TEMAT: W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie.......

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 08 Cze 2016 21:59 #479058

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
U mnie chodzi co 2 miesiace ale teraz wyszły trzy, doszedł tez ogród..... :jeez: , sucho jak diabli, niby sporo padało ale mało było takich konkretnych opadów....no a piaski wszystko przesieją... :tongue2:
Sonia nie wyjdzie bo za duża, poza tym ona inny charakter ma a Sambor był przy budzie prawie 6 lat, uciekał z łańcucha, u nas uczy sie innego zycia ale szęscioletni pies ma nawyki trudne do wytępienia, nikt sie nim nie przejmował, mijali go niczym stary but trudno więc winic go za cokolowiek.

Majka, człowiek nie uświadamia sobie czym jest zdrowie dopóki ono jest...no u Ciebie nie ma cudów? tyle róż co masz....

W związku ze zlotem a raczej moim wyjazdem/jadę?/ musiałam do cienia przenieść doniczki z sadzonkami, 100, więcej....sama sobie dołki kopię :flower:
Ostatnio zmieniany: 08 Cze 2016 22:07 przez sierika.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Zielone okna z estimeble.pl

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 08 Cze 2016 22:19 #479075

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Ewo, piękne kwitnienia różane :hearts: Ta różowa piękność na drugim zdjęciu, to co za jedna? Tak chwalisz orlaję a do jakiej wysokości ona rośnie i ile czasu kwitnie?
Mordęgi z płotem współczuję.

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 08 Cze 2016 22:25 #479081

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Angela, źle mi sie kojarzy :rotfl1: ale jest przepiekna, ma takie czareczki.....orlaya kwitnie już od 2-3 tygodni, teraz osiąga pełnię ale ma jeszcze maśe pąków, sadzona w ubiegłym roku była nzsza, tak z pół metra w tym roku z samosiewu ma 1m i wyżej...

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 08 Cze 2016 22:33 #479088

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Orlaya jest jednoroczna?

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 08 Cze 2016 22:43 #479090

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Tak.
Za tę wiadomość podziękował(a): Bozi

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 08 Cze 2016 22:47 #479097

• Adela
  • Adela's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Pamiętajcie o ogrodach
  • Otrzymane dziękuję: 374
Oj, Ewo zdaję sobie sprawę, jak u nas wygląda wykup gruntów. Ale powiem Ci, że nigdy nie jest idealnie. My z sąsiadami mamy swoją ulicę, która jest utwardzona tylko gruzem budowlanym. Latem jeszcze da się przejechać, ale jesienne deszcze i zima, to już jest problem z przejazdem. Czasem zastanawiam się, jak będzie, gdy sąsiedzi zakończą budowy i duży sprzęt przestanie jeździć. Kamień zmieszany z ziemią i gliną, błoto po pachy. Już wolałabym oddać tą naszą drogę do gminy za friko, żeby mi tylko zrobili dobry dojazd do posesji.

Ewo, różyczki jak malowane, ale zastanawiam się, co to za drobne białe kwiatki obok nich? Takie małe kwiatuszki zebrane w baldachimy. Może to hortensja pnąca? Bardzo ładnie się komponują z różami.

Pozdrawiam :)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 08 Cze 2016 23:17 #479107

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Arleta, ja mam drogę z przodu, za moim domem będzie ta a kawałek dalej kolejna....droga 6m +2m chodnika dla 5 domów, o ile ta dalsza jest faktycznie potrzebna to ta w środku nie, sami urzędnicy pukają się głowę, zrobil sie taki absurd, że i ci co chcieli drogę muszą jeszcze dodatkowo oddać grunt i oburzaja sie bo raz juz dali, nie chodzi o sama droge tylko jej szerokość, normy unijne a nikt nie patrzył, że drogę puszczaja im pod samymi drziawmi, teraz obudzili sie gdy maszyny wjechały, mogą hamburgery sprzedawać z oknien... :rotfl1:

To hit, orlaya z selerowatych...hortensja pnąca to 10-cio metrowy potwór, wybitnie do cienia i na solidne drzewa, żadne pergole itp. na dobrym stanowisku zagłuszy wszystko, na kiepskim nie bądzie piekna..... :flower:
Ostatnio zmieniany: 08 Cze 2016 23:18 przez sierika.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adela

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 09 Cze 2016 09:57 #479195

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Ale się cieszę, że będę miała orlayę :dance:
Cudna
Myślisz, że trzeba zbierać nasionka, czy sama się wysieje?
na pewno część biorę.
Ogród rewelacyjnie wygląda, wcale nie widać, że nie wyrabiasz.
Życzę Ci deszczu, szczególnie podczas zlotu, żebyś nie musiala się martwić o roślinki
Dzisiaj przyszła paczka ze Szczytnicy. Mma więc sadzenie, podlewanie i szykowanie do wyjazdu.
Miałam jakieś ciasto upiec ale chyba sobie daruję

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 09 Cze 2016 10:52 #479200

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Ewuś cóż ja mogę powiedzieć.Całym sercem jestem z Tobą .Mam nadzieje, że uda się uniknąć dużych zniszczeń.Ogród masz piękny,róże potrafią zauroczyć.Ja zastanawiam się nad budową studni na potrzeby ogrodu.Jak zorientuje się w kosztach to podejmę decyzje.Deszczu Ci życzę i miłego dnia. :kiss3:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 09 Cze 2016 23:18 #479459

