Witam !!No i mamy maj i pierwsza majówka!!Mogłaby byś cieplejsza.Ale w życiu dużo chciałoby się tym mogłoby....
eda_s-Edytko Alabama Sunrise wydaje mi się bardziej zielonkawa i mocniejszy nerw.a ta jest jakaś wypłowiała, beż z żółcią.Zobaczymy m jak się będzie rozwijała
Mój Blue Diamond jeszcze się jak widzę nie rozmnożył.posadziłam 2 i dalej mam 2. Ale i tak cieszy
Aguniada-Aguś Jeszcze we wtorek do pracy szlam w bluzeczce z krótkim rękawem a w środę w kurtce z podpinką
Ochłodziło się dużo.ale najważniejsze,że popadałoa.Już nie jest sucho.
Dziękuję za pochwałę mojej fotografii
Te białe Tawuły , przypominają mi ogród z dzieciństwa, bo tam były takie duże krzaczorki .
Nowinka-Ewuś Ja właśnie takie ogrody lubię, kolorowe, pełne roślinności, zmienne od kwitnień i pełne owadów .To jest dopiero żywy ogród!!
Bozi-BożenkoTen fiołek może i ładny.ale rozsiewa się w pobliżu wszędzie.I już go zaczynam usuwać
Wiolu To efekt kilkuletnich zakupów. nasadzeń.I jest tak jak zamierzałam ,bardziej kolorowo na rabacie liliowcowej.
Jeszcze przydało9by się tak obsadzię rabatę z hostami.Oj tam dopiero by weszło tulipanków! :jeez:Hosty rosną pod dwiema ścianami domku.I jeszcze pod winogronem
A juz myślałam ,że nie będę nic kupować
Aszka-Olu Ale i suche wsadź do ziemi , może teraz ziemia po deszczach , to coś jeszcze z nich będzie
Adasiowa-Anuś Tulipanki się rozkręciły, rozkwitły i fajnie.Szkoda,że niektóre już przekwitają,/tylko nam wspomnienia tulipankowe zostaną
Czy wróciłam na dobre,to sama nie wiem...Cieszę się każdym dniem. jaki mam.A co przede mną, co jeszcze czeka.Tego nie wiem Anuś.Działka daje mi dużo radości i psychicznej równowagi.Dobrego miejsca do kontemplacji na rożne tematy, problemy,,,
Ten fiołek to nazywam rozbójnik,bo wszędzie wchodzi. Rozsiewa się go sporo.A mi już tyle go nie potrzeba. A Chesz go???
Anuś dawno dawno temu, to ja dosalałam bielunia i posadziła go sobie w skrzynce balkonowej do pelargonii.Tak myliłam roślinki
odpoczynku nie mam
dopiero po niedzieli.Pracuję weekend
Fiona juz w tym roku zaczęła chodzić na polowania.I co raz idzie na drogę albo w warzywnik( jak było ciepło) i tarza się w ziemi. Później futrzaka trzeba bobrze wytrzepać, zanim wpuści się do swojej pościeli.
A ona lubi z ludźmi spać, blisko ramienia się rozciąga jak dziecko przytuli i śpi do rana.Czasami mój budzik ja budzi i niemrawo podnosi się albo i nie
Dziękuję za serdeczne pozdrowienia. Również pozaprawiam cieplutko Anuś i Ciebie i Adasia i psinki i życzę udanej majówki
vita Witaj w moich progach
Uzbierało się ubierało jakoś tych tulipciów
Blue Diamond , ma już 3 rok, nic go nie podjadło.Jest tyle ile było.chociaż mógłby się rozmnożyć już
Ann wciąż piękna
jeszcze sobie kwitnie
Przekwitają , szkoda
Na tarasie też lubię jakiś bukiecik