TEMAT: Adasiowe zmagania z Naturą

Adasiowe zmagania z Naturą 22 Wrz 2019 11:17 #676462

• Betula
  • Betula's Avatar
  • Moderator
  • Marki/W-wa
  • Otrzymane dziękuję: 13294
Kokolidku, dzięki. Pokaże córkom. Myślę, że Kovu byłby idealny, bo w przypadku Tyci, boję się cz sobie poradzimy z ułożeniem jej. Nie mamy dużego doświadczenia z trudnymi psami.
Pozdrawiam
Bea
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Adasiowe zmagania z Naturą 22 Wrz 2019 11:20 #676464

• Betula
  • Betula's Avatar
  • Moderator
  • Marki/W-wa
  • Otrzymane dziękuję: 13294
Aniu! Również życzę udanej operacji i szybkiego powrotu do zdrowia. Pamiętaj, że myślami jesteśmy z Tobą
Pozdrawiam
Bea
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, JaNina, anaka

Adasiowe zmagania z Naturą 22 Wrz 2019 17:07 #676501

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 95944
Aniu, oczywiście, że mnóstwo ludzi będzie Ci przesyłać najlepszą energię, byś jak najprędzej wróciła do pełni formy po (mam nadzieję, niezbyt poważnym) zabiegu. Weź ze sobą różyczkę ode mnie :hug:

Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, minohiki, Nimfa, anaka

Adasiowe zmagania z Naturą 22 Wrz 2019 18:21 #676519

• Zygowa
  • Zygowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10255
Aniu :hug:
Ciepełka :)

Edyta

strefa 7a
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa

Adasiowe zmagania z Naturą 22 Wrz 2019 18:38 #676523

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68082
Kochane Ludki - wszystkim bardzo, bardzo serdecznie dziękuję za dobre fluidy i myśli - będą ze mną każdego dnia.

Dzisiaj wykorzystałam słoneczną, ciepłą niedzielę na odwiedziny podopiecznych Fundacji dla Zwierząt w Gaju. Schronisko jest oddalone o 40 km od Poznania, a niektórzy z Was znają je z moich relacji czy wspomnień. Jeszcze kiedy byłam zawodowo czynna, współpracowałam ze wspaniałymi "gajowymi" ludźmi, dla których stworzenie psom i kotom godnych i domowych warunków stało się ideą i celem życia. Bodajże w 2016r zaadoptowałam kilkunastoletniego, niewidomego Profesora, który spędził z nami swoje ostatnie dwa lata, jednak nigdy nie okazując najmniejszych emocji. Był psem całkowicie wycofanym, zamkniętym w swoim prywatnym świecie, a ja do dziś zastanawiam się, co takiego wydarzyło się w Jego życiu, że nie odważył się ( nie chciał ? ) okazywać jakiejkolwiek emocji ...ale tego już się nie dowiem.

22 września w Gaju odbywała się coroczna impreza z cyklu "Gajowa Jesień" - każdy chętny mógł wyprowadzić schroniskowego psa na spacer, zaprzyjaźnić się z tzw. luzakami, poczęstować czworonoga kiełbasą z wody lub domowym ciastem, posłuchać koncertu mocno czadowego zespołu, wziąć udział w licznych licytacjach i konkursach, wspomóc schronisko rozmaitymi "cegiełkami" i po prostu odreagować.
Pojechaliśmy tam jednak przede wszystkim po to, aby poznać Krakersa. Obiecałam Mu, że wrócę za dwa tygodnie...

Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Za tę wiadomość podziękował(a): dala, MagdaH, Marzenka, Anna96, Jan4, Łatka, pszczelarz5, Betula, Jaedda, Nimfa, JaNina, anaka, Barborka, ewakatarzyna

Adasiowe zmagania z Naturą 22 Wrz 2019 18:45 #676524

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Aniu, Krakersik sympatyczny - ale czy ja dobrze widzę w tle beagle?
Doskonale wiem, że schronisko w Gaju jest świetne - o ile takie miejsca świetne bywają...Ale i tak nie zastąpi własnej kanapy i własnych rąk do głaskania.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, anaka

Adasiowe zmagania z Naturą 22 Wrz 2019 19:33 #676532

• kasik 69
  • kasik 69's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1353
Aniu jak takim oczom nie obiecać powrotu :hug:. Profesora zdaje mi się miałam okazję poznać.Było mu na pewno dobrze u Ciebie chociaż tego nie okazywał. Wiesz dzięki Tobie, dzięki wpisom dziewczyn dojrzewam do odwiedzenia schroniska w Białej. Myślę o koteczku, chociaż jak zginęła nasza Kiki mówiłam,że już nie chcę kota.
Oczywiście i ja będę o Tobie myślała :kiss3:
20190615_090150.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): MagdaH, Adasiowa, Nimfa, anaka, Barborka

Adasiowe zmagania z Naturą 22 Wrz 2019 20:34 #676542

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
Łateńko, do zdjęcia razem z Krakersem pozowała suczka "wieloowocowa", przemiła, przesympatyczna i jak każdy schroniskowy pies - wypatrująca "swojego" człowieka. Generalnie podchodziło do nas sporo gajowych futrzaków, zwabionych zapachem biszkoptów, które wzięłam ze sobą jako "łapówkę".

Aktualnie w Gaju przebywa jeden beagle - ma sparaliżowane tylne nogi i porusza się dzięki specjalnemu wózkowi inwalidzkiemu, podobnie zresztą jak inny tamtejszy rezydent.

Może ktoś z Was pamięta historię psa przywiązanego pośrodku pola kukurydzy i zostawionego na pastwę losu...?
Był to czas zbiorów i niebawem kombajn trwale okaleczył unieruchomionego czworonoga. Po bardzo długiej serii zabiegów i operacji ( także zagranicą ) piesek nazwany Popcornem trafił pod skrzydła schroniska w Gaju, ale nigdy nie odzyska sprawności - żadnej: jedynie prawa przednia łapka wykazuje czucie, pozostałe trzy są całkowicie bezwładne.

Kasieńko - nie czekaj. Ja wiem, że jest ciężko. Adoptując jakiekolwiek bezdomne zwierzę pomagasz nie tylko jemu, ale także sobie, bo oddajesz tej istocie siebie samą. One żyją krócej - nie mają czasu na czekanie. Biegnij szybciutko do schroniska - jeszcze przed zimą ...
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Anna96, Jan4, Łatka, Betula, Nimfa, JaNina, Zygowa, anaka, Barborka, ewakatarzyna

Adasiowe zmagania z Naturą 23 Wrz 2019 11:06 #676586

• Nimfa
  • Nimfa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13717
Ania trzymaj się. Sam pobyt w placówce szpitalnej nie napawa optymizmem. Mam więc nadzieję, że masz "Oazę" ze sobą, a na resztę wokół przymknij oko. Pozdrawiam, :flower1:

Ps. Kurcze, no nie dałabym rady w schronisku :(
Ogród - mój optymizm.

Znalazłam się tutaj, bo chciałam sama uprawiać warzywa.
Ale kwiaty zajmują nie mniej miejsca w mojej głowie.
Ostatnio zmieniany: 23 Wrz 2019 11:08 przez Nimfa.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Betula, Zygowa, anaka

Adasiowe zmagania z Naturą 23 Wrz 2019 16:46 #676606

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4067
Aniu, trzymaj się cieplutko! Będzie dobrze!
Dziękuję Ci bardzo za pomoc schroniskowym zwierzaczkom :kiss3: Krakersik będzie miał u Ciebie jak w raju :) Szczęściarz z niego!

Nimfo, dałabyś radę, dała. Wystarczy tylko odpowiednio ustawić to sobie w głowie. Ja wiele razy słyszałam takie słowa (od wielu lat jestem wolontariuszką w hospicjum dla dzieci) - "ja to nie mogłabym, bo jestem zbyt wrażliwa". Ja też jestem wrażliwa i Ania jest wrażliwa, i wszyscy wolontariusze są wrażliwi. Ale dzieci i zwierzęta nas potrzebują, więc nie rozczulamy się nad sobą (na początku zamykałam się w łazience i ryczałam, potem przywykłam), tylko bierzemy w garść i robimy, co trzeba. Spróbuj, jeśli czujesz taką potrzebę!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Betula, Pestka, Nimfa, Zygowa, anaka, Barborka

Adasiowe zmagania z Naturą 23 Wrz 2019 21:38 #676639

• Ada
  • Ada's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1587
Puk,puk... Dzień dobry
Zaglądnęłam na Twoje podwórko Aniu pierwszy raz i chyba w ostatniej chwili przed operacją, jak tu doczytałam. Chcę powiedzieć, że dołączam do grona osób, którzy będą myślami z Tobą.
Trzymaj się dzielnie Aniu :kiss3: i dziękuję w imieniu Krakersa, cieszę się razem z nim. :)
A swoją drogą szczęściarz z niego, nie tylko dlatego, że otrzyma dom, przede wszystkim dlatego, że otrzyma Twoje Serce Aniu.
Ps.moja Milka nadal boi się facetów ale tylko niektórych.
Ostatnio zmieniany: 23 Wrz 2019 21:40 przez Ada.
Za tę wiadomość podziękował(a): anaka, Barborka

Adasiowe zmagania z Naturą 25 Wrz 2019 21:11 #676794

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Aniu, mam nadzieję, że wszystko przebiegło planowo - trzymaj się i wracaj do formy!
Za tę wiadomość podziękował(a): MagdaH, anaka, Barborka

Adasiowe zmagania z Naturą 26 Wrz 2019 09:51 #676815

• anaka
  • anaka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9282
Pewnie podczytujesz,bo jeden dzień lub dwa bez Oazy to dla Ciebie za dużo.Ciężko się pozbierać po operacji,ale z każdym dniem będzie lepiej.Tutaj wszyscy cierpliwie Cię wypatrują i wysyłają pozytywne fluidy.Wracaj spokojnie do zdrowia ,ono jest najważniejsze :flower2:
Naturalne ,niebanalne,własne.
Za tę wiadomość podziękował(a): Barborka

Adasiowe zmagania z Naturą 26 Wrz 2019 11:01 #676820

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23023
Aniu nasza pozytywna energia jest z Tobą :kiss3:

Adasiowe zmagania z Naturą 26 Wrz 2019 11:32 #676823

• kasik 69
  • kasik 69's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1353
Anula i ja myślę o Tobie :hug:

Adasiowe zmagania z Naturą 26 Wrz 2019 18:31 #676848

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9764
Czekamy na Ciebie Aniu.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): Jan4

Adasiowe zmagania z Naturą 26 Wrz 2019 18:50 #676851

• MagdaH
  • MagdaH's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Uzależnienie roślinne silniejsze jest niż inne
  • Otrzymane dziękuję: 3088
Aniu, jakby co, to my tu jesteśmy. Dla Ciebie :kiss3: na pociechę wiśniowy sernik

IMG_20190826_115927-3.jpg

I moje dwie doopki, najlepsze lekarstwo na każdą chorobę

IMG_20190825_092905_1-2.jpg
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 26 Wrz 2019 18:55 przez MagdaH.
Za tę wiadomość podziękował(a): minohiki, Szczypiorek

Adasiowe zmagania z Naturą 27 Wrz 2019 15:50 #676890

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
kochane ludki :hug: z calego serca dziekuje za wasze dobre slowa, mysli i pamiec

Za tę wiadomość podziękował(a): kasik 69, Danuta, Łatka, koma, Ada, Jaedda, Nimfa, anaka, Barborka

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.930 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum