Witam wszystkich w ten cudownie zachmurzony dzień.Jest duża szansa , że dzisiaj będzie odrobinę chłodniej-oby,bo wczoraj upał ściął mnie jak muchę i siły mnie opuściły.Gorąc nie tylko mi dał się we znaki,zwierzęta szukały ochłodzenia w domu.
Misia spała jak kamień,nawet znienawidzone muchy jej nie przeszkadzały.
W ogrodzie zakwitł żylistek
i różyczka
Adelko to nie winobluszcz-ten znalazł miejsce przy tylnym betonowym ogrodzeniu-mam nadzieje, że niedługo beton zakryty zostanie pięknie przebarwiającym sie bluszczem.Teren nie wydaje się duży ale jak spojrzę z góry to jeszcze tyle pracy mnie czeka.
Zapewne Ty masz tak samo.Ale za kilka lat będziemy z siebie dumne i poranna kawa będziemy spacerować po ogrodowych włościach.Miłego dnia
Aguniu -jak dziecko ciesze się z osłonięcia zbiornika.Jego obecność raziła mnie w oczy-wprost nienawidziłam go.Teraz mam nadzieje stworzyć tam miłe miejsce z różami , przetacznikami, szałwią ,lawenda i powojnikiem bylinowym.Ciesze się , że pozytywnie myślisz o nasadzeniu drzew.Kilka sztuk znajdzie miejsce tam ,gdzie na zdjęciu z góry widać trampolinę.Mam nadzieje, że to wszystko ładnie ułoży się w całość.Krótkiego dnia w pracy
Monisiu Zapewniam Cię, że z osłony cieszę się jak Ty ze swojego drewnianego ogrodzenia.A może bardziej, bo u Ciebie przed założeniem płotu było ślicznie u mnie teraz przypomina to miejsce ogród a nie teren techniczny.Myślisz, że buk pospolity Purpurea Tricolor byłby za krzykliwy ? Hmm...tak mi się podoba,ale może masz racje , bo Dziewczyny proponowały tez spokojne w barwie drzewa.Miłego dzionka
Dobra nutko-Aniu bałam sie ,że chcąc opisać Ci najdokładniej jak robimy dróżke to troche coś skomplikuje.Ale jak wszystko jasne to się cieszę.Ależ nic złego nie powiedziałabym na Twój pomysł,ja tez nie mam doświadczenia w drzewach
Dziękuję za dobre słowa.Miłego
Edytko te kamienie to kamień polny.Starałam wybierać bardziej płaskie, ale użyliśmy różnych.Po ścieżce można swobodnie chodzić.Jedynie w szpilkach nie ma szans
Miłego
Nowinko Dziękuję.Czytałam o Cubanie -wiesz dobry pomysł podsunęłaś mi Kobietko.Róża śliczna i ciekawa w barwie.A jak piszesz, że bezproblemowa to coś dla mnie.Dzięki śliczne.A na jesień jak portfel pozwoli to zakupię kilka sztuk.Miłego dzionka
Trochę pobuszuje jeszcze na Oazie,dokończę pracę biurową i idę plewić-wczoraj podlałam ogród a więc chwaściory powinny wychodzić.Miłego dnia