Dzień dobry w już czwartek!
Pogoda dopisuje, chociaż o poranku było u mnie -5,5st.
Słońce jednak szybko podwyższyło temperaturę.
Jest cudnie! Dziś na popołudnie planuję ostrzyc grupę 50-ciu wrzosów.
Oj, nie wiem, czy zdążę za jednym podejściem...
Życzę wszystkim udanego dnia! z możliwością pracy w ogrodzie
Paweł, u mnie też było zimno - o 6ej rano -5,5st. U Ciebie jeszcze chłodniej!
Z pracami posuwam się do przodu, ale jeszcze mnóstwo przede mną.
Sama praca przy regeneracji trawnika będzie bardzo męcząca i czasochłonna, ale trudno, musimy doprowadzić go do ludzi.
Dziś tnę pozostałą część wrzosów. Na razie ogarnęłam 1/6 całości.
Azjomiś lubi się na nich wylegiwać? Wcale się nie dziwię!
Do szkółki jeszcze nie wchodziłam, ale są już i łany brateczków wystawione, cudowne bukszpany i iglaki, oczary, liściaki, mnóstwo worów ziemi na paletach... codziennie coś nowego dowożą. Może uda mi się wstąpić. Wstrzymuję się, bo mrozi!
Miłego
Majutek, Nieustraszony Pogromca Dereni to tak naprawdę moja niezastąpiona prawa ręka w ogrodzie, przy pracach wymagających większej siły. Nie powiem, żeby PanM jakoś szczególnie uskrzydlony był po ich wykonaniu, ale pomaga dość chętnie
Co bardzo doceniam! Tośmy sobie posłodzili
Życzę, by żyrafa pojawiła się na półce już wkrótce... to bardzo przydatne narzędzie do grubszych gałęzi. Tnie jak w masło...
Moniko, wieczory i poranki rzeczywiście chłodne, ale mi to nie przeszkadza - w końcu mamy dopiero marzec i to normalne, że pojawiają się przymrozki. Na szczęście nie dokuczają jakoś szczególnie i można normalnie działac w ogrodzie.
Bratki z kolei widzę tylko na zewnątrz, ale jeśli Ty wolisz je mieć na oku, to jasne, że posadź sobie w domu
U mnie w okolicznych ogrodniczych wszędzie pełno kwiatów. Nawet się zastanawiam, czy nie pojechać już do Melona - tam zapewne jest kwiatowe szaleństwo. Oni zawsze przodują w tejże ofercie. Zastanowię się. Przede mną na pewno jeszcze wyprawa na giełdę, do Flora Point, no i do mojego ogrodniczego. W kwietniu odbieram ponad setkę roślin ze szkółki bylinowej, więc generalnie powinnam się zacząć sprężać z bieżącymi pracami, jak i dekorowaniem donic.
Czemu nie poprosisz P. o pomoc w cięższych pracach? Jestem pewna, że nie odmówiłby...
Pozdrowienia odwzajemniam!
Haneczko, słusznie - daj sobie nieco na luz!
Głaski dla zwierzyny, a dla Ciebie życzenia dobrego dnia