Marysiu- witam weekendowo. Pieknie u nas słońce świeci- mam nadzieję, że i u Ciebie za oknem równie optymistycznie
Ja jeszcze nie miałam potrzeby bycia biorcą, ale juz w liceum sobie obiecałam, że będę krew oddawać. Przez kilka lat miałam przerwę- teraz po przeprowadzce wstyd byłoby do tego nie wrócić. Raz w miesiącu jest ambulans przy ratuszu- kilka minut drogi od domu, tak więc nie muszę daleko się wybierać- nie sposób nie skorzystać
Co więcej- Mąż się zastanawia, czy też nie zacząć oddawać..
Dobrze, że dla Ciebie krew była dostępna- musiałaś mieć ciężkie przygody zdrowotne..
Moja grupa co prawda nie jest zbyt uniwersalna, ale to zawsze dodatkowa kropelka
W domu wszyscy wiedzą, że gdyby coś mi się stało, to chcę też być dawcą narządów- ale przy poim trybie życia chyba nic się nie będzie nadawało
Bogusiu- słońce od razu wywołuje uśmiech na twarzy! Jest pięknie
Krew oddaje bez problemu, ale szpiku bym nie chciała.. Jakoś przeraża mnie procedura znieczulenia i pobrania z talerza kości biodrowej
Dario- jasne, że pamiętam
Jak się cieszę, że zaglądasz
Z psiakiem to już sama nie wiem, jak wyjdzie. Na razie i tak nie bierzemy. Może w lato pojawią sie jakieś szczeniaki- zobaczymy.
Na razie jestem na etapie, że wszystko mi jedno. Jakiś niechciej mnie dopadł..
Tamaryszku- witam Cię serdecznie i dziekuję, że zabrałaś głos w sprawie
Czy dobrze poznaję.. Ewa- Tamaryszek..?
Cieszę się, że głosujesz za brzozami- ja je bardzo lubię! Wiosenne młode listeczki, w lato świetlisty cień.. jesienią złote przebarwienia i liście leżące na rabacie- jak rozrzucone złote monety
nawet zimą- gdy jest łysa.. bo wtedy pięknie widać korę.
Jedno, czego byłam od początku pewna w związku z ogródkiem- to że będą brzozy
i akceptuję ich "uciążliwość"- chociaż ja inne drzewa oceniałam jako "gorsze". Grabienie liści to przecież też sprawy ogrodu.. a robi sie to i tak rzadziej, niż koszenie- z trawnika też przecież nie zrezygnuję
Dziękuję za miłe słowa nt pagórka brzozowego- mam nadzieję, że nie zepsuję tego miejsca, dokańczając wrzosowisko.. tzn, że nie zrobię jakiegoś gargamela rabatowego
Dzień piękny za nami. Słońce tak cudownie świeciło, że aż się serce wyrywa do ogródka. Nie przycinam jednak nic- jeszcze kilka tygodni.. Na razie dni przedwiosenne, ale nocą przymrozki. Rano cały ogródek był okryty szronem.
Zastanawiam się tylko, czy przypadkiem nie powinnam zdjąc stroisza z wrzosowiska i krzaczków lawendowych?? W dzień plusowo i słonecznie, a nocą niewiele poniżej zera
Trzymać, żeby w nocy nie zmarzły..czy odkryć, żeby w dzień sie nie ugotowały...?
Co robicie ze swoimi ubranymi krzewami na rabatach?
Rano byłam na oddaniu krwi, a teraz bezkarnie się najadam czekoladą.. o przepraszam- ekwiwalentem
to się nie liczy