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Ależ Ci piękne wychodzą te kompozycje różane :ohmy: Połączenia kwiatowe rewelacyjne!!
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 10 Cze 2016 10:20 #479521

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Co to jest takie niebieściutkie na trzeciej fotce ?
Pięknie ,bujnie i ta rozmaitość :hearts: Ewciu pięknie masz ,powinnaś wodnikowi pokazać .
Może by Ci jakąś zniżkę zaproponował :drink1:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 11 Cze 2016 23:32 #479994

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Ewo, wszystko piękne, obfite, zdrowiutkie - śliczności. A z orlayą to masz klęskę urodzaju- do pozazdroszczenia. Moja orlaya malutka i marniutka, część podryta przez myszowate - chyba nie zdoła zakwitnąC. Jeśli można, to stanę w kolejce do Twoich orlyowych nasion. Może będą takie plenne jak martusiowa werbana, co to połowę forum zarosła? ;)

Trzymam kciuki za Was - trochę będzie zamieszania z tą drogą, ech...

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 12 Cze 2016 10:34 #480054

• Aszka
  • Aszka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2655
Uwielbiam takie ogrody :thanks: jak się patrzy to mijają bóle tu i ówdzie.Lekka zima sprawiła,że rozbujały się niesamowicie.
Ja już nawet chwastów nie widzę :garden1:
Z urzędami nie wygrasz a co dziwne,że punkt widzenia zmienia się z punktem siedzenia.Tam za biurkiem ich racja jest najważniejsza gdyby ich przenieść i zabrać to już co innego.Ludzka natura ;)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 12 Cze 2016 11:11 #480065

• olga1234
  • olga1234's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 707
:flower2: Można godzinami spacerować u Ciebie, :wink2: za każdym razem odkrywasz co innego, różyce przepiękne ,jest na forum kilka ogrodów dostojnych w których spacer to rozkosz . kompozycje różano bylinowe ekstra, stworzyć sobie taki azyl ,to wielka radość i daje satysfakcje do dalszej pracy .Gdyby była taka możliwość kupić parę nasionek ORLAYA byłabym bardzo szczęśliwa, kompozycja z różami super :flower2: pozdrawiam życzę miłego ,niedzielnego popołudnia :bye:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 12 Cze 2016 21:59 #480271

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosia, teraz masz jeszcze więcej do sadzenia, szczęście niebywałe, pokazuj tylko co gdzie upychasz, z orlayą juz wiesz co i jak....

Kasiu, cały ten weekend był dla mnie więcej niz miły, zlot przekroczył moje oczekiwania... :hearts:

Aga, jakos tak wychodzi, najczęściej i najlepiej przypadek rządzi...ja tylko sadzę.... :rotfl1:

Nowikno to gilia, jednoroczniak, któremu chce się wysiać po zimie, bardzo ciekawa roslina kolorystycznie ale i wizualnie też. Wodnik nie ogrodnik więc nie odpuszcza... :happy2:

Iza, kolejka to pół forum ale będę zbierać twardo, piękna nigdy dość....

Aszko, bólom precz...oglądaj do woli.... :)

Olu, dziekuję, zawsze zasypujesz pochwałami i rumienię się, co do nasion oczywiście....

Dziewczyny i chłopaki dzisiaj jestem jeszcze w Firleju... :hearts: , myslami juz niestety, żałujcie co, którzy tam nie dotarli....wszystko było do pozadroszczenia. Poznałam tyle osób, nie pamietam kiedy tyle śmiałam się, gadałam i sciskałam, o całowaniu przy odjeździe nie wspominając.... :rotfl1:.
Pakowania łupów przez szczęsliwych forumowiczów nie zapomnę do końca życia..... :happy3: to dopiero przeżycie... :dance:
Ostatnio zmieniany: 12 Cze 2016 22:01 przez sierika.
Za tę wiadomość podziękował(a): pamelka, elsi, r-xxta, Bozi, zanetatacz

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 13 Cze 2016 07:22 #480337

• olga1234
  • olga1234's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 707
:flower2:
Nie ma co się rumienić :funnyface: taka jest prawda , każda z nas wie , że stworzyć coś co daje satysfakcję to nie przelewki , a jaka radość :wink2: . Ogród mieni się kolorami tęczy, a w duszy gra. .Pozdrawiam :bye:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 13 Cze 2016 07:34 #480338

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Ewciu zazdroszczę Tobie i innym tak fajnego spotkania .Może kiedyś i mnie się poszczęści .No ale na razie jest ,jak musi być.Jeśli byś zebrała nasionka tj ciekawej roślinki ,jaką jest gilia to ja będę bardzo ,bardzo chciała :kiss3:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 13 Cze 2016 13:20 #480419

• IwOnagn
  • IwOnagn's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Zazdroszczę spotkania :mad2: , wyobrażam sobie, jak było kapitalnie, szkoda , że tak daleko B) , pozdrawiam :kiss3:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.703 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum