temat w zawieszeniu?
Haneczko, obawiam się, że jak zacznę od zakupu mebli, to na resztę mi nie wystarczy
Zresztą, zobaczymy, jak wszystko się ułoży
Póki co, prace dają mi dużo energii, ale lato planuję spędzić odpoczywając i delektując się pięknem natury
EDIT: MAMY PUDEŁKO DYSKIETEK!!!! BĘDZIE OGLĄDANIE