TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 12 Kwi 2012 22:17 #24096

• Roma
  • Roma's Avatar
Paweł- mam 2 psy i 2 suki oraz 5 kotów no i co najważniejsze mam także ogród i jakoś wszystko razem da się poukładać. :hug:

Marto- jeśli mogę jeszcze coś podpowiedzieć to po każdym jedzeniu i piciu psiak bezwarunkowo na dwór i wystawiaj od początku tam gdzie chcesz aby się zawsze załatwiała, ciągle w to samo miejsce.Jak będziesz małą obserwować to zauważysz kiedy che się załatwić, psiak zaczyna się kręcić i jak tylko próbuje zrobić pierwsze kółeczko to już ją szybciutko wystawić.
Z zakupami to sobie znowu zaszalałaś, jak ja zazdroszczę takich zakupów.Moje zapasy finansowe zjadają zwierzaki i muszę się mocno nagimnastykować żeby kupić sobie roślinki (los emeryta :( )
Ostatnio zmieniany: 12 Kwi 2012 22:18 przez Roma.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 12 Kwi 2012 22:35 #24112

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Roma, los pracującego podobny! ;)
Marta, wpadłaś w ciąg zakupowy? :woohoo: Wytrwaj w nim! :rotfl1:
A Pawła nie słuchaj! ;) Pies i ogród to da się połączyć! Pies najwyżej "załatwi" część naziemną roślin, coś tam zdepcze, coś złamie...Da się przeżyć! Nie da się natomiast połączyć takich "kompilacji" ;) jak ogród plus mrozy arktyczne albo ogród plus wygłodniałe nornice :evil: A jednak się staramy... :angry:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 12 Kwi 2012 22:38 #24113

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
  • Otrzymane dziękuję: 21
Romo czy Ty czasem nie masz ogrodu za płotem ? :rotfl1:

Dorcia sporo trawy, tuje :silly:

Serio widzicie te psy w ogrodzie bez trawnika, z dużą ilości kwiatów ?

Marta w takim tempie kupuje, że trawnika nie będzie, takie fakty :coffe:
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 12 Kwi 2012 22:44 #24120

• gosia07
  • gosia07's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
A mój kot wcale w domu się nie załatwia chodzi na dwór i potem wraca.Sam sobie drzwi otwiera tylko już zamknąć nie chce :rotfl1: Trzeba za nią chodzić i zamykać.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 12 Kwi 2012 22:50 #24122

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Oj moja sunia nie miała nawyku ni ogłady ogrodowej... a już wie gdzie Pani jej nie pozwala włazić hihihihihi fakt, ma już swoje 9 lat

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 12 Kwi 2012 23:14 #24141

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
dorciaj wrote:
jedyne o co może się martwić to trawa :whistle: - a i to bez przesady :whistle:

Mogę pokazać moje placki :oops: niestety :jeez:
Pies, to jednak pies :whistle:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 13 Kwi 2012 07:54 #24212

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Jolu wierz mi u Martusi taka dziwna gleba jest że i bez czworonogów u niej są placki w trawie. Miałam okazję to poznać osobiście. Ale za to ma na to piękne rozwiązanie.
Zresztą :rotfl1: znam kogoś kto "czeka i robi co może" by miejscowo plackami żółkła trawa. Po co.... no skoro trawa tu jakoś żółknie widocznie trzeba posadzić coś innego :rotfl1:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 13 Kwi 2012 09:22 #24246

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Ula - to ja już wiem czemu Marta wybrała sunię :rotfl1: :whistle:

Paweł - ogród bez trawnika - to nie ogród ;) - to kwietnik :rotfl1: :rotfl1: - Ja wiem, że Wam zapaleńcom ogrodowym trudno to zrozumieć, ale nie każdy chce mieć na każdym kroku rabatkę z kwiatami, warzywnik, sad itd :whistle: . A w moim ogrodzie to nie tylko trawa jest i tuje :P :rotfl1: :rotfl1: . Co do ogrodu Romy - to ja akurat bardzo dobrze go znam, bo byłam i widziałam :woohoo: - i po pierwsze nie całość jest za ogrodzeniem ;) - a po drugie tego tam na miejscu w ogóle się nie czuje... jak wychodzisz z ogródka, i wchodzisz do lasu na kurki, to też jesteś u Romki :rotfl1: .
A tak w ogóle - to przecież każdy powinien mieć to co lubi :woohoo: - tak żeby w swoim ogrodzie czuł się dobrze ;)
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 13 Kwi 2012 10:19 #24270

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
:eek3: Jak tu znów dyskusja rozgorzała pod moja nieobecność ;)

Swoją drogą to ciekawe, że większość z Was ma psy, a to u mnie się najwięcej o nich dyskutuje, choć pies dopiero... będzie :rotfl1:

Dorcia, salta nie musi umieć w ogóle :rotfl1: , a trawą jak już wielokrotnie pisałam, nie zamierzam się przejmować :whistle: . Jak mi zostanie 1/4 to może, może ;)
Placki, jak pisała Ula, i tak mam, a poza tym ten pies ma chodzić NA SPACERY. Moja córka się strasznie rwie do tych spacerów :rotfl1: . Ciekawe kiedy jej przejdzie :rotfl1:

Romciu, dzięki za rady :kiss3:
Powiem Ci, że mój los - bezrobotnego - nie jest tak odległy od Twojego :rotfl1:
Ale całą zimę zbierałam sobie "na kupkę", żeby troszkę w tym roku poszaleć ;) .

Gosiu, moje koty do zeszłego roku mieszkały w mieście, więc łaża po dworze, a załatwiać się przychodzą do domu :rotfl1: . I też potrafią tylko otwierać drzwi :rotfl1:

Jolu, pytałam o tę wierzbę lantanę, co jej nie mogę znaleźć. Możesz mnie trochę oświecić w temacie?

Ula, ja na szczęście nie muszę się uciekać do forteli, żeby uzasadnić wywalenie trawy ;) . Sama ją siałam, sama koszę, to i sama wywalam :evil:

Uważam, że Dorcia świetnie nas podsumowała mówiąc, że "każdy powinien mieć to co lubi :woohoo: "

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 13 Kwi 2012 12:57 #24357

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martuś widzę, ze trwasz w szale zakupów :P i to teraz na tapetę wskoczyły krzaczorki :P JE też zakupiłam sobie modrzew na pniu, ale z posadzeniem muszę się powstrzymać, żeby powychodziły lilie, boję się uszkodzić cebule...
Psinki cudne....ależ będziesz miała w domku wesoło :P :P

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 13 Kwi 2012 13:44 #24386

• trzynastka
  • trzynastka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Każdy dzień nawet najgorszy wart jest przeżycia
  • Otrzymane dziękuję: 238
Księżycowa rabata cudnie się prezentuje :) nowości zakupione są bardzo fajne :) oj kiedy ja się wybiorę na zakupy oj kiedy ? psiunie słodziaki, ja tam jednak kocham psy, mój nauczył się w 2 tygodnie ale na dzień dobry ledwie oko otwierałam na pole, jak zjadł do 3 minut na pole, wypił coś na pole i jak pisze Dorotka chwalić nagradzać , psy kochają smakołyki :) i obserwować bo jak pies się wybudzi, szczeniaki śpią dość dużo, i zaczyna się wiercić to też mu się chce ;) powodzenia

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 13 Kwi 2012 22:17 #24670

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Cześć Marta!
Jejciu, ile Ty masz ogrodu!!!Tyle fajnego trawniczka do obsadzenia...fiu, fiu widać, że masz gdzie poszaleć i już dobrze zaczynasz :bravo:
Fajne plany na rabatki i zakupy! Różanka też już jest, czyli wszystko to, co tygryski lubią najbardziej :flower2: Ja zaczęłam przygodę z ogrodem 3 lata temu, ale pierwsze róże pojawiły się dopiero niedawno - jakoś miałam obawy, czy to będzie miłość ze wzajemnością :flower: Jeszcze nie wiem jak się będą u mnie sprawować, ale na razie mam dla nich duże rezerwy cierpliwości i czekam na wdzięczne lato :flower2: Tobie również życzę burzy kwiatów dzielna ogrodniczko :bye:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 13 Kwi 2012 22:18 przez Robaczek.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 13 Kwi 2012 22:20 #24677

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta - a co Ty w Biedronie nakupowałaś? :whistle: - spowiadaj się... biegusiem :whistle:
Świat Dorci 2016

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 13 Kwi 2012 22:52 #24716

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguś, jakoś tak ciągle i wszędzie widzę moje chciejstwa zeszycikowe :rotfl1: . No i ciężko się oprzeć :hammer:
A modrzewie są piękne :woohoo: , moje dwa są japońskie, jeszcze planuję europejski, też szczepiony :P

Trzynastko, dzięki za uznanie :kiss3: i za rady! Wszystkie dokładnie czytam i będę się stosować :P

Kasiu, zajrzałaś do mnie, a u Ciebie taki ruch, tyle nowości, tyle gości :search: .
Ja z różami dopiero zaczynam, pierwsze nasadzenia jesienią, jutro pierwsze cięcie :jeez: , trzymaj za mnie kciuki :kiss:

Dorcia, a skąd Ty wiesz o Biedronie :ouch: .
No nie chciałam tak codziennie pisać, że znów coś kupiłam :oops: , ale poszłam po rybę, a tam rh Cunningham White, piękny, duży z pąkami kwiatowym za 18.99. A taki sam oglądałam dzień wcześniej w Praktikerze za 60 :hammer: . No jak nie wziąć, jak już miejscówka czekała :rotfl1:
O takich tam cebulkach iryskach i liatrach to już nawet nie warto wspominać :oops:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 13 Kwi 2012 23:00 #24723

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta - z tarota mi wyszło :rotfl1: :rotfl1:

A modrzewiowa pasja - widzę, że się będzie rozwijała :woohoo:
Świat Dorci 2016

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 13 Kwi 2012 23:04 #24730

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
markita wrote:
Aguś, jakoś tak ciągle i wszędzie widzę moje chciejstwa zeszycikowe :rotfl1: . No i ciężko się oprzeć :hammer:
A modrzewie są piękne :woohoo: , moje dwa są japońskie, jeszcze planuję europejski, też szczepiony :P

Ja nie mam pojęcia jaki jest mój modrzew....czy japoński, czy europejski....ciekawe....

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 13 Kwi 2012 23:30 #24748

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguś, to łatwe, zwłaszcza teraz, gdy jeszcze nie ma igieł. Japoński ma pędy brązowe, a europejski takie szaro beżowe, no jasne po prostu :P
Są jeszcze odmiany, jeden mój modrzew to Stiff Weeper, a drugi nn, ale rozpoznawanie to już wyższa szkoła jazdy :whistle:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 13 Kwi 2012 23:52 #24758

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Marta a może to jednak wierzba Boydii?, lantana tak wygląda ;)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.539 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum