TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 03 Gru 2012 19:15 #96657

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Witam wszystkich z Krainy Królowej Śniegu - u nas po ostatnim deszcu tylko goło - leć :evil:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Gru 2012 19:23 #97281

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Zaglądam i do Ciebie Martuś :hug: . Puszkinia widzę w żywiole :happy: . Psiaki mają radochę ze śniegu :happy: .
Coś tam czytałam, że Ty już zamówienia wiosenne składasz :dry: ... alez ja będę opóźniona :jeez: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Gru 2012 20:31 #97309

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Jolu odśnieżanie odśnieżaniem, ale wydłubywanie przymarzniętego śniegu z psich kudłów :jeez:
Co do traw, to szczerze mówiąc liczyłam między innymi na Ciebie :oops: , masz ich tyle...
Ale trudno, mam całą zimę, będę poszukiwać informacji :coffe:

Romcia u Ciebie już chyba też biało w końcu? Prognozy są niezłe moim zdaniem. Najpierw jeszcze kilka dni z niewielkim mrozem i wciąż nowe opady, a potem dopiero prawdziwe mrozy :pinch: . Ale wtedy będą już nam niestraszne :funnyface:

Jadziu to nie lista tylko regularne zamówienie :rotfl1: . Już złożone i oczekujące w kolejce ;)
Bałam się, że znów niektórych może zabraknąć, jak jesienią :huh:

Ula oj ładnie, ładnie :hug:

Alinko właśnie obejrzałam prognozę, jeśli jeszcze nie masz śniegu, to najdalej jutro będzie wszędzie :woohoo:

Dorcia pies szaleje i to kilka razy dziennie :evil: , ja zaś po każdym wyjściu muszę jej wydłubywać śnieg z kudłów, bo wraca wręcz oblepiona śniegiem :jeez:
Zamówienie trawowe złożyłam, bo była wyprzedaż jesienna :happy3: , róże zamówiłam już teraz, żeby znów nie zabrakło, jak jesienią ;) , a zamówienie u Marka Podstolca to efekt opinii wielu forumków, którzy u niego kupowali, już się zasadzałam na ta ofertę od lata :rotfl1:
Nic się nie martw, ja w tamtą zimę też nic nie kupiłam, a sama widziałaś jak mi w sezonie dobrze szło :rotfl1: . Kupowanie oczywiście :rotfl1:

Dziś trochę migawek ze spaceru z psem. Śnieg, słońce, lekki mrozik, zima na razie wymarzona ;)
Ciekawe kiedy znudzi się nam to białe ;) :crazy:

DSCI1484.JPG

DSCI1486.JPG

DSCI1488.JPG

DSCI1492.JPG

DSCI1493.JPG

DSCI1494.JPG

DSCI1495.JPG

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Gru 2012 20:34 #97312

• Malgocha1960
  • Malgocha1960's Avatar
  • Platinum Boarder
  • http://forumogrodniczeoaza.pl/​index.php/forum/33-m
  • Otrzymane dziękuję: 45
Czytam,ze juz pan Podstolec ma sprzedaż,zaraz zobaczę,bo to uczciwy sprzedawca.Traw, w życiu już nie zamówie przez internet,bo na 15 zamówionych z promocji wiosną,nie wiem czy 5 do jesieni dożyło.
Ostatnio zmieniany: 04 Gru 2012 20:40 przez Malgocha1960.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Gru 2012 20:35 #97313

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Pięknie :-) U mnie jeszcze dużo, dużo mniej :-)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Gru 2012 21:46 #97354

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Martuś na pewno koło lutego to już nam znudzi się to białe .Oby tylko siarczystych mrozów nie było, to wtedy nie będziemy tak przebierać nogami co przyniesie wiosna .U mnie też dosypało i piękny świat za oknem .
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Gru 2012 22:47 #97395

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Witaj Martusiu u Ciecie też sporo śniegu. :bye:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Gru 2012 23:30 #97414

