TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 29 Paź 2012 23:09 #82524

• Roma
  • Roma's Avatar
Jak widzę to chyba tylko u nas na północy aura łaskawa.Gdyby nie ranne przymrozki to byłoby całkiem fajnie.Dzisiaj świeciło słoneczko a my przygotowywaliśmy azalie japońskie i hortensje ogrodowe do snu zimowego.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 30 Paź 2012 21:44 #82882

• vita
  • vita's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 242
Witaj Markito. Próbuję od godziny doczytać historię powstawania ogródka i ciągle mam pod górkę!
Chwilę utknęłam na temacie "zadupie", z uznaniem obejrzałam zakupy (nie po jednej sztuce, czyli tak jak ja), zerknęłam na róże i ostatnią fotkę ogrodu. Idzie na dobre i będą z Ciebie ludzie.
Pozdrawiam.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Paź 2012 11:02 #83030

• promyk
  • promyk's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3
Witaj Marto nie wiem dlaczego ale ostatnio nie dostawałam powiadomień z Twojego wątku więc postanowiłam zajrzeć bo tak myślałam że to nie możliwe żeby się u Ciebie nic nie działo no i się nie pomyliłam... szalejesz jak zawszę, różany bukiet piękny i zakupy też hoho tylko pozazdrościć... Dopiero u Ciebie dowiedziałam się o istnieniu tej szkółki F i sama tam zajrzałam i wybór róż maja spory i w przystępnych cenach... sama się skusiłam na jeszcze 7 szt.... tylko gdzie je teraz posadzić.... jak pozapominałam gdzie cebulowe są.... ale jakoś dam radę....
Pozdrawiam serdecznie, Sylwia
Marzy mi się ogród-zapraszam

Odp: Martowy prawie ogród 31 Paź 2012 11:57 #83059

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
markita wrote:
Wy z pewnością zaliczyłyście więcej miejsc, ale ja nie potrafię tak szybko jeździć :rotfl1:
Nie było tak szybko znowu :lol:
Marta jest rozważnym kierowcą i nawet ani razu nie hamowałam na miejscu dla pasażera :funnyface:

Tu pragnę przypomnieć, że informację o sprzedaży hurtowej w jednej z wspomnianych szkółek miałyśmy już w lecie ;) Grzeczność sprzedaży w detalu, często w cenach dużo poniżej hurtowych należy tylko docenić ;)
Ps.
Usunęłabym ten niepotrzebny wpis, zawżywszy na okoliczności ... nazwijmy to przyrody :silly: , tym bardziej, że wiele hurtowych szkółek zupełnie nie chciałoby z nami rozmawiać nawet :think: Nie mówiąc już o spacerze po kolekcji z przewodnikiem :lol:

Odp: Martowy prawie ogród 31 Paź 2012 15:38 #83093

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Igor jeszcze wczoraj wszystko leżało pod grubszą kołderką, a dziś już nie ma śladu :woohoo: . Pogoda poprawia się z godziny na godzinę :dance:

Marto no właśnie nie umówiłyśmy się ani u pana Pałki, ani u pana Pruchniaka, bo nie spodziewałyśmy się takiego obrotu sprawy... Na drugi raz będziemy przygotowane na każdą okoliczność ;)

Jadziu też tak sobie tłumaczę - mniej roboty :silly: , która szczerze mówiąc lekko mnie przerażała :rotfl1:

Siberko Chopina to zabrakło akurat we Floribundzie, ale dostałam coś w zamian ;) , całej reszty zabrakło w szkółce X., a ponieważ strasznie biadoliłam, że nie mam Augusty, Ula się zlitowała i wykopała jedną ze swoich :hug:

Marto Shirall z tego, co widziałam, to u Ciebie żadnej zimy nie było :rotfl1: , jakieś tylko lekkie spadki temeperatur :whistle: . Ja tylko mam nadzieję, że zima przyjdzie, kiedy będzie naprawdę potrzebna :dry:

Aga myślę, że na przyszły rok i Twoje zamówienie będzie dużo bogatsze :hug: , za to masz już wszystko posadzone, a ja ciągle nic :placze:

Paweł widzę, że sezon się kończy i masz więcej czasu na forum ;) , z tych 300 cebul wciąż jakieś 50 tulipanów nie posadzone, czekają na róże, żeby uzupełnić kompozycje :flower2:
Hosty nie tylko ja kupowałam jesienią, podobno to bardzo dobry termin na sadzenie. Zresztą wcześniejsze moje hosty też sadziłam jesienią i wszystkie pięknie wyszły na wiosnę :garden1:
A jeśli chodzi o atkinidię, to dostałam jej całą skrzynkę :crazy: , a większość owoców była mocno przejrzała, trzeba było spożytkować natychmiast - zjeść nie dałabym rady :rotfl1:

Roma u Ciebie widzę pogoda prac nie przerywa, tylko pozazdrościć. Ale i u nas wszystko wraca do normy :woohoo: , już pojutrze zabieram się do zaległych robótek :happy4:

Wiktorio witaj :bye:
Wiem, że masz pod górę ;) , ale i tak mi bardzo miło, że znajdujesz czas na spacer w tak niedojrzałym ogrodzie :oops: . Z tymi zakupami, to nie jest tak do końca :think: , też sporo rzeczy kupuję po jednej sztuce... Czasem tylko mam wizję ;) , w której widzę dwie lub trzy sztuki jednej roślinki, ale wciąż niestety nie mam wizji całości :rotfl1: . Oj, sporo jeszcze przede mną :whistle:

