Aniu Tarda to moje ulubione tulipanki, szkoda tylko, że tak króciutko kwitną....
Martusiu Tarda naprawdę niesamowicie wyglądają w realu.... już dawno ochrzciłam je ,,jajka sadzone,, bo przywodzą mi je na myśl swoimi kolorkami
Martuś faktycznie te pełne czerwone tulipanki są bardzo okazałe i niestety bardzo ciężkie, po deszczu zdarza się im łamać, bo łodyżka nie utrzymuje ciężaru mokrego kwiatu....
Dziś był piękny słoneczny dzień i Tarda były ślicznie rozwinięte..... niestety pomalutku zaczynają przekwitać.....
Daluś staram się pokazywać i szersze ujęcia z ogródka..... tylko niestety muszę się powtarzać, bo ogród do największych nie należy i pokazuję te same zakątki..... mam nadzieję, ze nie zanudzę Was.....
Jagódko u mnie Tarda wprost przeciwnie...... bardzo się rozrastają , tworząc wielką kępę..... nie mam pojęcia co może być przyczyną, ze u Ciebie giną.....
Izuś cieszę się, że jesteś

Tarda faktycznie ma już kilka lat..... dokładnie nie wiem....ale pewnie około 5ciu.... z tym, że one bardzo szybko się rozrastają i już po 2 latach tworzą piękną kępkę
Judyś nawet nie wiesz jaką przyjemność sprawiłaś mi swoimi słowami

Bardzo się cieszę, że moje widoczki podobają Ci się na tyle, żeby podobne robić u siebie.... naprawdę miło mi bardzo

Tulipany bardzo lubię.... wszystkie.... tylko później wkurzają mnie te zasychające liście, które na rabatach tworzą wielki bałagan....
Witaj
Tomku

Mój ogródek nie należy do największych, więc stosunkowo łatwo jest go utrzymać w jako takim stanie

Ale i taki , jak to piszesz ,, dzicz,, też ma swój urok..... powiem nawet, że mnóstwo uroku
Romciu wiosna spóźnienie nadrabia błyskawicznie ......

Kwitnie już mnóstwo kwiatów, jest zieloniutko i ślicznie..... tak mnie to cieszy, że każdą wolną chwilę staram się spędzać na dworze

Sasanki to moje ukochane wiosenne kwiaty, część już zaczyna przekwitać, ale jeszcze niektóre w pąkach....
U Ciebie też pomalutku się zazieleni..... chociaż troszkę chyba nie wierzę w to, że u Ciebie szaro.... zaraz biegnę to sprawdzę
Martusiu faktycznie wiosna błyskawicznie nadrabia spóźnienie.... jest pięknie i kolorowo, wszystkie ogrody toną w kwieciu.... no i jeszcze drzewka owocowe całe w bieli i różu.... ja tylko chodzę i się zachwycam