• Roma
  • Roma's Avatar
Marto- u nas nadal śniegu jak ni ma ,tak ni ma :( Dzisiaj zaczęłam zabezpieczać moje azalie i hortensje a jutro pod igliwie pójdą róże.Myślę,że powoli już czas. Pięknie ,biało w Waszych stronach.Mogłoby tak być na święta.
Ostatnio zmieniany: 04 Gru 2012 23:31 przez Roma.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 05 Gru 2012 07:54 #97456

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Oj tak, Romcia ma rację - mogłoby być tak na święta :dance: . Twoje okolicę Martuś już pięknie przystrojone :woohoo: . Jeśli Cię wkurza to wydłubywanie to mogę Cię pocieszyć - ja mam też kudłatego psa, tylko jakieś 40 kg większego :whistle: - więc i dłubania więcej :rotfl1: , a Romka to już w ogóle ma przekichane bo ma takie dwa :devil1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 05 Gru 2012 14:57 #97606

• Martina
  • Martina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 85
Witaj imienniczko. Widzę, że zima u Ciebie już w pełni u mnie jeszcze kwitnie bakopa na podwórku. Jesteś kolejną osoba na forum, która zrobiła zamówienia roślinek,w związku z tym mam pytanie co z nimi robisz jak zrealizują Twoje zamówienia, bo przecież zima? :bad-idea:

[url=http://]Siedlisko[/url]
Pozdrawiam Marta.

siedlisko

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 05 Gru 2012 20:07 #97772

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu trawy akurat zamówiłam u Mariusza Surowińskiego, który jest u nas na forum ekspertem od traw i to raczej pewne źródło, chyba przyznasz ;) . Nigdy w życiu nie zamówiłabym niczego u kogoś kompletnie obcego i bez rekomendacji.

Siberko troszkę dziś stopniało ;) , ale nagarniam, tak jak kazałaś :rotfl1:

Jadziu za siarczystymi mrozami nie tęsknię, ale troszkę mogłoby przymrozić, bo topnieje, co napadało:dry:
Moim zdaniem białe zacznie nudzić już w styczniu :rotfl1:

Małgosiu witaj u mnie :bye: .

Roma śniegu nie ma, ale chyba pomysł z kopaniem zarzuciłaś ;) :rotfl1: . Zresztą idą przymrozki i wreszcie zakończą sezon :evil: . Zabezpieczanie to najlepsze teraz zajęcie i myślę, że czas już najwyższy.

Dorcia ja właśnie w tym kontekście myślałam o Tobie i o Romce, jak Wy dajecie sobie radę z tymi psami z zimie :eek3: . A zwłaszcza Ty, jako pierwsza PPD na forum :rotfl1:
Gdzieś czytałam, że planujesz nowe liliowce kupować :whistle:
Zerknij tutaj :whistle: . Przypominam, że sprzedawca BARDZO polecany ;) :happy3:
allegro.pl/listing/user.php/run?p=4&us_id=12320305
Przez to, że chciałam Ci wkleić linka, zobaczyłam, że oferta znów się powiększyła :tongue2: , ja oszaleję, ale chyba wrócę i domówię te floksy :ouch:

Marto cześć imienniczko B)
Odpowiem tak samo jak Siberka ;) , zamawiamy i płacimy teraz, a towar przychodzi na wiosnę, więc teraz nic z nim nie robię, poza planowaniem, gdzie posadzę nowe nabytki :rotfl1: .
A po róże to w ogóle pojadę osobiście, w marcu :wink4:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 05 Gru 2012 20:10 #97774

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Dzisiaj posadziłam ostatnia różyczkę a także zabezpieczyłam moja pienną Excelsę .Sezon mogę uważać za zamknięty .Oby tylko te wszystkie nowości w zdrowiu przetrwały tę zimę .U mnie też tak biało ,bo wczoraj dopadało tego puchu
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 05 Gru 2012 20:12 #97777

• Malgocha1960
  • Malgocha1960's Avatar
  • Platinum Boarder
Też myslałam,ze pewne zrodło i duuuuuuuuuuuuże rozczarowanie.

