Aga dzięki za fotki poglądowe
, decyzja zapadła, będzie podwyższone
, cegły już są, jeszcze tylko lepienie
Dorcia z ogniskiem już sprawa wyjaśniona, choć jeszcze w trakcie prac
. O jakichś ławeczkach myślałam, ale jeszcze nie zdecydowałam jak mają wyglądać, może się przejadę do tartaku i popatrzę co jest dostępne
Trawę już wczoraj musiałam skosić
, po trzymiesięcznej przerwie nadal stwierdzam, że nie cierpię tej roboty
Bardzo Cię brakowało na wyjeździe
, mam nadzieję, że w październiku się spotkamy, musimy
Ewo Sieriko nie wiem gdzie wyczytałaś w moim poprzednim poście o energii
, raczej o przesileniu jesiennym
, ale jeśli lepiej się poczułaś, to już się cieszę
Myślę o jakichś ławeczkach wokół ogniska, ale jeszcze koncepcji brak
Nasion jęczmienia jeszcze nie wystawiłam ze śmieciami
, daj adres, to Ci wyślę trochę tego dobra
Bożenko ognisko znajduje się miejscu możliwie najbardziej oddalonym od rabat i drzew, dlatego tak "na środku"
. Poza tym i tak nie chciała rosnąć tam trawa, więc jakiś pożytek z miejsca będzie.
Handlować chwastem
, będę wysyłała dziewczynom, to i Tobie prześlę
Edyta kobieto z ADHD
, widziałam, że już znowu przerabiasz
Powiem Ci, że Twój ogród jest bardzo inspirujący, od tygodnia chodzę po swoim i wymyślam, gdzie by tu trawy powsadzać
Moniś myślę, że o Heldze i Memory wiesz już wszystko
, zatem dla Ciebie fotka moich zakupów
Z traw kupiłam miskanty 'No 1', 'Nishidake Goteborg', molinie 'Cordoba' i 'Transparent' i stipę Gigantea.
Elu niby też już trochę traw mam
, ale zakupy właśnie teraz, kiedy one wyglądają najpiękniej, zawsze są większe niż potrzeby
Paweł ciągle się nie odezwał, a Twój marcinek jednak trochę inny od Pawłowego
, kwiatek mniejszy i trochę bardziej pusty. Co nie zmienia faktu, że ciągle nie wiem gdzie go wsadzić
Marzenka Memory to cudo jest prawdziwe
, zobacz jakie te kłoski puszyste
Kasiu ognisko jednak zostanie podniesione, niedużo, ale to powinno trochę poprawić proporcje
. U mnie jednak straszne wiatry hulają, będę się czuła bezpieczniej, jeśli troszkę go podwyższę
Jak nie przepadam za jeżówkami
, Glowing Dream są bajeczne
Broja już się przyzwyczaiłam do średnicy ogniska
, myślę, że będzie nawet wygodniejsze niż mniejsze. Ale podwyższenie nastąpi
Ewcia w Twoim zatłoczonym ogrodzie z gumy dobrze by wyglądały wysokie "prześwitujące" trawy
, proso potrzebuje kupę miejsca, nie wiem, czy wyautowanie jednej róży wystarczy
. A cóż to za odmiana, której nie możesz się oprzeć?
Znów minął prawie tydzień
, kiedy to zleciało
Szkółking to już przeszłość
, choć zakupy jeszcze nie wsadzone, zaledwie jedna molinia znalazła docelowe miejsce. Czekam na poprawę, czyli na pogorszenie pogody
. Wczoraj po raz pierwszy po trzech miesiącach przejechałam kosiarką po całej działce. Dramat
. Nie wiem jak to się stało, ale po tej suszy mam trzy razy więcej nierówności na trawniku. Zawsze miałam góry i doły, bo sama ten teren przygotowywałam i nie zrobiłam tego jak widać najlepiej, ale to co jest teraz, to jest jakaś porażka
. Będę musiała wiosną wyrównywać, dosypywać ziemi, bo nie mogę po tym w ogóle jeździć kosiarką
Od niedawna co codzienny obchód ogrodu chodzą ze mną koty
buszujące w trawach
po drzewach też już nieźle śmigają
oprócz kotów wzrok przyciągają oczywiście trawy
a także róże
na koniec zagadka
, co mi wyrosło na warzywniku
czekałam aż zakwitnie, bo ma fajny pokrój, myślałam, że kwiatuszki będą białe, ale są żółtawe, nigdzie nie spotkałam takiego czegoś