Aszka- OluDzisiaj wreszcie piękna pogoda,słońce ciepło.,Aby tak już zostało.
Drzewa kwitną, pięknie jest, a będzie jeszcze piękniej
Firletko Cieszę się,że mnie odwiedziłaś.
Oj już zapomniałam ,że byłam 3 tygodnie na odpoczynku,rehabilitowany kręgosłup już deko się odzywał, jak dorwałam się do ogrodowych prac.Ale ogólnie jest lepiej.Mogę spać bez bólu, a nocami to już było wkurzające
Tak nowy kupiony powojnik.To już jak się okazało.22 do kolekcji.Przy okazji policzyłam swoje clemki.I się okazało,że mam;
1. ten co ma juz pączki - to Maidwell Hall- nowy od lata,jeszcze nie kwitł u mnie
2.Marhham s Pink - nowy od lata- jw.
3.Arabella
4.Jackmani
5.Vilde de Lyon
6.Summer Love
7.Kaiser- cudny pełny, cudo różowe
8.Allanah
9.Jan Paweł II
10.Pillu- też ładny
11.Julka- bardzo ładna
12.Innocent Blush
13.Etoile Vilolet Vilette- mam razy 2
15. Vyvyan Pennell
16.President
17. powojnik 'Rosy O'Grady'
18 , kupiony NN -z przeceny
19.NN
20. górski biały, drobny
21.Bill Mac Kenzie - żółty
22.Nelly Moser- nowy kupiony
Jak znam siebie to jeszcze jakiś dokupię,jak mi się któryś znowu spodoba
iatki jeszcze wolnej mam.
Jutro będę zamocować nowe podpory do powojników, bo kupiłam.Ale za zimo było i jeszcze tego nie zrobiłam
Żonkile kwitną.Ja czekam na babcine , białe , pachnące cudnie narcyzki. Bardzo je lubię
Tak trzmiele,pszczoły na miodunce się stołują i nie tylko
Bozi-Bożenko Witam cię
Jakoś tak wyszło,że z wiosna nowy wątek się zaczął.
Nareszcie, cudna wiosna się nam robi.Pogoda się poprawiła.Hiacynty ładnie jeszcze kwitną,Inne roślinki zaczynają i kwitną albo wychodzić ziemi.
E te pączki kwiatowe to są na powojnikach z grupy atragene.One najwcześniej kwitną.Kupiłam je w ubiegłym roku w lecie.Także jeszcze u mnie nie kwitły.I nawet na żywo tych kwiatuszków nie widziałam.
Moje hortki wypuszczają listki.Bobo ma maluśkie pąki.Może one później wypuszczają.Jeszcze poczekaj, może wypuści.
artam-Martuś Witam cię !!
Wiosną mamy dużo maleństw kwitnących.A one tak cieszą, bo człowiek po tylu miesiącach posuchy głodny jest ogrodowych kolorków. :)Moja magnolka miał tylko ze 4 kwiaty rozwinięte bardziej a reszta jeszcze w łupinkach spała.Oj szkoda,że Twoja ucierpiała od mrozu.Mieszamy w takiej części kraju,że chłody, przymrozki wiosenne są często złe dla naszych roślinek.Ale ryzykujemy i sadzimy to co lubimy, prawda?
Dziękuję za pochwałę moich zdjątek, ja wciąż ich się uczę
Moniczko Bardzo dziękuję za miłe słowa.Ja ciągle takiej fotografii kwiatowo-ogrodowej się uczę
a najważniejsze,żeby one nas samych cieszyły
A Twoje kwiatuszki, tez na pewno cię cieszą
Oj to dziś cały ogród będzie perfekcyjnie u ciebie zrobiony.Masz jeszcze pomocnika- męża.Dobrze, bo czas na te ogrodowe.Ja mam trochę do tyłu.Bo wolnego nie mam
Bratkowych kolorów przybywa
I Moje nowe, dziś kupione nabytki:
Taki pierwiosnek , żagwin i biała sasanka
pierwiosnek - ładny śliwkowy kolorek, i listki ciemniejsze.ciekawe czy takie zostaną ??
Mój kielichowiec znowu nic nie wypuszcza
W ubiegłym roku, podmarzł.Potem odbił,ale już nie kwitł.w tym roku tez gałązki puste. Czyżby znowu coś nie tak było
???
Mam pytanko, czy sadzicie już dalie??
zaglądałam do nich puszczają juz kiełki.I mam pokusę aby je jutro posadzić do ziemi.Dobry pomysł, czy nie ??