Marto,oglądałam jeszcze raz zdjęcia z lotu ptaka,masz sąsiada takiego na szczycie,prawie pałac,ale nie widze u niego zieleni w ogole.Czy ma jeszcze nie zagospodarowana działke czy wszystko w betonie?
Ostatnio zmieniany: 06 Gru 2012 20:17 przez Malgocha1960.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 09 Gru 2012 10:44 #99409

• Malgocha1960
  • Malgocha1960's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta,wejdz sobie na trawki.pl ceny bardzo dobre,sadzonki duze i uczciwy sprzedawca.Sporo znajomych zamawiało i sa zadowoleniw ciągu sezonu urosły piękne kępy nie żdżbła.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 10 Gru 2012 15:36 #100067

• katja
  • katja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 552
Markitko, pospacerowałam po Twoich rozwojowych wywijasach rabatowych :) , pracowita babeczka z Ciebie :bravo:. Tworzysz piękny ogród :flower2: .
Mizianki dla rosyjskiego niebieskiego dzikuska :hearts:
Też zrobiłam zamówienie u MP :silly:.
Pozdrawiam
Kasia

Ogród Kasi

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 10 Gru 2012 16:06 #100076

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Hop, hop! Czyżby Panią zasypało? ;)
Pozdrawiam - Gosia

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 11 Gru 2012 21:03 #100634

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Gorzatko właściwie już się odkopałam ;) , ale niechciej ciągle mnie męczy :jeez:
Żadnej listy zakupowej na święta, żadnych dekoracji, pierniki nie udekorowane :hammer: , czekam, aż mi to minie :crazy:

Kasiu witaj :bye:
Dzikusa pomiziam, jak znajdę :rotfl1: . Zamówienia ciągle nie opłaciłam, bo może jeszcze coś domówię :happy3:

Gosiu dzięki za cynk o trawkach :hug: , byłam tam już, oglądałam i dostałam oczopląsu :ouch:
A co do sąsiada, to jeśli masz na myśli tego powyżej naszych czterech połączonych działek, to rzeczywiście nowa inwestycja, a ostatnio pomiędzy nim, a nami powstał jeszcze jeden dom :crazy: , więc dookoła mam rozkopany, pobudowlany burdel :pinch:

Jadziu życzmy sobie, żeby nasze różyczki dobrze przezimowały :hug: . Dziś oglądałam te z najdłuższymi pędami, na razie nie jest źle ;) , choć luty znów zapowiadają poniżej normy :jeez:

Trwam niestety w szponach marazmu :sleepy: i zimowego spowolnienia :sleep:
Wprawdzie wczoraj zaliczyłam maraton po sklepach w poszukiwaniu prezentów, ale to raczej konieczność :jeez: , bo ja generalnie po sklepach to nie za bardzo :oops: . Na szczęście mój M. uwielbia wszelkie galerie handlowe :rotfl1: , więc regularnie z córką wypuszczają się na plazing , jak to nazywają u nas w Lublinie :whistle: , a ja mam spokój ;)
Jedyne sklepy, które uwielbiam, to poza oczywistą oczywistością :rotfl1: - empiki :woohoo: . Tam, jak w ogrodniczych, czuję się jak ryba w wodzie :happy4:
No to może przypomnę sobie coś wesołego, na przykład azalie :hearts:

DSCI0622_2012-12-11.JPG

DSCI0626_2012-12-11.JPG

DSCI0628_2012-12-11.JPG

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 11 Gru 2012 21:07 #100638

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
O! Jakie wesołe azalie! :happy4:
I ja dziś uskuteczniałam zakupy prezentowe... jeszcze z pięć takich podejść i może w końcu znajdę prezenty dla wszystkich :silly:
Pozdrawiam - Gosia

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.412 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum