Romcia i jak, ogoliłaś astra
? Ciągle czekam na fotki trawiastej
Ula Póki nie poprawione nie układam żadnych gałązek, żeby łatwiej było lepić na czystym
, na kiełbaski przyjdzie pora
Dorcia w Casto akurat nie byłam
, dość nie po drodze, ale w poniedziałek się specjalnie wybiorę
Dostałam ostatnio w gratisie krokusy 'Orange monarch', cieszysz się
?
Iwonka było mi bardzo miło
, o Memory się nie martw, jak tylko Marcie skończy się sajgon w pracy (za tydzień), pojedziemy i ukopiemy
Po sklepach budowlanych nie jeździłam, najpierw objadę wszystkie markety, a potem będę wstępować wszędzie
. Jakbyś mogła zapytać u siebie, byłabym wdzięczna
Ewa to wszystko przez pogodę
, za gorąco było na pracę, to siedziałam przy kompie
. Ale już dziś fantastycznie buro i ponuro
i burza była wczoraj
, a potem padało całą noc
Bożenko o tak, trawy fantastycznie przyciągają wzrok
, chwasty spakowane, w poniedziałek wysyłam
Jolu moje sadzonki mają więcej niż po jednym młodym listku, ale żaden nie ma 5 cm
, może posadzę je jeszcze ze 'starymi'. Boję się, żeby coś nie zepsuć, bo moje wcześniejsze, dorosłe skrętniki, które widziałaś, fatalnie zniosły lato, dwa straciłam, w dodatku nie wiem które, bo żaden nie kwitnie
. Wstrzymam się jeszcze z sadzeniem, najpierw zakupię ten Previcur. Czy takie podlewanie z tym środkiem to tylko na start, czy potem powtarzasz?
Oczekiwana zmiana pogody wreszcie nastąpiła
. Wczoraj wieczorem przeszła burza, a potem lało pięknie całą noc
. Najśmieszniejsze, że 'oszuści pogodowi' w ogóle czegoś takiego nie przewidywali dla mojej okolicy
, nie kumam za co w ogóle im płacą, skoro nie potrafią przewidzieć pogody na najbliższe godziny
. Dziś od rana było tak mokro, że nie mogłam od razu zabrać się za sadzenie i przesadzanie, zatem wybrałam się na poszukiwanie grzybków
I znalazłam
, a przysięgam, że jeszcze wczoraj ich nie było, bo od początku września chodzę stałą trasą
. Co to jednak znaczy cała noc opadów
Niby niewiele, ale na jeden obiad starczy
Potem wreszcie wzięłam się za poczekalnię, a jeszcze wczoraj dojechały ostatnie liliowce, więc wszystko dobrze się złożyło. Nie mogę powiedzieć, że uziemiłam wszystko, bo na kilka roślin jeszcze nawet pomysłu nie mam
, ale widzę światełko w tunelu
I trochę aktualności obrazkowych
w ogrodzie też mam grzyby
, te raczej mnie nie zachwycają
a co zachwyca? Na przykład powtarzające liliowce
, cudny Night Dreams
niemniej ładna Darla Anita
cleome od Edyty szaleją na wielorybniczej
zawilcom wreszcie pogoda pasuje
no i ciągle róże
, Big Purple
Gospel