Sylwio a ja myślałam, że zupełnie już do nas nie zaglądasz ;) , szkoda, że nie założyłaś wątku na Oazie, tam zaglądam, ale mam trochę daleko ;)
Bardzo się cieszę, że dzięki moim doświadczeniom trafiłaś do świetnej szkółki, zobaczysz, nie pożałujesz :silly: , poza tym miejsca wciąż masz mnóstwo, więc na pewno znajdzie się i dla 7 (albo więcej :whistle: ) róż :kiss3:

Jolu absolutnie zgadzam się z Tobą w kwestii sprzedawców hurtowych.
I gdybym tylko znalazła się tam "przy okazji", to byłabym wdzięczna za każdą zdobytą różę ;) , ale sytuacja była inna. Podłączyłam się do zamówienia Uli ( składanego we wrześniu) i czekałyśmy jak szkółka X. zareaguje na zamawianie niektórych odmian po jednej sztuce. Ona to zaakceptowała! Zresztą Ula kilkakrotnie kontaktowała się telefonicznie i ani razu nie usłyszała, że z tymi pojedynczymi, to jednak będzie problem. Więc rozumiesz, że zrobiło mi się przykro, kiedy na miejscu dowiedziałam się, że to, co wybrałam, już dawno zostało sprzedane :cry3: .

Niespodziewana zima trochę mnie powstrzymała w rozpędzie ;)
Tak wciąż jeszcze wyglądają moje nowe róże, ale już niedługo :silly:

DSCI1425.JPG

A tu czekające na rabacie kupki kompostu do sadzenia róż :whistle:

DSCI1426.JPG

Ostatnie przymrozki lekko przyspieszyły żółknięcie brzóz :P

DSCI1428.JPG

A ciemiernik to już się szykuje do wiosny :woohoo:

DSCI1429.JPG
Ostatnio zmieniany: 03 Lis 2012 12:43 przez r-xxta.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Paź 2012 20:26 #83187

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Marta, Twoje oburzenie rozumiem doskonale, zwłaszcza, że podczas naszej letniej wizyty pewna deklaracja padła... Ja rozumiem, że ma się stałych odbiorców, co biorą wszystko na pniu i że jest to bardzo komfortowa sytuacja, ale wielu szkółkarzy nawet jeśli taką sytuację ma, to i jest w stanie zapalonych "detalistów" zaspokoić ;) A poza tym, jak słowo się rzekło...
Marta, a czy Ty widzisz to, co ja? Bo ja widzę, że Ci Pamela wniosła do ogrodu Martowy prawie ogród jakimś cudem :eek3: :lol: i Ty też odpowiedziałaś w Martowym... Widzisz to? :happy3:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Paź 2012 20:29 #83188

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Ja też to widzę :eek3: :rotfl1:
Jak to się stało? Fajnie tak się przeniknęły Wasze ogrody.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Paź 2012 20:40 #83196

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
magdala wrote:
Ja też to widzę :eek3: :rotfl1:
Uff, jaka ulga! :happy: czytałam ostatnio taki ciekawy artykuł o schizofrenii! :rotfl1:
Ale teraz już w porządku...Ja piszę u Markity, Magda też... Niesamowite! :rotfl1:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Paź 2012 20:55 #83201

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Kurczę, były jakieś efekty specjalne???? I już nie ma?

Jolu, zrób powtórkę z rozrywki ;-)

Markito, fajna brzózka. Szczepiona? Jak się nazywa?

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Paź 2012 21:10 #83211

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
Efekty nadal są....

No ,chyba ,że tylko z Martą mamy zaszczyt tak widzieć ...inaczej ;)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Paź 2012 21:22 #83217

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Marto bo mnie tak naprawdę nie chodziło o brak róż, tylko o brak informacji ;)
Ale było, minęło, żyjemy dalej :silly:
Nie wiem, co to za efekty oglądacie z Magdą :think: , ja nic dziwnego nie widzę :search:

Magdo zdecydowanie widzicie inaczej ;) . Ale ja wielu rzeczy nie widzę, na przykład nowego awatara Izy Aleb-Azi :whistle: , o którym tylko czytam :rotfl1:

Siberko jak widzisz, ja też nic nie widzę :happy3:
Brzózkę kupowałam jako NN, ale to chyba szczepiona pendula 'Crispa' :P . Bardzo ją lubię :hearts:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Paź 2012 21:28 #83220

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
A co jest napisane na niebieskim pasku nad Twoim poprzednim postem (i nad pamelkowym?)

Co widzisz, Marto ? ;)

:oops: :blink:
Marto- Artam .... Czyżbyśmy miały wspólnie tę schizofrenię ...? :ohmy:
Ostatnio zmieniany: 31 Paź 2012 21:30 przez magdala.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Paź 2012 21:32 #83226

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
:rotfl1: Magda, nieważne co, nieważne gdzie, byle w dobrym towarzystwie! :rotfl1:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Paź 2012 21:37 #83231

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
Po prostu nasze komputery to nie sknery ,nie oszcządzają i wszystko nam pokazują :P
Tak to było?

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Paź 2012 21:41 #83235

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Aaaaaa :woohoo: , teraz widzę :silly: , nic nie rozumiem :ouch:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 31 Paź 2012 22:52 #83286

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
A, tam nie rozumiecie... Bo ja tu weszłam i wszystko się pokręciło. Przecież wiecie, że tak mam :rotfl1:
Marto, mówiłam, kupować jak leci... na wszelki wypadek ;)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 01 Lis 2012 08:32 #83318

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Może w końcu i mi się uda Twoje nowości zobaczyć:)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 02 Lis 2012 15:12 #83633

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Na pewno już wszystkie róże siedzą porządnie w ziemi, bo i pogoda temu sprzyja .U nas pada więc nie ma co wychodzić do ogródka .Mam nadzieję ,ze jutro będzie lepiej bo muszę powyrzucać przemarznięte roślinki
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.538 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum