TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 29 Kwi 2013 13:58 #150766

• lizz
  • lizz's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Cudowne sasanki.
Pięknie zaprezentowane na zdjęciach. :bravo:
W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci.... Leopold Staff

Zapraszam do "Ogrodowe potyczki Małgorzaty"

Pozdrawiam
Małgosia

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 04 Maj 2013 18:09 #152661

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Dorotko najważniejsze, że mimo ciężkiej gleby wciąż rosną i nie wymierają.... a że są niewielkie to trudno, ważne , że pokazują swoje piękne kwiatuszki :P .

Daluś bardzo namawiam na powiększenie liczby sasanek, to naprawdę przepiękne kwiatuszki :P urocze od maleńkiego pączuszka , aż po wesołe pierzaste nasienniki :P

Małgosiu witaj :bye: bardzo się cieszę , że sasanki podobają Ci się :P

Nadszedł w ogrodach czas tulipanków, coraz piękniej kwitną..... oto tulipanki mojego ogrodu :P

Kwitną moje ukochane Tarda..... nie mogę się nimi do woli nacieszyć, ponieważ przez pochmurną pogodę są prawie cały czas stulone :?

Ostatnio zmieniany: 04 Maj 2013 18:10 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 04 Maj 2013 19:04 #152675

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Agusiu,tulipanowy festiwal u Ciebie trwa :) Wszystkie piękne ;)
a te Tarda,to takie żywe słoneczka,suuuper :flower1:

Ogródek AGNESS 04 Maj 2013 19:22 #152685

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jej te tulipanki Tarda są prześliczne :hearts: takie słoneczka w pochmurny dzień ...i od razu humor lepszy! :woohoo:

Ogródek AGNESS 04 Maj 2013 20:45 #152729

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Jednak udało Ci się znaleźć chwilę ze słońcem, żeby tulipany Tarda uchwycić w rozkwicie... Jutro jest ponoć szansa na słońce, jeszcze zdążysz nacieszyć oczy... :)
Wszystkie tulipany ładne...Ale te pełne czerwone szczególnie...

Ogródek AGNESS 04 Maj 2013 20:55 #152738

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, piękne tulipanki :bravo:
Bardzo fajnie, że pokazujesz je w większej masie i szerszych ujęciach :) Wtedy choć troszeczkę można sobie wyobrazić jak wygląda Twój ogród w realu :flower1: A jest śliczny z pewnością!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Ogródek AGNESS 04 Maj 2013 20:59 #152740

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Tardy są na prawdę urocze .Lubię je ,ale jakoś się powoli wyradzają a u Ciebie dorodna kępa .Te czerwone pełne również u mnie goszczą ,ale deszcze trochę je przygniotły do ziemi .Może jutro staną w pełnym rozkwicie
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Ogródek AGNESS 04 Maj 2013 22:32 #152833

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Zagapiłam się, a u Ciebie takie cuda. Sesja sasankowa :hearts: a słoneczne tulipany piękne Taj wielki łan tulipanów Tatada musi już mieć trochę lat?

Ogródek AGNESS 05 Maj 2013 12:42 #152974

• judyta
  • judyta's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6
AGNNES spacer po Twoim ogrodzie to prawdziwa przyjemność. Wszystko jest tak dopieszczone i dopięte na ostatni guzik, że aż wstydzę się pokazywać to, co ja nazywam swoim ogrodem :oops: :oops: :oops:
Bardzo mnie inspirują Twoje grupowe nasadzenia roślin i od dawna odgapiam i przenoszę Twoje pomysły i rozwiązania na własne podwórko :dance:
Tulipki Tarda mnie wręcz rozbrajają :woohoo: , chyba dlatego, że tworzą kępy...bo inne jakoś mnie tak nie urzekają :unsure:choć u Ciebie wyglądają przepięknie.

Ogródek AGNESS 05 Maj 2013 12:51 #152975

• TeBe
  • TeBe's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 897
Ślicznie utrzymany ogród... W porównaniu z Twoim, to u mnie dzicz i sajgon ;-)
Pozdrawiamy,
Małgosia i Tomek
Ogród Małgosi i Tomka

Ogródek AGNESS 05 Maj 2013 15:01 #152997

• Roma
  • Roma's Avatar
W całym ogrodzie pięknie i kolorowo.Mój wzrok przyciągnęła sasanka,ogromna taka aż bije po oczach.U mnie nadal szaro :(

Ogródek AGNESS 05 Maj 2013 16:17 #153016

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Wyszło słońce i od razu orgia kolorów :woohoo:

Ogródek AGNESS 05 Maj 2013 20:05 #153105

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu Tarda to moje ulubione tulipanki, szkoda tylko, że tak króciutko kwitną....

Martusiu Tarda naprawdę niesamowicie wyglądają w realu.... już dawno ochrzciłam je ,,jajka sadzone,, bo przywodzą mi je na myśl swoimi kolorkami :happy:

Martuś faktycznie te pełne czerwone tulipanki są bardzo okazałe i niestety bardzo ciężkie, po deszczu zdarza się im łamać, bo łodyżka nie utrzymuje ciężaru mokrego kwiatu....
Dziś był piękny słoneczny dzień i Tarda były ślicznie rozwinięte..... niestety pomalutku zaczynają przekwitać.....

Daluś staram się pokazywać i szersze ujęcia z ogródka..... tylko niestety muszę się powtarzać, bo ogród do największych nie należy i pokazuję te same zakątki..... mam nadzieję, ze nie zanudzę Was.....

Jagódko u mnie Tarda wprost przeciwnie...... bardzo się rozrastają , tworząc wielką kępę..... nie mam pojęcia co może być przyczyną, ze u Ciebie giną.....

Izuś cieszę się, że jesteś :kiss3:
Tarda faktycznie ma już kilka lat..... dokładnie nie wiem....ale pewnie około 5ciu.... z tym, że one bardzo szybko się rozrastają i już po 2 latach tworzą piękną kępkę :P

Judyś nawet nie wiesz jaką przyjemność sprawiłaś mi swoimi słowami :kiss3: Bardzo się cieszę, że moje widoczki podobają Ci się na tyle, żeby podobne robić u siebie.... naprawdę miło mi bardzo :kiss3:
Tulipany bardzo lubię.... wszystkie.... tylko później wkurzają mnie te zasychające liście, które na rabatach tworzą wielki bałagan....

Witaj Tomku :bye: :bye:
Mój ogródek nie należy do największych, więc stosunkowo łatwo jest go utrzymać w jako takim stanie ;) Ale i taki , jak to piszesz ,, dzicz,, też ma swój urok..... powiem nawet, że mnóstwo uroku :P

Romciu wiosna spóźnienie nadrabia błyskawicznie ...... :P Kwitnie już mnóstwo kwiatów, jest zieloniutko i ślicznie..... tak mnie to cieszy, że każdą wolną chwilę staram się spędzać na dworze :P
Sasanki to moje ukochane wiosenne kwiaty, część już zaczyna przekwitać, ale jeszcze niektóre w pąkach....
U Ciebie też pomalutku się zazieleni..... chociaż troszkę chyba nie wierzę w to, że u Ciebie szaro.... zaraz biegnę to sprawdzę :whistle:

Martusiu faktycznie wiosna błyskawicznie nadrabia spóźnienie.... jest pięknie i kolorowo, wszystkie ogrody toną w kwieciu.... no i jeszcze drzewka owocowe całe w bieli i różu.... ja tylko chodzę i się zachwycam :happy:

Ogródek AGNESS 05 Maj 2013 20:25 #153115

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Nie będę oryginalna :oops: Tulipanki Tarda - przepiękna kępa :woohoo: Też bym chciała taką u siebie i już wiem co będę kupować jesienią :happy3: U mnie zaledwie kilka sztuk, muszę im dokupić towarzyszy ;)
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Ogródek AGNESS 09 Maj 2013 11:41 #154714

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
AGNESS wrote:
.... ja tylko chodzę i się zachwycam :happy:
Aguś przestań już chodzić nareszcie :lol:
Wstaw kilka fotek i napisz co tam nowego w ogrodzie :hug: Clemki rozkiwtają :woohoo:

Ogródek AGNESS 09 Maj 2013 16:01 #154763

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu :kiss3: faktycznie większość czasu spędzam w ogródku, jest taka piękna pogoda, więc korzystam na maxa..... i wcale nie tylko pracuję, ale również leniuchuję na huśtawce lub tarasie B) :happy:
W ogrodzie jest już tak kolorowo, że zapiera dech....clemki jeszcze nie zakwitają..... ale już niektóre mają pąki B) :happy: Ale już azalie i rododendrony lada chwila ..... tak samo bodziszki i orliki, już mają pączusie :P
Na forum zaglądam cały czas, wpadam do zaprzyjaźnionych ogródków, śledzę co słychać, ale na pisanie już brakuje czasu......
Ostatnio zmieniany: 09 Maj 2013 16:02 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 09 Maj 2013 21:44 #154888

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aga, bo teraz jest najfajniejszy czas, wszelkie kwitnienia jeszcze przed nami, obserwuje się pączki, wzrost i rozrastanie się roślin... Ogród pełen niespodzianek, zapowiedzi, a tak od lica już schyłkowo ;) się robi...
Jeszcze jednak długo będzie czym się zachwycać! :)

Ogródek AGNESS 10 Maj 2013 09:02 #155011

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś teraz faktycznie czeka się na każdy nowy kwiatuszek , po długiej zimie nadal jesteśmy spragnieni kolorów i mimo, że mamy je już od jakiegoś czasu to ciągle jest potrzeba przebywania wśród nich..... przynajmniej ja tak mam :happy:
Wiosna przyszła późno, ale pędzi jak szalona...... codziennie zakwitają nowe kwiaty...... nakładają się na siebie kwitnienia, które zawsze następowały po sobie..... Jola wspomniała o clematisach..... u mnie nigdy nie kwitły tak wcześnie, a już są pąki ..... w życiu nie kwitły jednocześnie tulipany i clematisy :woohoo:
Wczoraj miałam miłą niespodziankę...... byłam pewna, że nie przetrwała zimy moja Chippendalle.... myślałam, ze trzeba będzie wykopać.... a wczoraj zauważyłam, ze od ziemi gramoli się jakiś pędzik..... może będzie dobrze :flower2:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.754 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum